Jump to content


Photo

Timeout waiting for response from server


Best Answer bigverm23 , 30 April 2019 - 02:48 PM

sorry this has been resolved.

 

Steps to resolve:

1. set static IP on emby server host

2. turned off UFW on Ubuntu OS

Go to the full post


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 bigverm23 OFFLINE  

bigverm23

    Advanced Member

  • Members
  • 86 posts
  • Local time: 03:59 AM

Posted 25 April 2019 - 09:27 PM

Tryung to connect TCL roku TV to emby server.

Emby server IP is 10.0.0.189 port 8096.

App asks me to go to emby.media/pin...I enter pin...it confirms...ask me to add new server...and I get the timeout error.

Roku app says version is 3.0.15
Roku software version 9.0.0 build 4151
Emby Server latest version 4

Edited by bigverm23, 25 April 2019 - 09:56 PM.


#2 bigverm23 OFFLINE  

bigverm23

    Advanced Member

  • Members
  • 86 posts
  • Local time: 03:59 AM

Posted 25 April 2019 - 09:29 PM

I also have same issue with Android app

#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:59 PM

Posted 25 April 2019 - 10:55 PM

Hi, timeout error connecting to your server? Are you sure you're using the correct server address?



#4 bigverm23 OFFLINE  

bigverm23

    Advanced Member

  • Members
  • 86 posts
  • Local time: 03:59 AM

Posted 26 April 2019 - 06:41 AM

yes i just verified it again.

 

 however I just tried connecting my laptop on wifi, on the same network, and it wont connect there either.

 

all devices on 10.0.0.1

Attached Files



#5 bigverm23 OFFLINE  

bigverm23

    Advanced Member

  • Members
  • 86 posts
  • Local time: 03:59 AM

Posted 26 April 2019 - 08:44 AM

I should add this is a newly installed Ubuntu 19.04 server.  Wonder if maybe the UFW is on and blocking something.  I will have to test when I get home but seems devices on my LAN cant see the local Emby server.



#6 Nisten OFFLINE  

Nisten

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 26 April 2019 - 10:48 AM

-Is the IP address of the machine hosting the server reserved as a static IP?

-Is UFW active? If so, has the local port been allowed through UFW for tcp traffic

-If static ip is already reserved; does the local ip that shows in the dash match the reserved static IP?


Edited by Nisten, 26 April 2019 - 10:49 AM.


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:59 PM

Posted 30 April 2019 - 02:44 PM

@bigverm23 are you still having an issue with this? Are you sure the emby server ip address is correct?



#8 bigverm23 OFFLINE  

bigverm23

    Advanced Member

  • Members
  • 86 posts
  • Local time: 03:59 AM

Posted 30 April 2019 - 02:48 PM   Best Answer

sorry this has been resolved.

 

Steps to resolve:

1. set static IP on emby server host

2. turned off UFW on Ubuntu OS


  • ebr likes this

#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 10:59 PM

Posted 30 April 2019 - 09:45 PM

Thanks for the feedback.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users