Jump to content


Photo

Emby playing music does not work 100% all the time


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 23 July 2019 - 02:02 PM

Hi,

 

I work from home and listen to my music all day, I've been trying to play and pause my music all day in Emby and every time I pause the music it crashes or it closes the app and won't play even though it shows the music in the background. 

 

There seems to be a lot of little things with Emby that don't work 100% all the time and this is one of them. This needs to get fixed, you can't use Emby as a music player as your supposed to be able to. 

 

Tenyrsgone27


  • LadyMont likes this

#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 24 July 2019 - 01:22 PM

Hi there, what device and version of android?



#3 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 24 July 2019 - 01:39 PM

Hello,

 

Galaxy S8+ phone. Andriod version 9.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 24 July 2019 - 01:52 PM

Ok thanks for reporting. We'll take a look.


  • Tenyrsgone27 likes this

#5 mesman00 OFFLINE  

mesman00

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 24 July 2019 - 01:54 PM

I'm having the same issue on my Google Pixel 3. Android version 9.  Emby version 3.0.59


  • Tenyrsgone27 likes this

#6 Loki93 OFFLINE  

Loki93

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 03:19 PM

Posted 25 July 2019 - 02:34 AM

I think I have the same issue here. Using android 9 on Sony Xperia XZ1. Sometimes playback suddenly stops after a few seconds or won't start at all. Also the progress bar not always shows up at playback. And I noticed an issue when playback is paused for a longer period (~10min). It seems connection is lost, playback position and Playlist not saved lokally on the device.

Gesendet von meinem G8341 mit Tapatalk
  • Tenyrsgone27 likes this

#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 25 July 2019 - 02:52 AM

We're looking into this, thanks guys.


  • Tenyrsgone27 likes this

#8 mesman00 OFFLINE  

mesman00

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 25 July 2019 - 08:31 PM

I think I have the same issue here. Using android 9 on Sony Xperia XZ1. Sometimes playback suddenly stops after a few seconds or won't start at all. Also the progress bar not always shows up at playback. And I noticed an issue when playback is paused for a longer period (~10min). It seems connection is lost, playback position and Playlist not saved lokally on the device.

Gesendet von meinem G8341 mit Tapatalk

 

i'm experiencing the exact same issues, including problems resuming playback after being paused for a longer period of time.

 

devs, if there is anything i can provide in order to assist i'd be happy to (e.g. logs, etc)



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 26 July 2019 - 12:15 AM

Can you try the open beta version and see if that makes a difference:

https://emby.media/c...n-beta-testing/

 

Thanks.



#10 Loki93 OFFLINE  

Loki93

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 03:19 PM

Posted 26 July 2019 - 04:59 AM

This issue seems to be solved. I did not experience any bad malfunctioning for about 3h now. Only thing I noticed are small pauses every few seconds if a track needs to be transcoded. It seems this occurs only while the track is bering transcoded. After transcoding is done it plays smooth so this is maybe a matter of CPU performance (MS Gen10 with AMD X3416 and 16GB RAM).

Gesendet von meinem G8341 mit Tapatalk

#11 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 26 July 2019 - 07:23 AM

Thank you, 

 

I will try the beta version and do some thorough testing today. I can tell you it is not my CPU or my server. I have I7-8086K 12core with 32Gig ram, I built my dedicated media server with a ton of processing power, speed and ram to handle just about anything. 

 

Tenyrsgone27



#12 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 26 July 2019 - 09:57 AM

Installed the beta version on my phone, worked for about an hour before it just completely stopped playing music and closed down the app, when I went into the app the music was locked up and I had to shut down and reopen. I will say, that before I couldn't get to play for over an hour without something happening, so it's an improvement. I will continue to test throughout the day and see how it goes. 

 

Thank you

Tenyrsgone27


Edited by Tenyrsgone27, 26 July 2019 - 09:57 AM.


#13 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 26 July 2019 - 10:20 AM

There seems to be something when you pause the music. I have to pause my music for calls time to time and after I go back to Emby, it's no longer showing in the background. When I open the Emby App it shows the music is paused but when you try to play, it just locks up and you have to completely shut down the app and reopen and start again.

 

Let me know what additional information I can provide, I'll be happy to submit logs or whatever you need to try and fix the issues. Playing music for me during my work is crucial and I'd like to do with Emby.

 

Thank you

Tenyrsgone27



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 29 July 2019 - 03:38 PM

Please try 3.0.66. Thanks guys.



#15 mesman00 OFFLINE  

mesman00

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 29 July 2019 - 03:48 PM

The last version I see in the play store is 3.0.64. Do I have to sideload 3.0.66?

#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 29 July 2019 - 06:03 PM

The last version I see in the play store is 3.0.64. Do I have to sideload 3.0.66?

 

It's the open beta version mentioned earlier in this topic.


  • Tenyrsgone27 likes this

#17 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 30 July 2019 - 08:23 AM

Thank you! Just updated, will do testing later today and let you know how it goes.

Tenyrsgone27

#18 Tenyrsgone27 OFFLINE  

Tenyrsgone27

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 08:19 AM

Posted 30 July 2019 - 11:30 AM

It doesn't crash or at least it's not crashing like before, however when you leave the music paused for more than a minute or two and my screen turns off, the app closes. When I go back into the app, my music that was playing is not listed at the bottom to unpause or resume playing.

 

If the app would remain open after it's paused I think that would fix the overall problem, when it plays music everything seems to be working fine now. 

 

Just noticed that if I leave the emby app fully open on my phone the app will remain open when paused and I go back to it after when my screen has turned off. 

 

Update*** Emby just paused my music and froze completely with the app fully open on my phone. Gremlins??

 

Tenyrsgone27


Edited by Tenyrsgone27, 30 July 2019 - 11:47 AM.


#19 mesman00 OFFLINE  

mesman00

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 25 August 2019 - 08:14 AM

FYI i still have this occuring from time-to-time, though not as often.  Anything I can do to help?



#20 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 09:19 AM

Posted 25 August 2019 - 01:31 PM

Yea we're still looking into it. Thanks.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users