Jump to content


Photo

Can I add or do I need to Build?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 18 June 2019 - 05:18 AM

So I would like to be able to have 2 local and 2 remote users.
Would be a max of 3 at a time. And more like 1 local and 1 remote.

Current Hardware
Cpu i3 4340
Ram 8gb
OS Windows 8

Would I be able to add a gpu. To get what I need and if so recommendations.
Or gpu and 16gb of ram. Or should I start thinking about building.

#2 mastrmind11 OFFLINE  

mastrmind11

    Advanced Member

  • Members
  • 2806 posts
  • Local time: 06:03 PM
  • LocationLong Island, NY

Posted 18 June 2019 - 07:01 AM

You will be fine with what you have.

 

https://www.cpubench...3.60GHz&id=2029



#3 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 19 June 2019 - 05:05 AM

I must have my settings wrong because once two streams are active it starts having buffering issues.

#4 mastrmind11 OFFLINE  

mastrmind11

    Advanced Member

  • Members
  • 2806 posts
  • Local time: 06:03 PM
  • LocationLong Island, NY

Posted 19 June 2019 - 07:06 AM

I must have my settings wrong because once two streams are active it starts having buffering issues.

well, what is the media type that's being transcoded.  if it's hevc then you'll need to upgrade.  if not, what is happening on your server? (pegged cpu, etc?)  what do the trancode logs tell you?



#5 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 19 June 2019 - 05:57 PM

When transcoding one mpeg4 to h.264 the cpu hits 80%. Memory stays around 20% Im thinking a gpu would help. But im not 100% sure with what to go with.

#6 Q-Droid ONLINE  

Q-Droid

    Advanced Member

  • Members
  • 315 posts
  • Local time: 06:03 PM

Posted 19 June 2019 - 09:23 PM

If you're looking strictly for video and not gaming then the entry level Radeon RX 400/500 cards should do the trick. An RX 550 can be had for around $80 US and should be equally capable for video (not gaming) as its bigger brothers.

 

Check with others in the forum to make sure UVD and VCE are well supported for your platform.



#7 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 19 June 2019 - 09:44 PM

Thank you mastrmind11 and Q-Droid

Edited by house66, 19 June 2019 - 09:46 PM.


#8 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 19 June 2019 - 09:44 PM

Thank you mastrmind11 and Q-Droid Ill look at that card.

#9 Q-Droid ONLINE  

Q-Droid

    Advanced Member

  • Members
  • 315 posts
  • Local time: 06:03 PM

Posted 19 June 2019 - 10:09 PM

Before you go shopping though have you checked to make sure your hardware is being detected for transcoding? What you have now should be able to handle h.264. Is it 1080 or 4k content?



#10 house66 OFFLINE  

house66

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 07:03 PM

Posted 19 June 2019 - 11:29 PM

720p and 1080p. its showing the cpu graphics transcoding. Ill double check tho.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users