Jump to content


Photo

DLNA Howto

DLNA HowTo

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 wp.rauchholz OFFLINE  

wp.rauchholz

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Local time: 07:50 AM
  • LocationBarcelona

Posted 08 December 2019 - 10:07 AM

Is there a Howto that explains config of DLNA devices?

I do have 4 Yamaha speakers (WX-010/030) on my network. Same network  where emby server is located.

I can ping the speakers and can also acess them through the web, but I don't see them in emby.

 

Thanks for you help.

 

Wolfgang



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152349 posts
  • Local time: 02:50 AM

Posted 08 December 2019 - 04:19 PM

Hi there, can you try powering the speakers off and then back on while emby server is running? Please see if that helps. Thanks.



#3 wp.rauchholz OFFLINE  

wp.rauchholz

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Local time: 07:50 AM
  • LocationBarcelona

Posted 09 December 2019 - 08:17 AM

Hi Bazinga!

 

thanks for your answer. This does not help.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152349 posts
  • Local time: 02:50 AM

Posted 09 December 2019 - 01:34 PM

Please attach the emby server log. thanks.



#5 wp.rauchholz OFFLINE  

wp.rauchholz

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Local time: 07:50 AM
  • LocationBarcelona

Posted 10 December 2019 - 03:58 AM

Here is the log.

 

Thank you, Wolfgang

Attached Files

  • Attached File  emby.txt   140.75KB   5 downloads

Edited by wp.rauchholz, 10 December 2019 - 03:59 AM.


#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152349 posts
  • Local time: 02:50 AM

Posted 10 December 2019 - 02:41 PM

Did you power off and back on the speakers during the time of this log file?


  • EODCrafter likes this

#7 wp.rauchholz OFFLINE  

wp.rauchholz

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Local time: 07:50 AM
  • LocationBarcelona

Posted 11 December 2019 - 05:08 AM

No I had not.

 

For this file, I unplugged one louspeaker and fired it up again.

I can see these speakers in appleTV.

 

Concerning firewall; port 1900 UDP is open.

 

Wolfgang

Attached Files



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152349 posts
  • Local time: 02:50 AM

Posted 11 December 2019 - 02:37 PM

Ok that's strange.  You may want to double check the firewall because this log has no mention of the Yamaha speakers ever being detected. What Dlna features do they support?



#9 wp.rauchholz OFFLINE  

wp.rauchholz

    Advanced Member

  • Members
  • 101 posts
  • Local time: 07:50 AM
  • LocationBarcelona

Posted 12 December 2019 - 04:04 AM

This is a copy/paste from the manual: "Plays various supported content with high quality sound• Plays music from DLNA servers/Internet radio ( P.17), AirPlay and Bluetooth"

Firewall:

  • Emby is installed on my homeserver (CENTOS 7). Has an external NIC and an internal NIC for the LAN. All devices are on the LAN
  • This is the part of the firewall that opens the port on the internal NIC: iptables -A INPUT -i $INT_DEV -p udp -m state --state NEW -m udp --dport 1900 -j ACCEPT
     
  • That is what I get when running: iptables -nvL | grep 1900 -->   126 19834 ACCEPT     udp  --  enp3s0 *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0            state NEW udp dpt:1900
     

 

Can you see anything wrong here?

 

Thanks, Wolfgang



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152349 posts
  • Local time: 02:50 AM

Posted 12 December 2019 - 01:00 PM

So then maybe it doesn't support play to which is why you don't see them in emby. So then you have to browse emby server content from the Yamaha.





Also tagged with one or more of these keywords: DLNA, HowTo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users