Jump to content


Photo

LiveTV not working in 4.5.0.1


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 markyp OFFLINE  

markyp

    Advanced Member

  • Members
  • 285 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 26 March 2020 - 02:35 PM

I’ve just upgraded the server, and now live tv won’t start in ET.

Anyone else seen this?

 

Edit: plays OK through chrome...


Edited by markyp, 26 March 2020 - 02:59 PM.


#2 markyp OFFLINE  

markyp

    Advanced Member

  • Members
  • 285 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 26 March 2020 - 02:56 PM

here's the server log...

Attached Files



#3 arrbee99 ONLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3571 posts
  • Local time: 07:00 PM
  • LocationNew Zealand

Posted 26 March 2020 - 03:56 PM

Live TV wasn't working for me on Shield last night, so sort of seeing this.

 

Need to check again and report properly.



#4 datanet OFFLINE  

datanet

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 03:00 AM
  • LocationFlorida

Posted 27 March 2020 - 01:07 PM

Using 4.5.0.1 I get a spinning circle when trying to view LiveTV.  I've tried with and without HA enabled.  Using HDHomeRun Prime. Going back to 4.4.0.40 works perfectly fine.  I didn't try any other client devices other than a FireStick.

 

Logs attached. 

Attached Files



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 27 March 2020 - 01:11 PM

How does the web app compare?

#6 datanet OFFLINE  

datanet

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 03:00 AM
  • LocationFlorida

Posted 27 March 2020 - 01:31 PM

Just now tried the following clients for LiveTV:

 

Web app: works

Emby App (Android Phone): works

Roku: works

FireStickHD: does NOT work

Nvidia Shield: does NOT work



#7 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51887 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 27 March 2020 - 01:52 PM

FireStickHD: does NOT work

Nvidia Shield: does NOT work

 

Were all the others remuxing or transcoding (produced ffmpeg logs)?



#8 datanet OFFLINE  

datanet

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 03:00 AM
  • LocationFlorida

Posted 27 March 2020 - 02:01 PM

The Web app remuxed.

Roku did an ffmpeg direct stream.



#9 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51887 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 27 March 2020 - 02:09 PM

Yes, that appears to be the difference.  If you disable the "Direct Stream Live TV" option in the Android/Fire app, it should work too.



#10 datanet OFFLINE  

datanet

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 03:00 AM
  • LocationFlorida

Posted 27 March 2020 - 02:24 PM

OK...so unchecking the "Direct Stream Live TV" option does work on the FireStick device.  However the dashboard initially shows it as Direct Playing and then switches to Direct Streaming.  So I'm a little confused as to why unchecking the Direct Stream LiveTV option works when the connection is ultimately performing an ffmpeg remux direct stream.  So I'm guessing something is broken in 4.5.0.1 Direct Play when using the FireStick and Nvidia Shield devices?



#11 datanet OFFLINE  

datanet

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 03:00 AM
  • LocationFlorida

Posted 27 March 2020 - 02:36 PM

I guess I'm confused what the "Direct Stream live TV" option does.  When I went back to 4.4.0.40 the dashboard shows LiveTV as Direct Playing when the option is enabled.  When the "Direct Stream live TV" option is disabled, the same TV channel is then Direct streamed.  What am I missing in this logic?  Regardless, it seems Direct Play is broken in 4.5.0.1 for the Nvidia Shield and the FireStick devices...correct?



#12 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51887 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 27 March 2020 - 03:25 PM

It is just a labeling inconsistency.  At the time the option was implemented, "Direct stream" was the best description but it should probably say "Direct Play" now.



#13 markyp OFFLINE  

markyp

    Advanced Member

  • Members
  • 285 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 28 March 2020 - 07:25 AM

I’m having the same issue with emby theatre... no matter which version I use it just won’t tune to a channel!

#14 maegibbons OFFLINE  

maegibbons

    Advanced Member

  • Members
  • 2889 posts
  • Local time: 08:00 AM
  • LocationLutterworth, England, UK

Posted 28 March 2020 - 07:32 AM

It is just a labeling inconsistency. At the time the option was implemented, "Direct stream" was the best description but it should probably say "Direct Play" now.

Golly!

Strange that none of us ever really picked that one up!

Krs

Mark

Sent from my SM-N976B using Tapatalk
  • CBers and Spaceboy like this

#15 markyp OFFLINE  

markyp

    Advanced Member

  • Members
  • 285 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 28 March 2020 - 07:44 AM

I couldn't find a setting like that in Emby Theater???



#16 maegibbons OFFLINE  

maegibbons

    Advanced Member

  • Members
  • 2889 posts
  • Local time: 08:00 AM
  • LocationLutterworth, England, UK

Posted 28 March 2020 - 08:10 AM

I couldn't find a setting like that in Emby Theater???

There isnt one.

You need to submit your server logs.

Have you proved that Live TV is working and set up corectly in another clienr such as the Web App?

Krs

Mark

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

#17 Spaceboy OFFLINE  

Spaceboy

    Advanced Member

  • Members
  • 4769 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 28 March 2020 - 08:12 AM

sort of similar. 4.5.0.1 has caused all Android tv live tv streams to fail direct play. previous beta works fine. logs posted here https://emby.media/c...-1793/?p=863027


Edited by Spaceboy, 28 March 2020 - 08:12 AM.


#18 markyp OFFLINE  

markyp

    Advanced Member

  • Members
  • 285 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 28 March 2020 - 08:40 AM

logs from other thread attached... @markyp

 

yeah, this has been working for a long time now and doesn't work with previous test versions of ET. It works fine from chrome too!

Attached Files


Edited by Luke, 28 March 2020 - 05:34 PM.


#19 Spaceboy OFFLINE  

Spaceboy

    Advanced Member

  • Members
  • 4769 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 28 March 2020 - 09:02 PM

and 4.5.0.2 did not fix it



#20 JoeBob0131 OFFLINE  

JoeBob0131

    Advanced Member

  • Members
  • 46 posts
  • Local time: 11:00 PM

Posted 28 March 2020 - 10:41 PM

Are you guys on the beta version of the Android app by chance? Live TV was not working for me either on my shield, so I downgraded to the public version and it worked.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users