Jump to content


Photo

LG app for NetCAST and WebOS3 USB download


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 02 December 2019 - 02:45 PM

Hi,

 

I apologize if this has been answered elsewhere, but I haven't been able to find it.

 

Searched through Simon J. Hogans post and the general Emby App for WebOS thread but no luck. All the links that are posted are neither working anymore or do not contain the files I can use.

 

Let me explain my issue: I have two LG Smart TV at home. One is an older 2013 model still with NetCAST and the other is newer with WebOS 3.0. I read on the forum that an official app for Web OS has been released in LG store (to be honest) haven't checked it on WebOS but I cannot find it on NetCAST. 

 

Is there any way I can get the installation files and instructions for manual USB install. I can however use the native DLNA client but fast forward does not work. Also there is a problem with subtitle encoding with out letter (Č, Š, and Ž).

 

Thank you for you help.

 

Regards,

 Steel

 

P.S: Used PLEX before, but it has a problem now on my NetCAST with viewing files and subtitles do not work if played via Synology (CPU not strong enough for Transcoding) . The work on the PC doe. Emby does not have this issues. 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 02 December 2019 - 02:47 PM

Hi, we don't have a USB download at this time, but we will be submitting the app to LG for Netcast compatibility very soon. Thanks.



#3 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 26 March 2020 - 03:45 PM

Hi,

any updates on the Net Cast app for older 2013 models of LG TV?

Recently the Smart Share app on the TV is giving me trouble. It keeps loading (buffering) and more and more just freezes mid movie with an error "The file is not supported". When that happens it doesn't even remember where it stopped, so I have to fast forward and then usually goes on.
 

At first I thought that is my network or that I have a corrupted file for that particular series, but now it doing the same with just downloaded pieces. I searched the net and I saw a couple of quite old topics about some profile issues, but since they are all from 2018 I didn't read on. 

 

Any help appreciated.

 

Regards,

 Steel



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 26 March 2020 - 11:19 PM

No update yet but hopefully soon. Thanks.



#5 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 30 March 2020 - 03:43 PM

Hello,

 

as I mentioned above I'm having issues with playback of videos within the LG SmartShare App. Before I was getting an error after some minutes displayed on TV "File type not supported". Now it's just freezes.

 

I usually try to remedy this with pressing PAUSE or STOP, to let the TV buffer a bit (it never did that before), and it usually just exits the Smart Share App or even reboots
After coming back to the App the server on my PC (I have two on the network, different ports) is not detected for cca 5-6 sek, until the new "stay alive message is broadcast-ed.

That was the only way that I could remedy the situation, where my PC server was not detected even after 15-20 min.

 

Could it be TV? That something overloads it, or its my connection or settings. The only think I remembered that I changed was installing a new FW (ESET Endpoint Security), but tested it with FW feature turned off and it not helping.
 
I'll try to play some other movies / series with or without external subtitles and see if quality of picture and sound could be the issue.
The connection between PC and TV is a CAT 5E cable and a 1GB switch in between. 
 

If it can hep I can post some logs. If its requires to enable some deep diagnostic feature let me know how and I'll do it.

 

Tnx in advance. 

 

Regards,

Steel


Edited by SteelCat, 30 March 2020 - 03:54 PM.


#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 30 March 2020 - 04:45 PM

Hi, can we look at an example? Thanks.

#7 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 30 March 2020 - 05:01 PM

HI,

 

example of what, video?

You mean that I cut out let's say a minute or two and then upload it here?

 

Yes sure, I'll cut it tomorrow and upload it here, is a bit late ATM where I live. :) 

 

Regards,

Steel


Edited by SteelCat, 30 March 2020 - 05:25 PM.


#8 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 31 March 2020 - 02:33 PM

Hi,

 

I guest it will be a little harder that I thought. All the part are in mkv containers. The video is marked as MPEG-4p-10/AVC-H.264 video clip, and together it contains a separate audio file and a lot of subtitles in different languages. I cannot seem to be able to upload a screen shot from mkvtoolnix  :(

 

1. How do I get only video from a .mkv container so I can cut it with Boilsoft or similar software?

2 Can I post the link where I got the files and some1 downloads them and do the analysis?

3. I reinstalled PLEX that I had before switching to Emby do to a transcending issues and the the movie plays without issue there.

 

So either its my TV or it's some setting in Emby that overloads something.

 

Regards, Steel

 

HI,

 

example of what, video?

You mean that I cut out let's say a minute or two and then upload it here?

 

Yes sure, I'll cut it tomorrow and upload it here, is a bit late ATM where I live. :)

 

Regards,

Steel


Edited by SteelCat, 01 April 2020 - 01:05 PM.


#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 01 April 2020 - 01:40 AM

I just mean discussion of an example using the information requested in how to report a media playback issue. I don't think we need a sample video yet at this stage. Thanks.



#10 SteelCat OFFLINE  

SteelCat

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 02:00 PM

Posted 01 April 2020 - 02:30 PM

I just mean discussion of an example using the information requested in how to report a media playback issue. I don't think we need a sample video yet at this stage. Thanks.

 

Sorry, tnx for link, I will provide you with the necessary information. I watched part 6 just now and no issues, but I would like to sent you logs from the last 4 day anyway,

because I would like to know what was the problem, if possible. I couldn't find the attach button so I uploaded it to OneDrive:

 

https://1drv.ms/u/s!...PA_Z?e=nEqd2s  

 

A short description is: 

I normally watch movies / series on my LG 47LA6208 TV. The OS is still NetCAST so I'm using the TV's native SmartShare App ,Where my Emby server is shown as a detected DLNA device. 

Recently I experienced sluggishness of the interface, buffering during playback and in the last few days even random crashing of playback or the app itself.

 

My best possible description of issue would be that the video stops playing either after a couple of minutes and displays an error (on the TV) - media type not supported of freezes and the TV reboots if I press anything on the remote STOP, PAUSE,...) no errors are displayed.

 

As I mentioned above the only thing I know that I changed on the computer was installing a new FW, but after a few days I disabled the FW feature. 

 

Version of Emby server: 4.4.0.40

Connection TV / PC: Gigabit switch and 2x CAT 5E cables.

 

Thank you.

 

Regards,

Steel



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156872 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 01 April 2020 - 03:29 PM

Thanks for the info.Let us know if you run into it again.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users