Jump to content


Photo

No audio on second audio track (ubuntu server)


Best Answer Luke , 11 September 2019 - 01:14 PM

One thing you could check in the mkv file is if the second audio track has a large audio delay set in it's metadata. If it does, then currently with transcoding this is a known issue.

Go to the full post


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 29 August 2019 - 12:05 PM

Hello,

I've a trouble since the last version i presume.

I was unable to have sound on the second audio track for lots of Video (mainly AC3 so far).

Tested on Chrome/Firefox/Edge/Emby theater windows (all up to date) and many other pc.

Only the android app work fine (I've an xbox one S but not tested so far).

The movie seems to start normaly but no sound (with the second audio track, with the first no problem).

 

Server: Unbuntu 18.04 up to date.

Please found log file included (server and ffmpeg remux)

 

Best regards,

Biour

Attached Files



#2 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 29 August 2019 - 01:10 PM

try to downgrade to 

emby-server-deb_4.2.1.0_amd64.deb --> Same trouble

emby-server-deb_4.1.1.0_amd64.deb --> Same trouble
emby-server-deb_4.0.0.2_amd64.deb --> Same trouble
(beta) emby-server-deb_4.3.0.6_amd64.deb --> Same trouble
 

Edited by biour, 29 August 2019 - 01:15 PM.


#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 30 August 2019 - 12:45 AM

Hi there, this is an interesting video with the video stream being last in the container. Can you provide a copy of it for testing? Thanks.



#4 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 30 August 2019 - 03:09 AM

it's a 10gb one.

https://uptobox.com/mktdrahozucl (need pay account)

 

or multi volume archive

 

https://uptobox.com/q5ec37bnndx6

 


#5 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 30 August 2019 - 03:17 AM

if it doesn't work maybe i can provide the download link from my emby?



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 31 August 2019 - 05:52 PM

10gb is a bit much. Is it possible to create a 1 minute slice using mkvmerge?



#7 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 31 August 2019 - 06:32 PM

10gb is a bit much. Is it possible to create a 1 minute slice using mkvmerge?

i will try tomorow.



#8 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 02 September 2019 - 12:23 PM

Please find the approx 1min slice attached (zipped to bypass the mkv restriction). (sorry for the delay)

Attached Files



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 03 September 2019 - 02:15 AM

Can you test the sample file and let me know if you get audio with that on the second track? Because it seems to be working fine for me. Thanks.



#10 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 03 September 2019 - 12:23 PM

The slice works fine. :/

maybe i may create an account on my server? send me a PM if ok


Edited by biour, 03 September 2019 - 12:23 PM.


#11 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 03 September 2019 - 01:07 PM

So what i noticed,

 

it works with android 

 

not working when it use Html-player or windows video player

Attached Files



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 03 September 2019 - 01:19 PM

@ softworkz do you think your audio change might impact this?



#13 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1774 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 03 September 2019 - 01:31 PM

@ softworkz do you think your audio change might impact this?

 

No it won't. Actually that wasn't about audio at all. It was a fix for writing mkv (and other container-) headers.

It just happened to be an audio track showing incorrect metadata that brought this to our attention.



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 03 September 2019 - 01:42 PM

@ biour as a test, if you lower the in-app quality setting to force a full video transcode, does that make a difference?



#15 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 03 September 2019 - 02:14 PM

@ biour as a test, if you lower the in-app quality setting to force a full video transcode, does that make a difference?

no change (forced to 480p 1mbps)



#16 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 03 September 2019 - 02:49 PM

i've exported some date from the file with mediainfo

one working the other not

if it may help

Attached Files



#17 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 04 September 2019 - 01:55 PM

I've tested on the Xbox one app, same (no sound on the french track)

#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137726 posts
  • Local time: 05:11 PM

Posted 04 September 2019 - 03:40 PM

Do  you have any smaller files that this happens with?



#19 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 04 September 2019 - 04:43 PM

Is Around 1GB ok?



#20 biour OFFLINE  

biour

    Advanced Member

  • Members
  • 51 posts
  • Local time: 11:11 PM

Posted 04 September 2019 - 04:52 PM

If ok this one have the same trouble

http://dl.free.fr/bQtY0rk5p

 

no audio on the second track (french)






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users