Jump to content

Don't record episodes in my library option doesn't work


mbarylski
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
On 9/16/2021 at 11:24 AM, mbarylski said:

Luke, it's in this thread. @cayars tested and provided the example.

have you provided the log file from a recording?

Link to comment
Share on other sites

mbarylski

It's not about recording, it's about what shows in the guide. Do a search for The Goldbergs and you'll see what we're talking about.

 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, mbarylski said:

It's not about recording, it's about what shows in the guide. Do a search for The Goldbergs and you'll see what we're talking about.

 

The whole first post of this thread is about recording.  When I search I only have one Goldbergs.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
4 minutes ago, Luke said:

The whole first post of this thread is about recording.  When I search I only have one Goldbergs.

Both @cayars and I have 2. How could you only have 1? 

SmartSelect_20210930-133905_Emby.jpg

Link to comment
Share on other sites

I don't think there is anything Emby should do about this as it's a guide issue. 

When you have the same series listed with 2 different dates Emby has to assume these are different shows.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
19 minutes ago, cayars said:

I don't think there is anything Emby should do about this as it's a guide issue. 

When you have the same series listed with 2 different dates Emby has to assume these are different shows.

It can't be a guide issue. Plex is using the same guide data and it's only picking up 1 show.  I have Plex and Emby connected to the same Cable tuner on Verizon Fios. 

image.png.912b89a538a5fca2176f87550fda97db.png

Link to comment
Share on other sites

Comparing to Plex doesn't mean anything as they both handle things differently.

I was not saying that was the issue but we found out .
If I look at this show from the guide I get this:
image.png.7b25b6197f393f6850123872282dd812.png

But this show really is this:
image.png.d2b9f1e1eaab02e44a5b83ce2bf05e70.png

So it's quite possible in your area different channels are listing it both as 2013 and 2016 and Emby will treat this as two different shows.
So try taking a look at the year on both of them.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski

I'm not sure what you mean. Don't Plex and Emby both use Gracenote? 

As far as year, 1 is 2013 and the other is 2016. That's the issue. Why'd you want me to check that? 2016 is wrong. 

You said you looked in "the guide"? What about doing a search?

Link to comment
Share on other sites

mbarylski

@cayars Following up. Don't Plex and Emby both use Gracenote? 

And what do you see when you do a search for The Goldbergs? 2 Programs right?

Link to comment
Share on other sites

image.png.c6f81c8f988ad1e93e55162e39dabce2.png

Clicking on it shows me this
image.png.d11afb6559cc5b547ef411b8c36c2be1.png

But clicking through on the first episode shows this:
image.png.4110d7a541b2b5254f1ebc0125e9f8f5.png

image.png.e48fbb3e8d10b727fe73c41c6be4f8bb.png

Three different years for this show 2013, 2017, 2019,

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
1 minute ago, cayars said:

image.png.c6f81c8f988ad1e93e55162e39dabce2.png

Clicking on it shows me this
image.png.d11afb6559cc5b547ef411b8c36c2be1.png

But clicking through on the first episode shows this:
image.png.4110d7a541b2b5254f1ebc0125e9f8f5.png

image.png.e48fbb3e8d10b727fe73c41c6be4f8bb.png

Three different years for this show 2013, 2017, 2019,

And yet Plex only shows 2013. Aren't they both using Gracenote?

Link to comment
Share on other sites

   

Just a heads up.

I believe we understand what's going on with this and different years showing up for the same series.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
6 hours ago, cayars said:

Just a heads up.

I believe we understand what's going on with this and different years showing up for the same series.

Ok, does that mean there's a way to fix it?

Link to comment
Share on other sites

IMHO, yes there is a way to fix this to get the correct information.  How this would be implemented or time line isn't for me to say.

I've only sent Luke a PM on this hours ago so he will need time to look at it and evaluate it properly.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

This should be fixed in the beta 14 release.
You will need to "force" this to see changes right away.

Remove your tuner source and refresh guide.  This will purge your existing Guide Data.
Remove any scheduled series recording that have this issue (write them down if you have a few).

Add your tuner back and wait for the guide to refresh.
Recreate your existing problematic shows.

Link to comment
Share on other sites

mbarylski
46 minutes ago, cayars said:

This should be fixed in the beta 14 release.
You will need to "force" this to see changes right away.

Remove your tuner source and refresh guide.  This will purge your existing Guide Data.
Remove any scheduled series recording that have this issue (write them down if you have a few).

Add your tuner back and wait for the guide to refresh.
Recreate your existing problematic shows.

Awesome, thanks!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...