Jump to content


Photo

Live tv recording has repeated segments of videos


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 22 April 2019 - 03:13 PM

I am on a Synology DS2106 4.1.0.26-1 beta version. Several of my recordings contain sections of video that loops. The videos are not rewinding, it's actually part of the video. For example a 60 minute recording (+4 front, +3 end) should be 107 minutes but the actual recording is 111 minutes because it contains 4 minutes of loops. So a 30 second or one minute part of the video will play twice. The loop is part of the recorded file and not a client issue since it the file is 111 minutes and the looping displays on web, mobile (android) and roku.

 

Are there any logs that I could capture when a show records that might help with this?

 

I'm currently updating to 4.1.0.26-2 and will report back if things are still looping.



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142432 posts
  • Local time: 01:06 AM

Posted 23 April 2019 - 01:58 AM

Hi, yes please attach the emby server log from the time of the recording. thanks.



#3 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 18 November 2019 - 02:26 PM

This issue still happens on quite a few recordings, currently on the 4.3.0.19 beta server. Attached are the logs from one that happened just the other day. Search for "Hawaii" to find the episode of Hawaii50. You can see the recording is supposed to be 1 hour and 7 minutes but the actual recording is 1 hour and 8 minutes due to one minute of loops throughout.

 

Will record to /volume1/storage/Recordings/Hawaii Five-0/Hawaii Five-0 2019_11_15_19_00_00 - Ne’e aku, ne’e mai ke one o Punahoa.ts for 66.9815758816667 minutes.

 

FFprobe of the final file:

Input #0, mpegts, from 'Hawaii Five-0 2019_11_15_19_00_00 - Ne’e aku, ne’e mai ke one o Punahoa.ts':
  Duration: 01:07:59.07, start: 1.403700, bitrate: 4647 kb/s
  Program 1
    Metadata:
      service_name    : Service01
      service_provider: FFmpeg
    Stream #0:0[0x100]: Video: h264 (High) ([27][0][0][0] / 0x001B), yuv420p(progressive), 1280x720 [SAR 1:1 DAR 16:9], Closed Captions, 59.94 fps, 59.94 tbr, 90k tbn, 119.88 tbc
    Stream #0:1[0x101]: Audio: aac (LC) ([15][0][0][0] / 0x000F), 48000 Hz, stereo, fltp, 117 kb/s
 
Attached is a second file from Sunday, this one is so messed up it's not watchable.
 
"Will record to /volume1/storage/Recordings/Rick and Morty/Rick and Morty 2019_11_17_22_30_00 - The Old Man and the Seat.ts for 36.9897076383333 minutes"
 
Input #0, mpegts, from 'Rick and Morty 2019_11_17_22_30_00 - The Old Man and the Seat.ts':
  Duration: 00:37:32.01, start: 1.420800, bitrate: 2349 kb/s
 
I am going to try recording using the docker image on my Synology. My plan is to see if the issue is a problem with the Synology version of Emby.
 
 

Attached Files


Edited by pcm2a, 22 November 2019 - 03:25 PM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142432 posts
  • Local time: 01:06 AM

Posted 19 November 2019 - 01:32 AM

Is this with HD Homerun?



#5 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 19 November 2019 - 01:35 PM

It is not with a HD Homerun. The streams come from m3u playlists. Since my original reporting of this in April I have experienced it regularly across multiple different iptv providers, so the provider is not the issue.

 

I ran a test last night on the Synology, recording the same show on the native Emby and also on the docker Emby (on the Synology).

Native Emby server: 30 minute show, has looping

Docker Emby server: 30 minute show, no looping

 

It's only one test, so today I'm going to record several more shows with docker and see if we can confirm that it is only the native Emby package having the issue.



#6 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 21 November 2019 - 12:48 PM

Update: I have recorded more shows using the Docker version (running on Synology) and it has looped segments as well. I was hoping the issue was only on the native version but it appears that is not the case.

 

Would it be worth trying the stable version to see if it's a beta issue? Although, I have been having this issue for 6+ months across many versions. My only other thought is to try running Emby on a laptop to see if the issue is just a Synology problem.

 

Update 11/22/2019: The issue also happens on the stable version 4.3.0.25 running in Docker. My next test is going to be using a Linux laptop to see if Synology might just be a bust for LiveTV recording.


Edited by pcm2a, 22 November 2019 - 12:41 PM.


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142432 posts
  • Local time: 01:06 AM

Posted 22 November 2019 - 03:10 PM

Hi, yes please attach the emby server log from the time of the recording. thanks.



#8 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 22 November 2019 - 03:24 PM

Attached a logs of a test recording I did last night on stable version 4.3.0.25 running in Docker. The looping was present just like in the stable native version, beta version, etc. You can find it by searching for Rick-Counter. UPDATE: I just realized that all this time no files were being attached because I had to click an extra button. I have now attached the two logs to the post up above and to this post.

 

I'm currently recording several shows using a ubuntu laptop to see if we can isolate this to a Synology problem.

 

Update 2: I am also attaching a new log, named embyserver-Friends. I recorded Friends and it has the looping about 9 minutes in. This test was done on a Dell laptop with ubuntu. So the problem is not limited to the Synology.

Attached Files


Edited by pcm2a, 22 November 2019 - 03:54 PM.


#9 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 22 November 2019 - 04:09 PM

I feel SO SILLY for not testing this before. Emby's channel surfing on a Roku is so slow that when I'm wanting to watch live tv I use either a fire stick or android box with other apps that can flip channels instantly. I never watch any live tv using Emby. I just tried playing a movie live on Emby and it loops the video periodically (as you are watching the live channel!). 

 

It appears that this has nothing to do with the recorded video. Emby is looping the live tv content which also effects the recorded content. When I play the same channel on a fire stick (not with emby) there is no looping. Is there a way on the Emby server to disable any buffering or special things that Emby does to see if this changes anything?


Edited by pcm2a, 22 November 2019 - 04:10 PM.


#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142432 posts
  • Local time: 01:06 AM

Posted 23 November 2019 - 06:18 PM

Since your streams are m3u8 based, we don't have direct processing for that at this time so we run it through ffmpeg. I'm not really sure what's going on. If you can configure your provider m3u for ts output, this will probably solve the problem. In the coming months we'll be adding our own m3u8 processing so that we can cut ffmpeg out of the loop whenever possible.



#11 pcm2a OFFLINE  

pcm2a

    Advanced Member

  • Members
  • 152 posts
  • Local time: 12:06 AM

Posted 25 November 2019 - 11:13 PM

I will see if that's an option with the providers. I have done some additional testing with some other platforms and this is what I found. Both other services were tested on my Synology.

 

Plex + xTeVE:

Paid the $5 for a month of Plex pass. Recorded multiple shows. No looping. I was not impressed with anything about the interface.

 

TV Mosaic:

Doing a trial of their plus service. Recorded multiple shows. No looping. Guide import and refresh is ridiculous fast compared to Emby. Pretty nice interface and even moves the shows with .nfo to a spot where Emby can scan them.

 

I look forward to trying the m3u8 processing once that's out.



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142432 posts
  • Local time: 01:06 AM

Posted 25 November 2019 - 11:22 PM

Thanks for the feedback.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users