Jump to content
metropical

can't remote connect to server

Recommended Posts

metropical

Emby server 4.4.3
Roku HD2 (older device) in another location.  The network is slow bonded DSL.
I don't know what versions of Emby is on the Roku.  It appears that it may be different then what I have locally.  Is there any way to check or update it?


I am using the Remote (WAN) IP and I get this error:
-3:port number ended with 'colon'
I assume that is the correct IP to use as compared to the LAN.

Port forward comes from MacBook Air that is the server.

Do I need to Port Forward instead from the Ethernet/USB adapter attached to the MBA for internet connect?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi there, what version of the Roku app are you running? Is the Roku firmware up to date?

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

I assume you mean version of the Emby app for Roku?
How would I find that?
I'll check the Roku firmware this evening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play
5 minutes ago, metropical said:

I assume you mean version of the Emby app for Roku?
How would I find that?
I'll check the Roku firmware this evening.

When you open the app hit the star key on remote to open settings, or scroll to the bottom and enter settings to find the version.

Or you can open the app then look on the server dashboard in Active Devices to see the version number.

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical
Posted (edited)

Roku v9.1

Emby 3.0.212

Port Forward below.
But when I check canyouseeme.org.  It says no, but with different IP.

Screen Shot 2020-07-08 at 10.22.19 PM.png

Edited by metropical

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

I got in from Emby app on my cell via my cell spot.  So local, but not.
But I had to enter the IP Manually with Emby Connect.
Why might that be?
But this was a test, not from the Roku.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical
Posted (edited)

seems to be working now.  However, the Roku/Emby app is back a generation or is that the highest it will go because of the age of the Roku?

Or is there a way to force update the Roku/Emby app?

Edited by metropical

Share this post


Link to post
Share on other sites
Riggs

To receive some help you need complete this data:

  1. Roku model:
  2. Roku firmware version:
  3. Emby server version number:
  4. Emby Roku app version:

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

seriously?  did you just look at the thread title and not read the thread?

Share this post


Link to post
Share on other sites
speechles
Posted (edited)

On your Roku press the HOME button twice. Go to Settings >> System >> System Update >> Check Now

That will update anything on your Roku out-of-date including the firmware.

You can also use the Emby Beta of the Roku app. This is where the updates happen first then they trickle down to the store version after they are tested in the Beta.

Edited by speechles

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

The Roku is not the issue, it is up to date.  I'd just like to have the latest (non beta) version of the Emby app on the remote Roku box..

the Emby app on the local Roku TV is 4.04.

at the remote Roku the Emby app is 3.0.212

is there a way to force the remote version to update to 4.04 or is that the highest it will go because of the age of the Roku.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
speechles
Posted (edited)

Yes, The Beta is 4.04. The store version is 3.0.212. There is the difference. You want to load the Beta on your remote Roku. Beta does not imply Broken, Buggy, or Bad. It means that is the version where features/fixes appear first. Then after some time it pushes to the store. The Beta can be updated without approval. We can update the Beta immediately. The store version Roku must first approve before it updates.

Edited by speechles

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical
Posted (edited)

okey dokes.  done .... in theory.
Thanks,

Edited by metropical

Share this post


Link to post
Share on other sites
speechles
Posted (edited)

Hopefully it works. If it does not we are here. Just make another post and we will help you again. This is why these forums exist. ^_^

Edited by speechles

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

heh, heh, heh.  yes I know.  I will if it doesn't.

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

the remote Roku/Emby app isn't auto updating.  Can I force it from here or does it have to be done locally?  And if so, how is that done there?

Both devices are "linked" in my Roku acct and I added the channel from the Roku store, but only the local Roku has Emby 4.x.

Share this post


Link to post
Share on other sites
speechles
Posted (edited)

is this an Roku 2 HD? If so I have some unfortunate news. Those models can no longer be updated from the Roku store. This is not our decision. It was made by Roku. I also have an Roku XD and Roku 2XS that met the same fate. Relegated. Effectively once the applications on them stop working or become inferior Roku suggests using them as a door stop, seriously. Or a cool art deco piece of art of a by gone era. It won't be useful for much longer. Roku cannot continue to support advancements in software using the older hardware in those older Roku models. It is a sign of the times. The future has to move forward and time does not wait.

 

https://www.cordcuttersnews.com/roku-is-ending-support-for-older-models/

Edited by speechles

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

I kind of figured this was the case as Hulu ended their support recently.
I was thinking a necklace like a VW badge. Or a very low foot stool.  It's too tall for a doorstop.

Screw the future!  I'm just about to upgrade my 2006 MacPro1,1 from 2x DC 2.66G to a 2x QC 3G.
It'll be more betterer than my 2013 MBA DC 1.7G i7 running Mavs.
Forward into the past!

Do these people realize how valuable certain old wines or Ferraris are?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Are you still having an issue with this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
metropical

nope.  got it figured out.

Thanks, Luke.
I'd inadvertently left the VPN engaged.  it's running quite well even on the slow remote connect of 2Mb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...