Jump to content
Squee

ANSWERED Playback issues of certain files on Raspberry Pi/Embycon client

Recommended Posts

Squee
Hi all,

 

I have got some problems with the playback of certain files (e.g Friends - S01E18 - The One with All the Poker.mp4): Every 20 to 30 sek the picture freezes/audio stops for a few seconds before it resumes - it looks like some sort of buffering.

I use a  Raspberry Pi4 with LibreELEC 9.2.0/Kodi 18.5 and the  Embycon Add-on as client. Emby server is on a QNAP-NAS (Tvs-672n, Core I3). I checked the local network with iperf3 and get constantly values above 100 Mbit/s.  So this shoudn‘t be the issue. Interestingly, if I play the very same file directly through Kodi (via NFS and not via the Embycon add-on) everything plays smoothly. I was hoping that one of the more experienced user could have a look at the attached log file and help me to solve the problem. (The problem occured approximately at 9:47pm). 

 

In the end, I would like to use the embycon addon (because it nicely synchronizes all the watch status, etc.). But also avoid transcoding, if possible. (I like to switch audio languages quite often during playback.  Unfortunately, when transcoding using the embycon plugin you cannot quickly change languages but have to restart the transcoding with a different language).

 

Kind regards,

Squee

 

 

Logfile sent: 4:20pm (UTC-5)

Emby-User: "emby-user"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, where did you send the log file to?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@Squee is this on a remote connection?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squee

Hi Luke,

 

No. It's from within my local network (all Ethernet, no WLAN).

 

Kind regards,

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Have you tried lowering the in-app quality setting? Usually reducing the bitrate will resolve stuttering and pausing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squee

Yes I tried lowering the in-App quality. And indeed there is no stuttering than. But as I mentioned I would like to avoid transcoding, if possible. (I like to switch audio languages quite often during playback. And with the embycon plugin you cannot quickly change languages but have to restart the transcoding with a different language). So I am trying to figure out why the file plays smoothly when played directly through Kodi (via NFS and not via the Embycon add-on) and why it stutters when using the plugin.

 

kind regards, 

Squee

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@TeamB does EmbyCon support playback using the direct file paths?

Share this post


Link to post
Share on other sites
TeamB

Yep it sure does

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks. @@Squee have you tried this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squee

Hi Luke,

not yet. I will try and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squee

Dear all,

 

I finally found the time to test playback using direct file paths. It’s working perfectly :) .Thank you all for your help.

 

Kind regards,

Squee

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...