Jump to content


Photo

Cannot remotely access Emby on phone or web browser

remote app connection blocking UPnP plex

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 10:32 AM

I currently have Plex and wanting to switch over to Emby, but when I installed Emby yesterday and tried to access the server from work or I turned my Wifi off on my phone and used cell service, I keep getting a, "We're unable to connect to the selected server right now. Please ensure it is running and try again." Well, the server is running, can access it while on my network at home, but getting this error on my work computer and iPhone. On Plex, I am using the UPnP and it works great with my router, I have my firewall off, but I do have the inbound rule of port 80 open, so something is blocking this from working, but for the life of me, I can't figure it out since Plex works just fine with UPnP. Can someone help me, please?

 

 


  • ReeceEmbyLol likes this

#2 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 45381 posts
  • Local time: 01:49 PM

Posted 15 April 2019 - 10:44 AM

Hi.  This is undoubtedly going to come down to router or other network configuration.  You aren't trying to use the same external port for both Plex and Emby are you?

 

Connectivity



#3 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 10:59 AM

No I’m not, Plex is using port 32400 and Emby is using 8096 and 8920

#4 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 45381 posts
  • Local time: 01:49 PM

Posted 15 April 2019 - 11:01 AM

No I’m not, Plex is using port 32400 and Emby is using 8096 and 8920

 

Both internally and externally?

 

You said: 

 

but I do have the inbound rule of port 80 open, 

 

Where is port 80 being used?  Where is it routed?



#5 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 11:41 AM

Private 192.168.0.*** : 32400  Public 68.203.140.** : 11903 

 

That is for Plex

 

Ran tasklist | findstr [emby]

 

EmbyServer.exe                3728 Console                    1    119,280 K
embytray.exe                  8432 Console                    1     11,876 K
 
Ran netstat -aon | findstr '[3728]'
 
  TCP    127.0.0.*:8096         127.0.0.*:64968        ESTABLISHED     3728
 TCP    192.168.0.***:8096     192.168.0.***:42510    ESTABLISHED     3728
 TCP    [::]:8096              [::]:0                 LISTENING       3728
  TCP    [::]:8920              [::]:0                 LISTENING       3728
  UDP    0.0.0.0:1900           *:*                                    3728
  UDP    0.0.0.0:7359           *:*                                    3728
UDP    192.168.0.***:53706    *:*                                    3728
 
Ran netstat -aon | findstr [80]
 
and nothing came up with port 80

Edited by peteamaro86, 15 April 2019 - 12:24 PM.


#6 arche OFFLINE  

arche

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 785 posts
  • Local time: 12:49 PM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 April 2019 - 12:01 PM

Just a quick question, for the user account do you have "Allow remote connections to this Emby Server" enabled? Also under advanced settings in the admin dashboard, do you have "Allow remote connections to this Emby Server" enabled?



#7 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 12:16 PM

Yes I do for both of those questions.



#8 arche OFFLINE  

arche

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 785 posts
  • Local time: 12:49 PM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 April 2019 - 12:23 PM

what happens when you if you use https://www.canyouseeme.org/ and put emby ports in?



#9 ReeceEmbyLol OFFLINE  

ReeceEmbyLol

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 03:49 AM

Posted 15 April 2019 - 12:32 PM

I, too, am having this exact same issue. Came onto these forums to post about it, but found this instead.

 

Basically, Plex works outside of the network, whereas Emby does not. They are using different ports, and are not overlapped. My Vigor 2860 has UPnP. Plex works, Emby does not. The only way I get Emby working is if I disable the VPN route on the router and forward the port to my server's machine. None of this is needed on Plex, and Plex works constantly and consistently with or without a VPN and with and without UPnP.

 

Booting my server's machine without the VPN route on, and then turning it on after the fact, I can connect to my PC from outside the network. However, if I restart my server machine and the client machine, I can no longer not.

 

Does this make sense? If you need anything cleared up, let me know, but it's a make or break feature for me. 



#10 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 12:34 PM

Error: I could not see your service on 68.203.140.** on port (8096)

Reason: Connection refused


Edited by peteamaro86, 15 April 2019 - 12:40 PM.


#11 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 12:40 PM

Error: I could not see your service on 68.203.140.** on port (8920)
Reason: Connection refused



#12 arche OFFLINE  

arche

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 785 posts
  • Local time: 12:49 PM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 April 2019 - 12:55 PM

Error: I could not see your service on 68.203.140.** on port (8096)

Reason: Connection refused

 

Do you have the emby plugin "port mapper" installed?



#13 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 01:36 PM

I don't see it in my plugins or in the plugin catalog.



#14 arche OFFLINE  

arche

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 785 posts
  • Local time: 12:49 PM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 April 2019 - 01:42 PM

I don't see it in my plugins or in the plugin catalog.

 

Oh, sorry. I'm on beta, not sure when it was switched to a plugin. Do you have Upnp enabled in Emby?



#15 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 15 April 2019 - 01:44 PM

should I try the beta version?

 

and yes I have it enabled.



#16 arche OFFLINE  

arche

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 785 posts
  • Local time: 12:49 PM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 April 2019 - 01:48 PM

should I try the beta version?

 

and yes I have it enabled.

 

Don't think beta will help a connection issue at the moment. I would first disabled ssl connections if your not actually using it and disable upnp and reboot emby. Then go to canyouseeme.org again and test again. Something is blocking your inbound connections because you have LAN connections working fine, so it most likely is a router configuration issue or windows firewall (but you said that is off). 



#17 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 45381 posts
  • Local time: 01:49 PM

Posted 16 April 2019 - 09:42 AM

 

Private 192.168.0.*** : 32400  Public 68.203.140.** : 11903 

 

That is for Plex

 

Ran tasklist | findstr [emby]

 

EmbyServer.exe                3728 Console                    1    119,280 K
embytray.exe                  8432 Console                    1     11,876 K
 
Ran netstat -aon | findstr '[3728]'
 
  TCP    127.0.0.*:8096         127.0.0.*:64968        ESTABLISHED     3728
 TCP    192.168.0.***:8096     192.168.0.***:42510    ESTABLISHED     3728
 TCP    [::]:8096              [::]:0                 LISTENING       3728
  TCP    [::]:8920              [::]:0                 LISTENING       3728
  UDP    0.0.0.0:1900           *:*                                    3728
  UDP    0.0.0.0:7359           *:*                                    3728
UDP    192.168.0.***:53706    *:*                                    3728
 
Ran netstat -aon | findstr [80]
 
and nothing came up with port 80

 

 

I don't see any port mapping for Emby there...  Did you do that?



#18 peteamaro86 OFFLINE  

peteamaro86

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:49 PM

Posted 16 April 2019 - 09:50 AM

That is what I ran to figure out what Emby was using, ran those in CMD.



#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131534 posts
  • Local time: 01:49 PM

Posted 19 April 2019 - 01:38 PM

@peteamaro86, are you still having an issue with this? Have you checked the port forwarding setup in your router?







Also tagged with one or more of these keywords: remote, app, connection, blocking, UPnP, plex

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users