Jump to content


Photo

Problems with Playback of DD+


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#1 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 05 May 2019 - 12:47 PM

Hi all,

 

I do have a problem with a playback of a movie. It has four different audio tracks. One of them is English and the format is True-HD in 7.1. The other three are other languages which are in DD+ but also 7.1. The movie is in 4K. My whole setup (4K TV, Atmos and DTS:X capable AVX, Nvidia Shield) is capable of direct play and seamless playback of all those features.

When I play this movie with a DD+ audo track, the video stuble/falters (Google translator) and it looks like a 5pfs movie. There is no transcoding happening. Playing the True-HD there is no problem. I have tried it on several devices, normal Android (Smartphone) and Webapp: With both there is no problem in the playback, just with the Shield...

 

Edit: Tested the original BluRay without any issue.

 

I guess this is a bug...

Cheers,

Ice


Edited by IceBoosteR, 05 May 2019 - 01:31 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 05 May 2019 - 01:38 PM

Hi there, can you provide a copy of the media info from the web app for this file? Thanks.



#3 rechner123 OFFLINE  

rechner123

    Advanced Member

  • Members
  • 249 posts
  • Local time: 10:05 AM
  • LocationAustria

Posted 05 May 2019 - 02:38 PM

Hi icebooster

Maybe the same problem?
https://emby.media/c...ovies/?p=672917

#4 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48178 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 06 May 2019 - 08:02 AM

Yes, please show us the exact media info from the web app.  There have been a few reports of certain items with DD+ audio having this problem.  We haven't been able to track down exactly what about these items is the problem yet.



#5 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 08 May 2019 - 01:48 AM

Yes, please show us the exact media info from the web app.  There have been a few reports of certain items with DD+ audio having this problem.  We haven't been able to track down exactly what about these items is the problem yet.

Yes no problem. Can you specify what you need for the "exact media info" and where I do find that? I guess you do not mean the log, right?



#6 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 08 May 2019 - 01:49 AM

Hi icebooster

Maybe the same problem?
https://emby.media/c...ovies/?p=672917

Yes that is the exact same problem!



#7 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48178 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 08 May 2019 - 08:55 AM

Hi.  The information displayed at the bottom of the detail page on the web app.  Thanks.



#8 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 11 May 2019 - 01:03 PM

Hi @ebr,

 

here you go!

 

Cheers, Ice

Attached Files


Edited by IceBoosteR, 11 May 2019 - 04:21 PM.


#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 11 May 2019 - 02:19 PM

Hi there, did you forget to attach it?



#10 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 11 May 2019 - 04:22 PM

Hi there, did you forget to attach it?

Yes...

Second time this happend to me. The "attach this file to post" button is something I did not press. Normally its fine to just select the file.

 

Cheers,

Ice



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 12 May 2019 - 12:02 AM

It direct plays when the other tracks are selected, right?



#12 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 12 May 2019 - 05:14 AM

It direct plays when the other tracks are selected, right?

Every media is directly played with the SHIELD. There is no transcoding happening.

It is a normal playback with English TRUEHD, all the Dolby 8+Ch do have the problem.

 

Or did I misunderstand your question (not a native speaker)?



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 12 May 2019 - 12:19 PM

Ok, we'll see what @ebr thinks. Thanks.



#14 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48178 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 13 May 2019 - 11:22 AM

I have not been able to determine what it is about these particular audio tracks that is causing problems for the player.  It only seems to happen on some people's items and I can't determine what it is about them that is different.



#15 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 19 May 2019 - 01:51 PM

I have not been able to determine what it is about these particular audio tracks that is causing problems for the player.  It only seems to happen on some people's items and I can't determine what it is about them that is different.

Mhhh thats not good. Any chance if we can help you to identify and fix the problem? 'Cause it is really annoying that these tracks can't be played using Emby + Shield. (Good point is, that I can still use the BD ;) )


  • rechner123 likes this

#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 19 May 2019 - 04:58 PM

Can you provide a sample file for @ebr to test with?



#17 IceBoosteR OFFLINE  

IceBoosteR

    Advanced Member

  • Members
  • 100 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 23 May 2019 - 01:02 PM

Can you provide a sample file for @ebr to test with?

Uff, that might be a problem due to filesize.



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 23 May 2019 - 01:59 PM

Is creating a smaller version possible?



#19 mikeB2210 OFFLINE  

mikeB2210

    Advanced Member

  • Members
  • 138 posts
  • Local time: 10:05 AM

Posted 28 May 2019 - 04:51 PM

If I can contribute anything to get closer to this problem, let me know. maybe you can even look what makes kodi at this point differently, because there run the dd + 7.1 movies without jerking.

#20 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142718 posts
  • Local time: 04:05 AM

Posted 29 May 2019 - 01:37 PM

Can you provide a sample video for testing? Thanks.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users