Jump to content

Cannot scan new library files, watched list does not update, Meta does not download - upnp error?


cgswingland
 Share

Go to solution Solved by cgswingland,

Recommended Posts

cgswingland
Posted (edited)

Hi There,

 

I have been using EMBY for a few months and have come up with the subject issue.  (Using the Emby Android app) I can stream and cast all content currently in the library.  however, when I have watched a program it does not update my watched list nor does it download any meta content eg images.  Further I cannot scan new media that I place into my folders.

 

I have ruled the following out:

- Firewall issues (I did not change this at all but have tested with the firewall off anyway and same issue)

- AntiVirus issues (same as above)

- Restarted Emby server and host machine

- Checked naming convention and folder structure of the media files

- Disabled automatic port mapping (to test)

 

Below is an extract of the error I am experiencing from a debug log:

 

2021-07-07 16:58:30.408 Error PortMapper: Error creating port map
    *** Error Report ***
    Version: 4.6.4.0
    Command line: C:\Users\George\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll
    Operating system: Microsoft Windows 10.0.19041
    Framework: .NET Core 3.1.13
    OS/Process: x64/x64
    Runtime: C:/Users/George/AppData/Roaming/Emby-Server/system/System.Private.CoreLib.dll
    Processor count: 4
    Data path: C:\Users\George\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata
    Application path: C:\Users\George\AppData\Roaming\Emby-Server\system
    MediaBrowser.Model.Net.HttpException: MediaBrowser.Model.Net.HttpException: <s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" s:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
<s:Body>
<s:Fault>
<faultcode>s:Client</faultcode>
<faultstring>UPnPError</faultstring>
<detail>
<UPnPError xmlns="urn:schemas-upnp-org:control-1-0">
<errorCode>-111</errorCode>
<errorDescription>Invalid Action</errorDescription>
</UPnPError>
</detail>
</s:Fault>
</s:Body>
</s:Envelope>

       at Emby.Server.Implementations.HttpClientManager.CoreHttpClientManager.SendAsyncInternal(HttpRequestOptions options, String httpMethod)
       at Emby.Server.Implementations.HttpClientManager.CoreHttpClientManager.SendAsync(HttpRequestOptions options, String httpMethod)
       at Mono.Nat.Upnp.UpnpNatDevice.GetSpecificMappingAsync(Protocol protocol, Int32 publicPort, CancellationToken cancellationToken)
       at Mono.Nat.Upnp.UpnpNatDevice.CreatePortMap(Mapping mapping, CancellationToken cancellationToken)
       at Emby.PortMapper.ExternalPortForwarding.CreateRules(INatDevice device, CancellationToken cancellationToken)
    Source: Emby.Server.Implementations
    TargetSite: Void MoveNext()

 

Any thoughts on further troubleshooting?

 

 

Edited by cgswingland
Link to comment
Share on other sites

Abobader

Hello cgswingland,

** This is an auto reply **

Please wait for someone from staff support or our members to reply to you.

It's recommended to provide more info, as it explain in this thread:

Thank you.

Emby Team

Link to comment
Share on other sites

cayars

Hi, turn off Network->Enable automatic port mapping to get rid of the port mapper errors you see in the log.

Restart your Emby Server and do a couple of the things you mentioned like try to update the watched status of a move, try to refresh meta-data of a move.

Then post your server log file so we can take a look at it.

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
cgswingland

I managed to work it out - looks like there was a failing Windows update that was causing all sorts of things.  Manually cleared and installed and it now seems to be up

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...