Jump to content
AdamBearWA

Thecus module now available

Recommended Posts

AdamBearWA

I was in no way involved in the development of this. Please thank the author Qoolbox on the forum links below.

 

Link to forum post for module

http://www.thecus.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=8890

 

Prerequisite modules

FFMPEG: http://www.thecus.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3178

MONO: http://www.thecus.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=6473

 

 

After installing the module from the forum above, manually download the latest MediaBrowser.Mono.zip and overwrite the files in the installation folder (default: /raid/data/module/MediaBrowser/bin/MediaBrowser). Then start the module. This will give you the latest version.

 

Note that there is a bug at the moment where the server won't come back up if you stop it, so leave it running and don't reboot.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Great stuff! I need to learn a bit more about Thecus. Perhaps you can ask one of them to join the community and introduce themselves? 

 

I currently have a mailing list for all the package builders that I know of. It allows us to collaborate and to keep them informed of any changes. So it would be good to add the developer to that list.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AdamBearWA

I've sent him a PM.

 

I'm happy to release updated packages for the Thecus as it seems quite simple to do now that Qoolbox has done all the hard work and created the framework.

 

The issue at the moment is that the server doesn't come back up after a reboot, so no installing plug-ins or other operations that require a restart for Thecus users.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

reboot of what? stopping MBS or the entire box?

 

it is currently that way with all of the linux releases. there is no automated restart function within MBS for linux. There is a shutdown button. So you have to use that and then restart MBS manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AdamBearWA

No, only MediaBrowser.

 

What I mean is, if you start MediaBrowser, access the UI, add a library, add CoverArt and add Rotten Tomatoes. If you shut it down and then try and start it again, then it runs briefly and then stops. I've posted the error in other topics along with logs.

Edited by AdamN

Share this post


Link to post
Share on other sites
AdamBearWA

Qoolbox has taken a job at QNap so no more Thecus modules. The good news is, he has provided everything I need to maintain it.

 

What is the best way for me to release the latest version? It's built and ready to go. I guess I should write some sort of basic installation instructions as well.

Edited by AdamN

Share this post


Link to post
Share on other sites
AdamBearWA

Anyone else out there have a Thecus NAS and want to test a new release out?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
scottfree1

Will this run on the PowerPC based Thecus n2310? (AMCC APM 86491 800Mhz, 512MB DDR3 RAM)

Share this post


Link to post
Share on other sites
bagheera1801
Thanks! I installed everything successfully on a Thecus N5550, but I get an error when handling images (which results in a fully operational Media Browser, but without images...)

 

Error CodeTypeInitializationException MessageAn exception was thrown by the type initializer for System.Drawing.GDIPlus Stack Trace[GetItemImage: 03/03/2015 08:30:31]: [REQUEST: {Id:20647993a8c159774ac2c7a9ebe490e8,MaxHeight:280,Quality:90,Tag:94c0b176c0c3809d8d01f598d2ddb004,EnableImageEnhancers:True,Format:Webp,AddPlayedIndicator:False,Type:Primary}] System.TypeInitializationException: An exception was thrown by the type initializer for System.Drawing.GDIPlus ---> System.DllNotFoundException: libgdiplus.so at (wrapper managed-to-native) System.Drawing.GDIPlus:GdiplusStartup (ulong&,System.Drawing.GdiplusStartupInput&,System.Drawing.GdiplusStartupOutput&) at System.Drawing.GDIPlus..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of inner exception stack trace --- at System.Drawing.Image.InitFromStream (System.IO.Stream stream) [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.Drawing.Image.LoadFromStream (System.IO.Stream stream, Boolean keepAlive) [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.Drawing.Image.FromStream (System.IO.Stream stream, Boolean useEmbeddedColorManagement, Boolean validateImageData) [0x00000] in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Server.Implementations.Drawing.ImageProcessor+<ProcessImage>d__6.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.String].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+<GetImageResult>d__f.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 at ...

 

Which tells me there's something going on with de GDIPlus part of mono (System.DllNotFoundException: libgdiplus.so). Can I manually fix or install libgdiplus.so?

Share this post


Link to post
Share on other sites
thefirstofthe300

At this point, I would wait until the next release before doing anything because GDI+ is being dropped in favor of the more efficient ImageMagick so this DLL exception won't be an issue.

 

If you really want to get the libgdiplus installed, you should be able to do it manually. I know very little about Thecus NAS's though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

yea i know libgdiplus is a tough dependency for a number of platforms to resolve. With the next release we'll be using ImageMagick and it will be much easier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bagheera1801

Thanks, good to know! Any idea when the next release is due?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Has this picked up again? I'm also running the Thecus N5550 at home and would like to try out the media browser module. So anyone any idea on the status and how to try it? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jdhorner

I also have the Thecus N5550. Has there been an update since 2014?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AdamBearWA

I bought a blank DOM off ebay for a few dollars and installed Ubuntu 15.04 from a USB stick. It detected the raid array automatically and now I run any apps I want including emby server.

I can't see any support forthcoming for the older Thecus firmwares.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...