Jump to content


Photo

Local Trailers (in Cinema Mode) are broken. Server side issue.

trailer

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 24 March 2020 - 07:08 PM

Hi guys,

 

Long time user here... back from the MB 1.0 days! Anyways I've had an issue with Local Trailers not playing correctly for the past year or so now. I finally narrowed it down today and determined the cause.

 

 

There's two basic ways that local trailers can be stored and named. First is to have the trailer in the same folder as the movie file itself, with an identical name plus the -trailer suffix. Alternatively you can have a /Trailers sub-folder within each movie folder, as listed here..

https://support.emby...159193-trailers

 

 

Alternatively, trailers can also be stored in a trailers sub-folder. Bluray and Dvd folder rip structures must use a trailers sub-folder.

/Movies
   /Home Alone (1990)
     /VIDEO_TS
     /trailers
         trailer.mkv

 

 

 

Traditionally any file in the /Trailers sub folder would be played as a local trailer. It could be named "Trailer.mkv", "Transformerstrailer.mkv" "1.mkv", etc. The name itself didn't matter much, and it definitely didn't have to have the exact same name as the movie file in the main folder, or the exact same name as the main folder itself.

 

However, this seems to have changed and is broken. After much testing I have determined that NO local trailers play unless they are named identical to the main movie folders name, with the addition of the -trailer suffix. It doesn't matter that the trailer is in the /trailers sub folder. This completely negates the reason for having the subfolder method to begin with. Can someone please work on fixing this and having Emby Server recognize any file in the trailers subfolder as a trailer once more?

 

Thank you!

 

 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 24 March 2020 - 08:17 PM

Hi there, can you please give an example of your folder structure and file naming? It seems to be working just fine from here. Thanks.



#3 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 24 March 2020 - 08:30 PM

Example:

 

/Movies
   /Home Alone (1990)
     /trailers
         homealonetrailer.mkv

 

Result ----> Failure.

 

If I change it to this then it works...

 

/Movies
   /Home Alone (1990)
     /trailers
         Home Alone (1990)-trailer.mkv



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 24 March 2020 - 09:05 PM

What else is in the home alone folder?



#5 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 3531 posts
  • Local time: 10:21 AM

Posted 25 March 2020 - 08:39 AM

Example:

/Movies
/Home Alone (1990)
/trailers
homealonetrailer.mkv


Result ----> Failure.

If I change it to this then it works...

/Movies
/Home Alone (1990)
/trailers
Home Alone (1990)-trailer.mkv

I suppose you have a lot of movies and editing the file names for all of them would be cumbersome?

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

#6 crusher11 ONLINE  

crusher11

    Advanced Member

  • Members
  • 1464 posts
  • Local time: 01:21 AM

Posted 25 March 2020 - 09:12 AM

Changing names to work around this bug isn't possible if you have multiple trailers for the same film.

It also shouldn't be necessary.

#7 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 26 March 2020 - 12:50 AM

What else is in the home alone folder?

 

Just backdrop 1/2/3/4/5, Movie.xml file, folder.jpg. 

 

I suppose you have a lot of movies and editing the file names for all of them would be cumbersome?

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

 

You hit the nail on the head. I'm sure I can write a script to rename all -trailer files to be the host folder name plus -trailer, but I haven't written a script in years, I'm sure it'd miss something, and it's just not needed.

 

Changing names to work around this bug isn't possible if you have multiple trailers for the same film.

It also shouldn't be necessary.

 

Agreed. Some trailers are just in the trailer folder labeled as 1/2/3 and so forth. There's really no reason why the default behavior shouldn't be to just play any 1 random file that's within the /Trailers subfolder of each main movie folder.

 

 

 

Has anyone else checked to see if they're getting this same behavior? The only local trailers I have playing for any theater mode intro are the ones I've manually gone through and renamed to match the movie folder name exactly with a -trailer suffix. I imagine you may not notice that it's not working if part of your trailer collection does have the precisely matching trailer and main folder naming. I only noticed because I suddenly had no trailers playing (last summer), then recently after playing with the names was able to get two trailers to play, and so forth.

 

My overall setting is .. Two trailers play ---> Custom intro plays---->Movie plays.



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 11 April 2020 - 12:04 AM

 

 

Just backdrop 1/2/3/4/5, Movie.xml file, folder.jpg. 

@Villiam where is the main movie file?



#9 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 13 April 2020 - 05:10 PM

@Villiam where is the main movie file?

 

It's also in that same folder with the backdrop images, etc. 

 

As a whole the folder and file structure looks like this:

 

 

//MEDIASERVER/Movies/Home Alone (1990)

 

-Home Alone (1990).MKV

-Backdrop1.jpg

-Backdrop2.jpg

-Backdrop3.jpg

-Folder.jpg

-Movie.xml

     /trailers
       
 homealonetrailer.mkv



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 13 April 2020 - 09:18 PM

@Happy2Play are you able to reproduce?

#11 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19145 posts
  • Local time: 10:21 AM
  • LocationWashington State

Posted 13 April 2020 - 09:57 PM

Trying to understand the overall issue here.  What are the complete Cinema Intros settings?  I am getting primarily getting "-trailer.ext" local trailers, but on select media I do get the any named trailer for /trailers folder for Cinema mode. 

 

5e95184b7dce5_trailer.jpg



#12 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 21 April 2020 - 07:00 PM

Trying to understand the overall issue here.  What are the complete Cinema Intros settings?  I am getting primarily getting "-trailer.ext" local trailers, but on select media I do get the any named trailer for /trailers folder for Cinema mode.

 

 

The overall issue is that I do not have any trailers playing when in Cinema mode. (I desire to have 2 local trailers play, then 1 custom intro before each movie). 

-Trailers do play IF trailers are named a very specific way (The file name must match the parent movie folder perfectly.. Which was never before required and goes against the intent of using a sub folder in each movie parent folder to contain trailers)

 

Here's a few screenshots that should help explain;

 

(I have cinema intros enabled.. in everywhere required, beyond what just this screenshot shows.)

5e9f7a7fe2926_1.png

 

I have emby premier. I have local trailers. I have custom intros. All set up properly too.

5e9f7a8ea44e0_2.png

 

My folder structure terminates as such:

5e9f7ad8c4ce9_3.png

This is what causes the problem:

5e9f7b0cbc225_4.png



#13 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19145 posts
  • Local time: 10:21 AM
  • LocationWashington State

Posted 21 April 2020 - 07:16 PM

No sure as I am not seeing this behaviour, as shown in post 11 my other named trailers are used.

 

5e9f7e9065862_test2.jpg



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 22 April 2020 - 12:21 AM

Does the trailer button show on the movie detail screen?



#15 Villiam OFFLINE  

Villiam

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:21 AM

Posted 24 April 2020 - 04:15 PM

No sure as I am not seeing this behaviour, as shown in post 11 my other named trailers are used.

 

5e9f7e9065862_test2.jpg

 

Thank you for helping to work this out. How many local trailers do you have play in Cinema Mode (I have two selected, can you try that?) and are you using a custom intro played after the trailers? If not can you see if that changes things? The only other difference I see between our layouts is that my trailer folder is capitalized.. "Trailers" instead of "trailers".

 

Does the trailer button show on the movie detail screen?

Yes. And every trailer chosen on the movie detail screen plays back perfectly. It's just the preplay Cinema Mode that isn't working correctly.


Edited by Villiam, 24 April 2020 - 04:17 PM.


#16 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19145 posts
  • Local time: 10:21 AM
  • LocationWashington State

Posted 24 April 2020 - 04:23 PM

Thank you for helping to work this out. How many local trailers do you have play in Cinema Mode (I have two selected, can you try that?) and are you using a custom intro played after the trailers? If not can you see if that changes things? The only other difference I see between our layouts is that my trailer folder is capitalized.. "Trailers" instead of "trailers".

 

Yes. And every trailer chosen on the movie detail screen plays back perfectly. It's just the preplay Cinema Mode that isn't working correctly.

 

My settings are/were the same settings you have above, but no Custom intros.  Will get some intros and test some more.

 

As for Trailers case I know it doesn't matter on a Windows system.



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156881 posts
  • Local time: 01:21 PM

Posted 16 May 2020 - 09:30 PM

@Villiam

We'll be having a 4.4.3 update soon. Let's see if that improves this at all. Thanks.







Also tagged with one or more of these keywords: trailer

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users