Jump to content


Photo

Update to Version 4.1.0.26


  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#61 RichieCoy OFFLINE  

RichieCoy

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 01 May 2019 - 04:52 PM

Can you try uninstalling the cover art plugin and see if that helps? thanks.

 

uninstalled covert art plugin and then restarted server.  I then shutdown the server and upgraded, same issue with the web crashing server. mono-sgen crash.


  • Baenwort likes this

#62 Kent OFFLINE  

Kent

    Advanced Member

  • Members
  • 257 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 01 May 2019 - 09:37 PM

I've posted the 4.1.1 stable release. Please try that. Thanks.

 

Hey Luke - gave this a try. Pkg upgrade/updates installed imagemagik and then did the add for 4.1.1 .

 

Get a playback error.  Attached are the logs.  no other issues in my brief check-out.  I'm back on previous stable 4.0.2.0 for now.

 

FreeNAS-11.2-U3

 

looks like erroring at Shared object "libsmbclient.so.0" not found, required by "libavformat.so.58"

Attached Files


Edited by Kent, 01 May 2019 - 09:40 PM.


#63 makarai OFFLINE  

makarai

    Advanced Member

  • Members
  • 467 posts
  • Local time: 05:22 PM

Posted 02 May 2019 - 01:44 AM

Hey Luke - gave this a try. Pkg upgrade/updates installed imagemagik and then did the add for 4.1.1 .

 

Get a playback error.  Attached are the logs.  no other issues in my brief check-out.  I'm back on previous stable 4.0.2.0 for now.

 

FreeNAS-11.2-U3

 

looks like erroring at Shared object "libsmbclient.so.0" not found, required by "libavformat.so.58"

is "net/samba48", installed?



#64 Kent OFFLINE  

Kent

    Advanced Member

  • Members
  • 257 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 02 May 2019 - 06:10 AM

is "net/samba48", installed?

 

I'll try it again tonight and make sure it is installed. is that just pkg install samba48?


  • makarai likes this

#65 Barlog9511 OFFLINE  

Barlog9511

    Advanced Member

  • Members
  • 83 posts
  • Local time: 05:22 PM

Posted 02 May 2019 - 06:17 AM

For successful install v4.1.1. I must 

- install net/samba48
- upgrade imagemagik 

 

But when I start server and load page server immediately crashed 

 

so I'm back on previous stable 4.0.2.


  • Baenwort likes this

#66 Baenwort OFFLINE  

Baenwort

    Advanced Member

  • Members
  • 139 posts
  • Local time: 04:22 PM

Posted 07 May 2019 - 11:26 PM

So does Emby need more logs or test data to solve this issue with updating from 4.0.2.0_1 to a recent version? (I've tried 4.1.0.26 and 4.1.1 and both have the mono crash)

 

What else would you like provided?

 

Currently until FreeNAS 11.2-U4 comes out in June/July I can't rebuild my emby jail due to spaces in my data pool names preventing mounting them to the Emby Jail.



#67 hjason7812 OFFLINE  

hjason7812

    Advanced Member

  • Members
  • 252 posts
  • Local time: 04:22 PM

Posted 07 May 2019 - 11:53 PM

I'm staying on 4.0.2.1 until the new version is put on the plugin list. I can't do anything in shell with any browser.for some reason windows doesn't like shell

#68 raidflex OFFLINE  

raidflex

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 08 May 2019 - 02:12 PM

So does Emby need more logs or test data to solve this issue with updating from 4.0.2.0_1 to a recent version? (I've tried 4.1.0.26 and 4.1.1 and both have the mono crash)

 

What else would you like provided?

 

Currently until FreeNAS 11.2-U4 comes out in June/July I can't rebuild my emby jail due to spaces in my data pool names preventing mounting them to the Emby Jail.

 

You in luck Freenas 11.2-U4 has been released. And actually there was a work around for this issue that I have used that did work, but no need now. 


Edited by raidflex, 08 May 2019 - 02:12 PM.


#69 RichieCoy OFFLINE  

RichieCoy

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 08 May 2019 - 02:13 PM

You in luck Freenas 11.2-U4 has been released. And actually there was a work around for this issue that I have used that did work, but no need now. 

 what is the work around?



#70 raidflex OFFLINE  

raidflex

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 08 May 2019 - 02:35 PM

 what is the work around?

 

You need to manually add the mount point to the jail's fstab like below, using "\040" without quotes in place of the space in the source's path. 

 

iocage fstab -a Jail_Name "/Source/TV\040Shows /TV_Shows nullfs rw 0 0"

Edited by raidflex, 08 May 2019 - 02:35 PM.


#71 Baenwort OFFLINE  

Baenwort

    Advanced Member

  • Members
  • 139 posts
  • Local time: 04:22 PM

Posted 08 May 2019 - 08:52 PM

You in luck Freenas 11.2-U4 has been released. And actually there was a work around for this issue that I have used that did work, but no need now. 

 

Well, I've run into this: https://jira.ixsyste...=text ~ "fstab"which is caused by the update to U4 (I did it and had this issue) and the current fix is scheduled for U5. I reverted to U3 which restored function to the mounts.

 

I did have luck with instead of using the 4.1.1 stable released I tried 4.2.0.4-beta and it worked to update. I'm not comfortable on the Beta but until a working stable release comes out I'm stuck. I just hope it isn't very hard to switch back to the stable train of Emby.


Edited by Baenwort, 08 May 2019 - 11:00 PM.


#72 RichieCoy OFFLINE  

RichieCoy

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 09 May 2019 - 08:32 AM

Well, I've run into this: https://jira.ixsyste...=text ~ "fstab"which is caused by the update to U4 (I did it and had this issue) and the current fix is scheduled for U5. I reverted to U3 which restored function to the mounts.

 

I did have luck with instead of using the 4.1.1 stable released I tried 4.2.0.4-beta and it worked to update. I'm not comfortable on the Beta but until a working stable release comes out I'm stuck. I just hope it isn't very hard to switch back to the stable train of Emby.

 

OK, so i upgraded freenas to 11.2-U4 and upgraded to 4.1.1.0 and still had the mono crash.  I tried the beat above 4.2.0.4-beta and i am working without a mono crash.  I don't know what the difference is between the beta and versions 4.0.1.26 or 4.1.1.0 but these 2 still crashed my mono and the beta did not.


  • Baenwort likes this

#73 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 126581 posts
  • Local time: 11:22 AM

Posted 13 May 2019 - 02:30 PM

The website will be updated with updated freenas install instructions in the next day or so:

https://emby.media/download.html

 

Thanks.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users