Jump to content


Photo

Continuous playback?


  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#21 roberthleeii OFFLINE  

roberthleeii

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 206 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationHouston, TX

Posted 07 May 2014 - 11:26 PM

This was added in the last beta release for TV series.

How does it work?



#22 gcw07 OFFLINE  

gcw07

    Roku Master

  • Members
  • 2505 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationOklahoma

Posted 08 May 2014 - 01:02 AM

How does it work?

Press the * button when on the tv episode page and it will popup a screen where you can play from here.



#23 HelloEvie OFFLINE  

HelloEvie

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 02:29 AM

Posted 24 January 2015 - 12:49 AM

I know it was possible before; my Mom had the first Roku and I remember watching The Office straight through from season 1-10 (no judging; i was visiting as she was in the ICU, and I needed a LOT of background noise and distraction.  Plus, Dwight.)

 

Anyway, so if it was possible on hers, what might have enabled it to do that?  I recently got the Roku 2 and it won't; I've been wracking my brain trying to think of how hers was perhaps set up differently.



#24 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 24 January 2015 - 12:57 AM

it should play continuous now. actually i think the issue is there's no option to turn it off.



#25 rrb008 OFFLINE  

rrb008

    Advanced Member

  • Members
  • 53 posts
  • Local time: 03:29 AM
  • LocationPortugal

Posted 24 January 2015 - 03:19 PM

not working in 1.79



#26 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 24 January 2015 - 03:21 PM

not working in 1.79

 

If you take a look at this thread here and see the kind of info that was provided, that will be the best way to find out why it's not working for you: (in addition to providing more info than "not working") 

 

http://mediabrowser....ect-completely/



#27 mediacowboy OFFLINE  

mediacowboy

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 1809 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationTexas, United States

Posted 27 January 2015 - 09:47 AM

@Luke, I can also confirm that this is not working. When I click the * on my Roku remotes nothing happens. I do not get a hiden menu. All I get a is a sound saying I hit a button. I have tried on both my Roku 3 and Roku Stick. I have not seen this feature work since I switched to the Official Media Browser for Roku app. I know it worked when I ran the Media Browser App. Any help on this would be awesome. As this is my primary clients right now. 

 

Edit:

I will side load tonight time permitting and post logs if there are any.


Edited by mediacowboy, 27 January 2015 - 09:50 AM.


#28 mediacowboy OFFLINE  

mediacowboy

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 1809 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationTexas, United States

Posted 28 January 2015 - 09:52 PM

Okay, so I side loaded the current beta client 1.81 and still no play from here. Attached our the telnet logs after hitting the * button on the remote. I am not even seeing that it see that I hit the button but here they are anyways.


--1.81
Anamorphic support: true
Server.info: listening on 0.0.0.0:8324
Using broadcast address 192.168.*.*
Send To Address: 192.168.*.*:7359 / 192.168.*.*:7359
Received Message: {"Address":"http://192.168.*.*:8096","Id":"196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c","Name":"******** Server"}
Found 1 servers
Creating server data cache
Found string in the registry: {"196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c":{"AccessToken":"d44bd1ae4052452e98c07d09c65d04ba","UserId":"488695df54be9015df882ca60b862ae4","RemoteAddress":"http://***************.com:8096","LastAccess":"1422495946","remoteaddress":"http://***************.com:8096","Name":"Robinson Server","name":"Robinson Server","LocalAddress":"http://192.168.*.*:8096","localaddress":"http://192.168.*.*:8096","id":"196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c"}}
Parsed as: roAssociativeArray
Connect returned 0 servers
connectionManagerGetServers returning 1 servers
connectToServers called with 1 servers
Attempting to connect to http://192.168.*.*:8096/mediabrowser/system/info/public?format=json
connectInitial returned State of SignedIn
connectInitial returned ConnectionMode of Local
Processing ConnectionResult State of SignedIn
SignedIn Id: 196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c
SignedIn UserId: 488695df54be9015df882ca60b862ae4
SignedIn AccessToken: d44bd1ae4052452e98c07d09c65d04ba
SignedIn Name: Robinson Server
SignedIn LocalAddress: http://192.168.*.*:8096
SignedIn RemoteAddress: http://***************.com:8096
ServerSignIn ManualAddress:
Pushing screen 1 onto view controller stack - Home
Loading beginning of row 0, Movies
Loading beginning of row 1, TV
Total initial grid load took: 100ms
Count loaded is now 10 out of 60
Loaded 10 elements in row 1, now have 60
Count loaded is now 2 out of 2
Loaded 2 elements in row 2, now have 2
Count loaded is now 23 out of 23
Loaded 23 elements in row 0, now have 23
Received paginated response for index 10 of list with length 60
Count loaded is now 67 out of 60
Loaded 57 elements in row 1, now have 60
Count loaded is now 10 out of 60
Loaded 10 elements in row 3, now have 60
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 2 onto view controller stack - TVLibrary
Loading beginning of row 0, Shows
Loading beginning of row 1, Jump In
Count loaded is now 27 out of 27
Loaded 27 elements in row 1, now have 27
Total initial grid load took: 737ms
Count loaded is now 223 out of 223
Loaded 223 elements in row 0, now have 223
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 3 onto view controller stack - TvAlphabet s
Loading beginning of row 0, Shows
Total initial grid load took: 59ms
Count loaded is now 67 out of 67
Loaded 67 elements in row 2, now have 67
Count loaded is now 8 out of 37
Loaded 8 elements in row 3, now have 37
Count loaded is now 8 out of 31
Loaded 8 elements in row 0, now have 31
Received paginated response for index 8 of list with length 31
Count loaded is now 31 out of 31
Loaded 23 elements in row 0, now have 31
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 4 onto view controller stack - Series 2c018ff7bdf781990a4c77c59b93888c
Showing screen with 0 elements
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Starting to play track: http://192.168.*.*:8096/mediabrowser/Audio/c62d03d8546a6f8117dd0b5d4b137262/stream.mp3?static=true
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: start of play
Showing screen with 0 elements
Count loaded is now 21 out of 21
Count loaded is now 21 out of 21
Showing screen with 21 elements
Connection[87031819].info: accepted connection @192.168.*.*:50859
Request[2].info: POST '/mediabrowser/message/Ping'
Reply[30].info: Sent 162 [0-161/162]
Reply[30].info: source buf is empty
Reply[30].info: Sent-1 [0--2/0]
Connection[87031819].info: send reply peer closed @192.168.*.*:50859

I have no problem trying experimental builds as I would love for this feature to work. Please let me know if there is anything else I can do.

Edited by mediacowboy, 29 January 2015 - 09:01 PM.


#29 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 28 January 2015 - 11:39 PM

Actually forget about *. instead just navigate to a series, play the first episode, and then see what happens after it ends. and capture the log from the whole session. thanks.



#30 BAS OFFLINE  

BAS

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 544 posts
  • Local time: 10:29 PM
  • LocationOhio

Posted 29 January 2015 - 05:21 PM

Actually forget about *. instead just navigate to a series, play the first episode, and then see what happens after it ends. and capture the log from the whole session. thanks.

 

When doing this the client crashes 1.81, log is in your inbox. I navigated to season 1 episode 1 and just hit play on the remote , I didnt enter the episode. Sends me back to Roku home screen. Hitting ok and then choosing play from menu still works but its not continuous and i wouldnt expect it to be.



#31 mediacowboy OFFLINE  

mediacowboy

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 1809 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationTexas, United States

Posted 29 January 2015 - 06:27 PM

I can reproduce this on my normal Roku's. Will do it on my beta channel and submit logs as well.

#32 mediacowboy OFFLINE  

mediacowboy

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 1809 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationTexas, United States

Posted 29 January 2015 - 07:56 PM

Here is my log. I went to a TV show select the first episode in the season and hit play it dumped me to the home screen.


------ Running ------
--1.81
Anamorphic support: true
Server.info: listening on 0.0.0.0:8324
Using broadcast address 192.168.*.*
Send To Address: 192.168.*.*:7359 / 192.168.*.*:7359
Received Message: {"Address":"http://192.168.*.*:8096","Id":"196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c","Name":"******** Server"}
Found 1 servers
Creating server data cache
Found string in the registry: {"196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c":{"AccessToken":"d44bd1ae4052452e98c07d09c65d04ba","UserId":"488695df54be9015df882ca60b862ae4","RemoteAddress":"http://***************.com:8096","LastAccess":"1422495946","remoteaddress":"http://***************.com:8096","Name":"Robinson Server","name":"Robinson Server","LocalAddress":"http://192.168.*.*:8...af149b402b5c"}}
Parsed as: roAssociativeArray
Connect returned 0 servers
connectionManagerGetServers returning 1 servers
connectToServers called with 1 servers
connectInitial returned State of SignedIn
connectInitial returned ConnectionMode of Local
Processing ConnectionResult State of SignedIn
SignedIn Id: 196eb760a1f242caa3caaf149b402b5c
SignedIn UserId: 488695df54be9015df882ca60b862ae4
SignedIn AccessToken: d44bd1ae4052452e98c07d09c65d04ba
SignedIn Name: Robinson Server
SignedIn LocalAddress: http://192.168.*.*:8096
SignedIn RemoteAddress: http://***************.com:8096
Pushing screen 1 onto view controller stack - Home
Loading beginning of row 0, Movies
Loading beginning of row 1, TV
Total initial grid load took: 85ms
Count loaded is now 10 out of 60
Loaded 10 elements in row 1, now have 60
Count loaded is now 23 out of 23
Loaded 23 elements in row 0, now have 23
Received paginated response for index 10 of list with length 60
Count loaded is now 63 out of 60
Loaded 53 elements in row 1, now have 60
Count loaded is now 2 out of 2
Loaded 2 elements in row 2, now have 2
Count loaded is now 10 out of 60
Loaded 10 elements in row 3, now have 60
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 2 onto view controller stack - TVLibrary
Loading beginning of row 0, Shows
Loading beginning of row 1, Jump In
Count loaded is now 27 out of 27
Loaded 27 elements in row 1, now have 27
Total initial grid load took: 733ms
Count loaded is now 220 out of 220
Loaded 220 elements in row 0, now have 220
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 3 onto view controller stack - TvAlphabet s
Loading beginning of row 0, Shows
Total initial grid load took: 61ms
Count loaded is now 63 out of 63
Loaded 63 elements in row 2, now have 63
Count loaded is now 8 out of 37
Loaded 8 elements in row 3, now have 37
Count loaded is now 8 out of 29
Loaded 8 elements in row 0, now have 29
Received paginated response for index 8 of list with length 29
Count loaded is now 29 out of 29
Loaded 21 elements in row 0, now have 29
Connection[87031811].info: accepted connection @192.168.*.50:49779
Request[2].info: POST '/mediabrowser/message/Ping'
Reply[30].info: Sent 163 [0-162/163]
Reply[30].info: source buf is empty
Reply[30].info: Sent-1 [0--2/0]
Connection[87031811].info: send reply peer closed @192.168.*.*:49779
Entered CreateScreenForItem
Pushing screen 4 onto view controller stack - Series 2c018ff7bdf781990a4c77c59b93888c
Showing screen with 0 elements
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: startup progress
Audio player status: start of play
Count loaded is now 21 out of 21
Showing screen with 21 elements
Showing screen with 0 elements
Count loaded is now 21 out of 21
Showing screen with 21 elements
Playing item directly from poster screen
BrightScript Micro Debugger.
Enter any BrightScript statement, debug commands, or HELP.
 
Current Function:
302:              end if
303:
304:            else if msg.isRemoteKeyPressed() then
305:
306:              if msg.GetIndex() = 13 then
307:
308:                  Debug("Playing item directly from poster screen")
309:                  status = m.contentArray[m.focusedList]
310:*                 m.ViewController.CreatePlayerForItem(status.content, status.focusedIndex)
311:
312:              end if
313:          end if
314:      end If
Wrong number of function parameters. (runtime error &hf1) in pkg:/source/PosterScreen.brs(310)
310:                 m.ViewController.CreatePlayerForItem(status.content, status.focusedIndex)
Backtrace:
#2  Function posterhandlemessage(msg As Dynamic) As Boolean
   file/line: pkg:/source/PosterScreen.brs(310)
#1  Function vcshow() As Void
   file/line: pkg:/source/ViewController.brs(458)
#0  Function main() As Void
   file/line: pkg:/source/appMain.brs(20)
Local Variables:
msg              bsc:roPosterScreenEvent refcnt=2
global           rotINTERFACE:ifGlobal
m                roAssociativeArray refcnt=4 count:36
handled          Boolean val:true
index            <uninitialized>
content          <uninitialized>
selected         <uninitialized>
contenttype      <uninitialized>
breadcrumbs      <uninitialized>
status           roAssociativeArray refcnt=2 count:4
BrightScript Debugger> Note: GC - Found 6448 orphaned objects (objects in a circular ref loop).

Please let me know if there is anything else I can do.


Edited by mediacowboy, 29 January 2015 - 08:59 PM.


#33 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 30 January 2015 - 12:51 AM

ok, iv'e updated the zip. please try it out. by the way this should also work from the episode detail screen. that's actually what i meant initially. 



#34 BAS OFFLINE  

BAS

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 544 posts
  • Local time: 10:29 PM
  • LocationOhio

Posted 30 January 2015 - 02:46 PM

I'm not seeing an update to the zip, cleared old one off, put new download in and same results.



#35 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 30 January 2015 - 02:57 PM

Yup, I didn't update the zip. try it now.



#36 BAS OFFLINE  

BAS

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 544 posts
  • Local time: 10:29 PM
  • LocationOhio

Posted 30 January 2015 - 03:25 PM

Yep ok it doesnt stop playing ever by the method I was attempting first focusing the episode I want to start from and hitting play instead of hitting ok. The app doesnt crash anymore but i also have no way to stop it. I hit back arrow, or up on directional pad and as soon as I do it exits and the next item in list plays. So if you started on episode 1 and had 23 episodes you would be hitting back 23 times or hitting home button from frustration. 

 

When entering a tv episode details page and either hitting the play button on the remote or visually selecting play on screen does not result in the next episode playing.

 

I'll just add playlists do the same thing now, there is no way out of the playlist unless you hit home, even pausing then hitting back results in next item in list to load.



#37 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 02 February 2015 - 02:51 PM

i've updated the zip. i think this should be fixed now.



#38 mediacowboy OFFLINE  

mediacowboy

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 1809 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationTexas, United States

Posted 02 February 2015 - 03:12 PM

This should be fixed now as there is a way to stop playing continuously?



#39 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:29 PM

Posted 03 February 2015 - 01:01 AM

yes, that's correct



#40 Bluebull32 OFFLINE  

Bluebull32

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 10:29 PM
  • LocationOrlando, FL

Posted 24 February 2015 - 11:15 PM

I have a couple of questions about this.  I was using continuous playback, and it works nicely for the typical case, where the user starts play from the seasons/epsiodes screen, but when play is started on a recently played episode from the home screen (the "next up" episode), the following play will be the next series from the home screen, which is probably not what we want to do. I have a fix for this, but it seems like such a niche case, I am not sure many people would be using it in this manner.

 

Also, is there any interest in allowing the user to configure the number of episodes to be automatically played?  I have seen Netflix apps on other platforms that will do a 10 or 20 second countdown then automatically show the next episode, for about two or three episodes.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users