Jump to content
cowsr4eating

Playback of recording in progress hangs if recording more than 1.5 hours

Recommended Posts

cowsr4eating

I have a dual Opteron server with 16 cores total running Windows server 2019 with HDHomerun tuners.  I had Emby running in a Windows 7 and Windows 10 VM with had the same issues.  It is now installed directly on the sever and the issue persists.  We usually record live TV and wait to start playing so that we can time playback ending roughly when the live content would complete, skipping commercials.  If the live TV recording is 1.5 hours or less we have no issues.  If it is over 1.5 hours the playback while still recording hangs at approximately 1 hour 40 minutes.  If I time the replay such that I don't hit the 1:40 mark before the recording ends I have one hang in playback, but I can resume playback from where I was and all is fine after that.  If I hit 1:40 mark in the recording before the recording is complete the playback hangs. I may get a message that there are too many failures, and when I restart playback it hangs for minutes, plays for less than 60 seconds then hangs again.  When the playback is hung I usually get a still image of the very first of the recording.  I normally use Nvidia Shield devices as playback, but trying chrome on a PC has the same "hang".  The server shows 96%-98% playback and the logs (attached) show a lot of "TranscodeReasons=ContainerNotSupported".  As soon as the recording completes I can restart playback and Emby does not offer an option to resume playback.  I have to fast forward to where I last was then playback is seamless until the end.  

 

The problem is definitely with playback of a recording still being recorded and once the recording exceeds a certain size the problem happens.  It has been happening since I first used Emby (2015).  Since we only record/watch content over 2 hours 1 to 2 times a year I have been too lazy to report it.  I thought maybe it was Windows, but Windows 10 had the issue.  I thought maybe the VM, so I moved to a physical OS.  My wife is so peeved with the issue I am now reporting.  I tried to search for a solution, hoping maybe a different ffmpeg version would resolve, but no luck.  I did move my emby recording folder to a SSD RAID 10 array with 800+ MB/s throughput and that did make a difference.  

 

Normal playback of live TV while still recording has minimal CPU utilization, until I hit the threshold that causes the hangs.  Any assistance is appreciated.  I have pages of logs and can send more, but the attached segment is definitely in the window of where the problems persisted and the message about containernotsupported does not appear when playback is "working".  I assume this message is pertinent, but not certain.

 

 

 

logs.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi @@cowsr4eating can you please attach the complete emby server log as this is only a snippet. Thanks !

 

@@denz have you ever run into this before?

Share this post


Link to post
Share on other sites
maegibbons

So a few questions:

 

Where do you live?

 

Can you tell me the video and audio codecs of the file you are recording?

 

What version of the Android TV app are you using?

 

 

Krs

 

Mark

 

A 'like' is always appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
denz

I don't think I ever watched something that long from in progress recording, when I watch in progress it is probable most an hour or so programme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cowsr4eating

@@Luke - The logs for this incident are no longer on the system.  I'll have to look for something long to record for new logs. I have the problem every time we try to watch something over 1.5 hours so easy to reproduce, I just need to spend the time when no one else is watching anything since it brings the Emby server to a crawl.

 

@Maegibbns - In US, recording OTA TV from an HDHomerun quatro.  I also have an HDHomerun Extend that does compression.  I thought maybe the Extend/compression was the issue so I bought the Quadro.  Did not fix the issue.  Video Codec: MPEG-TS.  Audio Codec: AVC and AC-3. 1.7.92G version of AndroidTV app.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@cayars have you seen this happen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars

I do a lot of long recordings of sports events with padding on both sides.  However I almost always schedule the recordings from the EPG which might be different than what @@cowsr4eating is doing.  But I have a lot of 5 to 7 hour recordings like this ESPECIALLY during football season.

 

cowsr4eating how are you doing the recording?  Using the EPG or just going in on LiveTV then clicking the record button?  If you can give me an example of your method and even a particular channel if applicable I'd be happy to run a few tests.

 

cowsr4eating have you checked your drive space on the drive that's used for DVR & temp space?  Any drives low on storage?

 

Carlo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...