Jump to content


Photo

Live Sports (ABC) Direct Stream Issue LG 65UH6030


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 04 August 2019 - 03:29 PM

I have been troubleshooting an issue for about a year now, where my Living Room TV & Basement Media Room TV, (both LG 65UH6030), display black screens when attempting to Direct Play sporting events.  Today, I was trying to watch the X Games on ABC.

 

After getting the black screen on both TV's, seeing no errors in the logs, I tested all of the other TV's/Devices in the house. All of the samsung tv's & tablets played the channel fine, via Direct Play.  If I reduce the stream rate down low enough that the LG TV's force the server to transcode, it works fine.  Direct Play, it simply displays a black screen with no audio while the server dashboard reports the stream is playing.  It appears whatever this issue is, it's isolated to LG TV's or the LG App.  Any assistance is greatly appreciated.

 

Emby Server 4.1.1.0

Ubuntu Linux

HDHome Run Prime with Cable Card

 

Best-

 

Darren

Attached Files


  • xsfhxsfh likes this

#2 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 05 August 2019 - 05:37 PM

webOS Version 05.30.60
Emby App Version 1.0.17

#3 SamES OFFLINE  

SamES

    Advanced Member

  • Members
  • 1001 posts
  • Local time: 03:26 AM

Posted 06 August 2019 - 07:45 AM

Hi, can you please reduce the stream rate down low enough that the LG TV's force the server to transcode, then provide a copy of that transcode log.

 

It sounds like there is something in the stream that the LG does not like which we are trying to DirectPlay, but shouldn't be.



#4 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 06 August 2019 - 09:18 PM

Hi, can you please reduce the stream rate down low enough that the LG TV's force the server to transcode, then provide a copy of that transcode log.

 

It sounds like there is something in the stream that the LG does not like which we are trying to DirectPlay, but shouldn't be.

 

Please see attached.  Ran a new test on ABC again.  One Direct Play (black screen) & one Transcoding at a 720p 1Mbps.  Appreciate you for looking into this.

 

Best-

 

Darren

Attached Files



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 11:26 AM

Posted 06 August 2019 - 10:11 PM

And what happened?



#6 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 08 August 2019 - 11:47 PM

And what happened?

 

Same result as always.  When I direct play ABC on both of the LG65UH6030's in the house, it showed that it was playing on the server dashboard, but the TV screen was black & there was no audio.  When I lowered the stream rate & forced it to transcode, it showed that it was transcoding on the server dashboard, & video/audio played fine on the LG65UH6030's.

 

All other TV's/Devices (non LG) in the house were able to Direct Play the channel just fine.



#7 SamES OFFLINE  

SamES

    Advanced Member

  • Members
  • 1001 posts
  • Local time: 03:26 AM

Posted 09 August 2019 - 07:31 AM

Please see attached.  Ran a new test on ABC again.  One Direct Play (black screen) & one Transcoding at a 720p 1Mbps.  Appreciate you for looking into this.

 

Best-

 

Darren

 

Can you please double check that these are the correct transcode logs?  It doesn't look like it's from a Live TV feed.  Thanks



#8 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 13 August 2019 - 12:00 PM

Can you please double check that these are the correct transcode logs?  It doesn't look like it's from a Live TV feed.  Thanks

 

Please see attached.  It doesn't appear that a Transode Log is being generated when the channel is playing via direct stream.  It is Channel 702, ABC, streaming from a HDHR device.

Attached Files



#9 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 13 August 2019 - 12:09 PM

What the TV looks like when direct streaming ABC:

5d52e03352d11_DirectStreamABC.jpg5d52e0972dda1_DirectStreamStats.jpg



#10 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 13 August 2019 - 12:11 PM

What the TV looks like when forced transcoding ABC:

5d52e0ce1bd91_ForcedTranscodeABC.jpg5d52e10f32d69_ForcedTranscodeStats.jpg


Edited by darrenkdean, 13 August 2019 - 12:11 PM.


#11 SamES OFFLINE  

SamES

    Advanced Member

  • Members
  • 1001 posts
  • Local time: 03:26 AM

Posted 13 August 2019 - 06:38 PM

Please see attached.  It doesn't appear that a Transode Log is being generated when the channel is playing via direct stream.  It is Channel 702, ABC, streaming from a HDHR device.

 

The 'Transcode Log (Forced Transcode) was what I was after.

 

The Live stream looks quite high at 60 fps. "AverageFrameRate":59.94006,"RealFrameRate":59.94006,

 

My initial guess is that this might be higher than LG can DirectPlay in that format, but I could be wrong.



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 11:26 AM

Posted 14 August 2019 - 01:24 AM

Have you updated to the latest version of Emby Server?



#13 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 14 August 2019 - 07:19 PM

Have you updated to the latest version of Emby Server?

 

Currently Running Server v4.1.1.0 on Ubuntu 18.04.2 LTS

 

Would you like me to update to 4.2.1.0 & retest?



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 11:26 AM

Posted 15 August 2019 - 10:22 PM

I think it would be a good idea, yes. Thanks.



#15 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 26 October 2019 - 03:49 PM

Happy Saturday!  Trying to watch the LSU vs. Auburn game on CBS.  Unfortunately, it appears CBS is sufferring from a similar issue to the one above (one above was fixed).  Difference this time, is that CBS will not play on the LG TV via Direct Play or Transcoding.  Any thoughts here?

 

Server Logs are attached.  Did not appear to generate a transcode log.

Attached Files



#16 SamES OFFLINE  

SamES

    Advanced Member

  • Members
  • 1001 posts
  • Local time: 03:26 AM

Posted 27 October 2019 - 06:21 AM

I notice in the log the there is a mix of http and https connections to the server.

 

Can you try just using http connections when streaming CBS?  I can't recall if anyone has successfully got https connections to the server working via LG TV's.

 

How low did you try and force the transcoding speed down to?  At very low speed/resolution I expect it should produce a transcode log.


Edited by SamES, 27 October 2019 - 06:23 AM.


#17 darrenkdean OFFLINE  

darrenkdean

    Advanced Member

  • Members
  • 87 posts
  • Local time: 11:26 AM
  • LocationRoswell, GA

Posted 03 November 2019 - 09:52 PM

I notice in the log the there is a mix of http and https connections to the server.

 

Can you try just using http connections when streaming CBS?  I can't recall if anyone has successfully got https connections to the server working via LG TV's.

 

How low did you try and force the transcoding speed down to?  At very low speed/resolution I expect it should produce a transcode log.

 

I tried lowering the quality down to like 480 kbps.  Still said Direct Stream & did not generate a transcode log.  In terms of connection, the TV's connect manually using the IP Address of the machine with a designated port 8096 (http).  Not sure why there would be a mix of http & https for CBS, unless there was an external connection streaming CBS at the same time?



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 11:26 AM

Posted 04 November 2019 - 06:22 PM

Well the log is huge so it's probably from other devices.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users