Jump to content


Photo

Password always lost


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 23 May 2019 - 01:15 PM

Hello,

 

I am using the App for Ipad, i selected the option that it should remember the password, but thats only working for some time and then I have type it in again.

Thats very frustrating to do this several times a week.



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 23 May 2019 - 02:01 PM

Hi there, what version of iOS?



#3 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 23 May 2019 - 02:14 PM

Its 12.2



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 23 May 2019 - 03:24 PM

Are you resetting data for the app?

What version of emby server?

#5 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 23 May 2019 - 03:46 PM

Reset ?

 

Server 4.1.1.0



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 23 May 2019 - 11:59 PM

How much free space do you have on the iOS device?



#7 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 24 May 2019 - 08:29 AM

About 120 GB free



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 26 May 2019 - 01:59 PM

Ok thanks for the info. This is strange and I'm not quite sure why this is happening. The next time this happens, can you please attach the emby server log? You can learn how to do that here:

https://emby.media/c...port-a-problem/

 

Thanks !



#9 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 27 May 2019 - 10:33 AM

Log attached

Attached Files

  • Attached File  Log.txt   15.71KB   3 downloads

Edited by speedy78, 27 May 2019 - 10:33 AM.


#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 03 June 2019 - 04:51 PM

Once you enter the password, how long does it take for this to happen?



#11 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 03 June 2019 - 05:06 PM

A few days



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 05 June 2019 - 01:44 PM

And what happens, the app  just loads to the login screen?



#13 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 05 June 2019 - 02:12 PM

You can´t see that on the logs, for what I had to upload this ?

The App hangs, its not possible to start the video on the last stopped position.

I go back main view Ipad, start the app again and then the password is asked.



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 07 June 2019 - 05:43 PM

Hi, this is the server log you provided. It won't always tell me everything that happened in the app.

 

Does this all happen inside your home network? Or remotely as well? Thanks !



#15 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 07 June 2019 - 05:57 PM

I only use emby local with PC, FireTV for TV and iPad - no remote. The password is always requested on iPad app only.

It would help to have an setting, that it don´t request a password on local home network usage (subnet x.x.x.x), but either there is no option any more for this in emby or I saw it once on plex.

On the last installation it was mandatory to set a password - a installation ahead i didn´t need to create a password for emby-user.

Thats the cause, why I didn´t have the problem at an earlier time.

My only workaround is to use PIN, thats easier and faster than a complicated password.



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 09 June 2019 - 09:11 PM

 

It would help to have an setting, that it don´t request a password on local home network usage (subnet x.x.x.x), but either there is no option any more for this in emby or I saw it once on plex.

 

 

Hi, yes there is actually an option for this. Use the emby server dashboard to configure the password for your user, and underneath the password field there is a section about the In-Network pin code. Just enable the pin code feature and leave it blank. They you will be able to sign in without a password on your local devices.

Please let us know if this helps. Thanks !



#17 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 10 June 2019 - 01:23 PM

Thank you.

How can I remove the PIN ? I already used it the last weeks, because it was annonying to type in the long password.

There are always ***** in the field. Saving with blank field (apart from *****) didn´t work to remove the PIN and the stars can´t be removed too.



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 10 June 2019 - 01:31 PM

Just blank it out and save. The stars are just placeholder.



#19 speedy78 OFFLINE  

speedy78

    Member

  • Members
  • 21 posts
  • Local time: 04:47 AM

Posted 10 June 2019 - 01:51 PM

I don´t know why, sometimes it works, sometimes not. So the password field is blank now. Its a little bit confusing that the stars won´t be deleted (there is no optical control), just gone after save / refresh.



#20 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:47 PM

Posted 10 June 2019 - 02:10 PM

We'll look at improving this. Thanks for the feedback.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users