Jump to content


Photo

Electron Not Responding - "Circle of Death"

electron Not responding

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 14 March 2019 - 03:51 PM

Hi Emby. My Emby theatre and server was working perfectly last night and now I can’t get Emby server to launch whatsoever even after lots of reboots etc.

I noted the files all show “last modified 3/15/2019

Has an update gone wrong? What should I do? When I launch the server app I get NOTHING.

THANKS.

#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 14 March 2019 - 05:03 PM

Hi there, can you please describe the problem in more detail? Are you having trouble with Emby Theater or Emby Server? Are you able to use the Emby web app?

 

Please see how to report a problem. Thanks.



#3 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 14 March 2019 - 05:12 PM

It's just the server component - it wont launch at all.  I ended up re-downloading the server.exe from your website and reinstalling and it worked fine.

I did nothing to my system and as mentioned, I noted the files all said "last modified 3/15/2019" (which is today).

 

Was there an update that didnt go to plan?



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 14 March 2019 - 05:16 PM

 

 

Was there an update that didnt go to plan?

 

No, there wasn't.



#5 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 14 March 2019 - 05:20 PM

OK thanks - very odd but the reinstall seemed to work.

 

Also while I'm chatting, I noted that one of your team mentioned that you were moving away from using "Electron" (whatever that is)....I note that on occasion I still get the "Electron is not responding" error and everything freezes.

 

Does this ring any bells?  What version of Emby Theatre should I be on?  

 

Thanks



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 14 March 2019 - 05:22 PM

 

 

Does this ring any bells?  What version of Emby Theatre should I be on?  

 

If you installed it from the website, then it is the correct version. Please try the next app update and see if that helps. Thanks.



#7 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 14 March 2019 - 05:24 PM

If you installed it from the website, then it is the correct version. Please try the next app update and see if that helps. Thanks.

 

OK, so when is that update happening please?  Do I need to keep visiting the website to pull down the Threatre app (new versions) or does it update automatically?

 

Sorry for the stupid question



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 14 March 2019 - 05:25 PM

It updates automatically.



#9 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 14 March 2019 - 05:49 PM

OK - so what version should I look for that gets rid of the Electron issue please?



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 14 March 2019 - 11:22 PM

3.0.7+.



#11 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 04 March 2020 - 05:06 AM

Guys I love Emby and use it daily so thank you for your awesome work.

 

I have a problem that I've been living with for a while and I'd love to get rid of it.

 

I often have an error where Emby Theater (my version is 3.0.8) wont respond and my screen goes pale and I get an error "Electron not responding".  I am using Server v4.3.1.0

 

I logged this error a while ago and someone on here said "that's weird we're not using electron (or something similar) and you asked me to go and delete something in the deep dark bowls of my server.  I guess that didnt work and I'd love someone to please help me.

 

This happens quite often (usually when I'm trying to play a video) and I get the (what I call) "the circle of death" where the circle just goes round and round and I have to crash out of the app and restart it and then it works fine for a while.

 

Could you please help me?

 

Many thanks Rob



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 04 March 2020 - 10:04 AM

Hi there, are there any entries in windows event viewer about it?



#13 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 04 March 2020 - 03:10 PM

Hi there, are there any entries in windows event viewer about it?

 

@cayars Sorry I havent looked.  I'm not very technical so any help on what info to get you to help sort this would be appreciated.  Cheers Rob



#14 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 3375 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 05 March 2020 - 11:42 AM

Are you running the server and Emby Theater on the same computer?

 

For what Luke is asking.

To get to Event Viewer which is a windows utility it will likely be on your windows menu under Windows Administrative Tools listed with apps under W.



#15 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 05 March 2020 - 07:48 PM

Are you running the server and Emby Theater on the same computer?

 

For what Luke is asking.

To get to Event Viewer which is a windows utility it will likely be on your windows menu under Windows Administrative Tools listed with apps under W.

 

Yes I am running the server and Emby Theatre on the same computer.  Do you think that is the problem?  I've always run it this way as I have a HP NUC driving my TV with EMBY Server and I run Theater as I can easily control it with my Logitech Touch Remote.

 

Does this help solve my Electron issue?  Again I refer to an earlier message from your team saying you were not using Electron (what ever Electron is?) in the future release so I'm wondering if I have a hangover from some prior version?

 

Help?



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 05 March 2020 - 07:50 PM

@cayars can do a TeamViewer with you to take a look at what's happening.

#17 naeyaert OFFLINE  

naeyaert

    Advanced Member

  • Members
  • 115 posts
  • Local time: 01:07 PM

Posted 05 March 2020 - 09:32 PM

@cayars can do a TeamViewer with you to take a look at what's happening.

 

Thank you - I'm in New Zealand so the time difference might not be helpful?



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 05 March 2020 - 09:39 PM

@cayars?



#19 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 3375 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 05 March 2020 - 09:43 PM

@naeyaert if you would like to do this using TeamViewer send me a PM here on the forums and I'll give you instructions on the download and how to proceed.

 

In the PM send me a date/time (tomorrow or over the weekend should be fine) but try and pick a workable time if possible for me in the Eastern Standard Time Zone from 5am to 11pm. That's an 18 hour window so we should hopefully be able to make that work. :)

 

Carlo



#20 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 3375 posts
  • Local time: 09:07 AM

Posted 05 March 2020 - 09:45 PM

BTW Rob, is this something you can reproduce all the time or is it something that only happens once in a while?







Also tagged with one or more of these keywords: electron, Not responding

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users