Jump to content

Mobile app doesnt work all the time hosted on Emby for Windows


Graxo
 Share

Recommended Posts

Hi there,

 

I dont know if this is the right sub-forum to post it.. but i couldnt find a 'Mobile App' category. If its wrong, im sorry, please dont close it, but move it..

 

So, the problem i have at the moment

 

When the iOS App or Android App is used some content just doest play. When i check the logging it looks like it getting played, but the app just shows the loading icon for ever.

I tryed to find it in the logging, but it looks like its playing. I am kinda out of options why this happens, it weird part is that it doesnt happens with every video file. Just some.

Besides the content also taking a while to load, like 30-60 seconds at some point. What i find very weird.

The locations of my video content is added through a network path, \\server\movies\

Attached on this post are the logs.

 

I have Transcoding turned on Yes and all the my users are allowed to transcode.

Here is how my setup looks like.

Server:

  • OS: Windows Server 2016
  • RAM: 16GB DDR4-2400Mhz
  • CPU: 2x Intel® Xeon® CPU E5-2620 v3 @ 2.40GHz
  • GPU: Nvidia Quadro P2000
  • VM on a VMWare ESxi 6.7 Update host, this VM has 24 vCPU's.

Storage:

  • QNAP TS-419U
  • CPU: Marvell 1.2GHz
  • RAM: 512MB DDRII
  • Disks: 12 TB HDDs (4 Disks,Raid-5)
  • Network: 2Gbps (Trunking/LACP 2x 1gbps)

Network:

  • Switch: Netgear GS108Ev3
  • Cables: I only use CAT-5e.

The only think i could think of is my out-dated NAS. Its the slowest device of my setup, but it should be fast enough. When i was running Plex there other issues ofcource, but not the issues i mentioned.

I hope someone has some advice or recommendations i could try.

 

Kind regards,

Graxo

Edited by Graxo
Link to comment
Share on other sites

Hi there, can you please go over an example? Thanks !

 

Uhmm.. i open a random file and it doesnt start.

I dont know how to explain it more to be honest.. some files do play in the mobile app, some dont. The file format is the same, file size is not huge, around 13 GB and 1080 H264 8 bit..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...