Jump to content

My plugin stopped working after server update 4.3.1.0 => 4.4.3.0


Recommended Posts

In browser (Firefox & Chrome) it tries open a stream for about a minute and then says that the stream can't be played. In Android client it keeps trying to open a stream forever until I kill the client. 

Edited by ZR1000A1
Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
  • 1 month later...
ZR1000A1

Here are log from Windows server.

Also, it appears that Roku client is also broken. When I try to open the stream in Emby Roku, the client simply crashes (this is with Emby Server v4.3.1.0, not the latest one). The same stream works perfectly fine in Android client and Web client. This is too bad, as the main use for the plugin is Roku. Is there any way I can get a log from Roku client to help you fix it?

embyserver-63746168558.txt ffmpeg-transcode-0390df4f-9331-4bbe-bbd4-1e1b63bc69f1_1.txt

Link to post
Share on other sites
ZR1000A1

BTW, by Roku client crashes, I mean it exits to a Roku Home screen immediately after a stream is selected for play

Link to post
Share on other sites
ZR1000A1

One more question. Where can I get an older version on Ebmy Roku Channel? I know for sure that 6 months ago it was working fine (with server 4.3.1.0). I might be able to install it on Roku via development channel. Thanks

 

Link to post
Share on other sites
speechles

Opening 'https://mf.svc.nhl.com/ws/media/mf/v2.3/key/<obfuscate-url>/<on-purpose>/2013031911/kid/70335174' for reading

Are you sure your Roku is using HTTPS when logging in and connecting? If it uses HTTP then gets fed this HTTPS url for playback things will go very wrong.

Edited by speechles
Link to post
Share on other sites
ZR1000A1

Not sure what you are talking about. Roku client does not login to anything, Emby server does. The client used to work perfectly fine until the last update. I need to get a previous Roku client installer, please!

With the latest server (4.5.4.0, the problem started with 4.4.3.0) the main issue is this:

    *** Error Report ***
    Version: 4.5.4.0
    Command line: D:\embyserver\system\EmbyServer.dll
    Operating system: Microsoft Windows 10.0.19042
    Framework: .NET Core 3.1.9
    OS/Process: x64/x64
    Runtime: D:/embyserver/system/System.Private.CoreLib.dll
    Processor count: 4
    Data path: D:\embyserver\programdata
    Application path: D:\embyserver\system
    System.Exception: System.Exception: Error starting ffmpeg
       at Emby.Server.MediaEncoding.Api.BaseStreamingService.StartFfMpeg(StreamState state, String outputPath, CancellationTokenSource cancellationTokenSource, Boolean acquireResources)
       at Emby.Server.MediaEncoding.Api.Hls.BaseHlsService.ProcessRequest(StreamRequest request)
       at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceController.GetTaskResult(Task task)
       at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, RestPath restPath, String responseContentType, CancellationToken cancellationToken)
       at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IRequest httpReq, ReadOnlyMemory`1 urlString, ReadOnlyMemory`1 localPath, CancellationToken cancellationToken)
    Source: Emby.Server.MediaEncoding
    TargetSite: Void MoveNext()
 

Edited by ZR1000A1
Link to post
Share on other sites
ebr
5 hours ago, ZR1000A1 said:

Not sure what you are talking about. Roku client does not login to anything, Emby server does. The client used to work perfectly fine until the last update. I need to get a previous Roku client installer, please!

With the latest server (4.5.4.0, the problem started with 4.4.3.0) the main issue is this:

    *** Error Report ***
    Version: 4.5.4.0
    Command line: D:\embyserver\system\EmbyServer.dll
    Operating system: Microsoft Windows 10.0.19042
    Framework: .NET Core 3.1.9
    OS/Process: x64/x64
    Runtime: D:/embyserver/system/System.Private.CoreLib.dll
    Processor count: 4
    Data path: D:\embyserver\programdata
    Application path: D:\embyserver\system
    System.Exception: System.Exception: Error starting ffmpeg
       at Emby.Server.MediaEncoding.Api.BaseStreamingService.StartFfMpeg(StreamState state, String outputPath, CancellationTokenSource cancellationTokenSource, Boolean acquireResources)
       at Emby.Server.MediaEncoding.Api.Hls.BaseHlsService.ProcessRequest(StreamRequest request)
       at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceController.GetTaskResult(Task task)
       at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, RestPath restPath, String responseContentType, CancellationToken cancellationToken)
       at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IRequest httpReq, ReadOnlyMemory`1 urlString, ReadOnlyMemory`1 localPath, CancellationToken cancellationToken)
    Source: Emby.Server.MediaEncoding
    TargetSite: Void MoveNext()
 

Hi.  A different version of the Roku app is not going to fix ffmpeg not able to start on your server...

Link to post
Share on other sites
ZR1000A1
9 minutes ago, ebr said:

Hi.  A different version of the Roku app is not going to fix ffmpeg not able to start on your server...

I totally understand that, but a new Roku app DOES crash now even with the old (4.3.1) server! So, I downgraded the server (4.5.4.0 => 4.3.1.0) and it started working (no ffmpeg errors anymore) on Android and Web clients. I need to downgraded Roku client (to a NON broken version), so the NON broken server (4.3.1.0) resumes to work on Roku. Thanks 

Link to post
Share on other sites
ebr

Hi. We do not maintain back versions and the Roku app does require at least server version 4.4.  We should, instead, solve the real issue on the server side.

Link to post
Share on other sites
ZR1000A1
3 hours ago, ebr said:

Hi. We do not maintain back versions and the Roku app does require at least server version 4.4.  We should, instead, solve the real issue on the server side.

That would be perfect! Just, I've been waiting for the fix for almost 6 months already. Thus, I hoped I could get it working faster by downgrading Roku app. As being I software development manager myself, it sounds like a very bad habit of not keeping previous versions of a software, especially when you're breaking backward compatibility with a new release...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...