Jump to content


Photo

Multiple emby tray icons?


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 09 March 2020 - 08:19 PM

not sure whats going on here... but its like the third time i have closed them all, only to comeback hours later and see them multiplying again.

 

5e66dd1173598_Screenshotfrom202003091917



#2 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 09 March 2020 - 08:20 PM

Humm  is emby restarting itself every hour?

looks like its trying to start emby when emby is already running...   why every hour i have no clue.

 

5e66dd663e17c_Screenshotfrom202003091920


Edited by pir8radio, 09 March 2020 - 08:25 PM.


#3 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19144 posts
  • Local time: 01:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 09 March 2020 - 08:26 PM

You would have to look at the contents of the logs.  But that would suggest something is launching every hour.



#4 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 09 March 2020 - 09:48 PM

each of those logs are emby trying to start then shutting down, i presume due to the database being locked...

 

they all look the same as the attached log.

 

 

Attached Files


Edited by pir8radio, 09 March 2020 - 09:49 PM.


#5 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19144 posts
  • Local time: 01:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 09 March 2020 - 09:58 PM

Did you somehow get something in Windows Scheduled tasks launching Emby?



#6 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 10 March 2020 - 07:06 PM

Did you somehow get something in Windows Scheduled tasks launching Emby?

 

"I" didn't, no...    :)     But it looks to jive with the "wake for recordings" tasks that emby creates...   Looks like it runs the emby server exe with some args....

 

5e681d6ac04a2_Screenshotfrom202003101803

 

5e681d7616165_Screenshotfrom202003101804

 

 

5e681d8297c76_Screenshotfrom202003101805



#7 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19144 posts
  • Local time: 01:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 10 March 2020 - 07:09 PM

Yes that is what I should have asked if you do Recordings?  This has always done this, but don't know if the behavior has changed recently.



#8 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 10 March 2020 - 08:12 PM

she is always doing recordings, I would have noticed it in the past...   Something changed...    Maybe something needs to check if the 'Tray Icon" exe is already running it doesn't need to start that again..



#9 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 29 March 2020 - 09:38 PM

Just as an FYI  emby wouldnt upgrade on its own to 4.5.0.2 today, because i had like 23 instances of emby server running.....     I had to manually force close them all via task mgr...   I now Have one of my program monitors disallowing more than one instance of embyserver.exe   but thats a band-aid  just letting you know.      Non of the other versions could actually start because there was another running already (the working copy) but they all sat there as if they were running...   maybe some check in the emby server app that doesnt allow multiple instances?



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156851 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 29 March 2020 - 10:24 PM

We should look at the actual problem of the instances running.



#11 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19144 posts
  • Local time: 01:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 29 March 2020 - 10:28 PM

Are others that do Schedule Recordings not seeing this same issue?  There was a similar issue like this but was specific to Windows 8 I believe.


Edited by Happy2Play, 29 March 2020 - 10:30 PM.


#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156851 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 29 March 2020 - 11:04 PM

Well the instances are going to fire but they should just be closing very quickly.



#13 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 30 March 2020 - 05:57 PM

it looks like emby is trying to upgrade it's self and keeps failing, then retrying... 

 

you need a better mechanism that doesmt keep old instances running if failed, or have it quit trying after a few fails.....

Log attached, they all look about the same...   

 

5e826a359706a_Screenshotfrom2020033016515e826a40bb163_Screenshotfrom202003301650

Attached Files


Edited by pir8radio, 30 March 2020 - 05:58 PM.


#14 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 30 March 2020 - 06:04 PM

manually killing processes and installing beta from downloded install works until next update..  it seems you are not able to kill the process when trying to upgrade..  yet you keep trying. 



#15 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 30 March 2020 - 06:07 PM

I just did a "restart" from the emby dashboard, it fired up a new instance and started running on that new instance but never killed the old one off..     



#16 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 30 March 2020 - 06:24 PM

Windows exit code 1    so emby knows its not exiting...   why does it continue on...   I also do not see anything obvious in the log as to why it didnt exit. 

03/30/2020 05:01:18 PM
LogName=Security
SourceName=Microsoft Windows security auditing.
EventCode=4689
EventType=0
Type=Information
ComputerName=nam
TaskCategory=Process Termination
OpCode=Info
RecordNumber=115701533
Keywords=Audit Success
Message=A process has exited.

Subject:
	Security ID:		NAM\nam
	Account Name:		nam
	Account Domain:		NAM
	Logon ID:		0x8973C

Process Information:
	Process ID:	0x9d88
	Process Name:	C:\Users\nam\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.exe
	Exit Status:	0x1

Edited by pir8radio, 30 March 2020 - 06:27 PM.


#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156851 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 30 March 2020 - 09:22 PM

Are you sure it's related to the update? I'm not so sure. That would explain one extra, but not this many.



#18 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 30 March 2020 - 10:08 PM

I mean you can see in all of the logs: Info App: Automatically restarting the system because it is idle and a restart is required.

then the next log says: Info App: Update Revision 4.5.0.3 available.  Updating...

 

it looks like emby is trying to update when idle after 15 mins then tries to restart emby, each time.   I bet in the emby code, you reboot after idle for 15 mins?    

 

 

That said, I can not remotely reboot my emby server either, it does the same thing...  It reboots but leaves the original instance of the EXE running even though its not providing any services.   So this issue seems related to not killing the old instance. 

 

My splunk logs from the last 24 hours below:   There have not been that many updates in the last 24 hours to cause all of the "required reboots"...  The new version never gets installed because the old instance never got killed off...  it tries again, now there are three instances running,  idle 15mins later it tries again, four instances running, none of the other instances ever die unless force terminated. 

 

5e82a75457b20_Screenshotfrom202003302112


Edited by pir8radio, 30 March 2020 - 10:20 PM.


#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156851 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 30 March 2020 - 11:21 PM

Ah yes good catch, thanks.



#20 pir8radio OFFLINE  

pir8radio

    NGINX

  • Members
  • 3522 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationChicago

Posted 02 April 2020 - 08:02 AM

server tried to update to 4.5.0.4 last night.   I see there is a fix in .4  ill let you know how it goes

 

5e85d43d2613f_Capture.png


Edited by pir8radio, 02 April 2020 - 08:03 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users