Jump to content


Photo
- - - - -

emby critical error


Best Answer yobrevar , 25 May 2019 - 07:50 AM

I believe this is a long known issue with WMC sleeping.  It loses its network connection and lots of other things go bad.  Basically, you cannot sleep a machine with WMC running.

 

Back in the day there were utilities people wrote to close WMC when the machine went to sleep.

 

Did a full un-install and re-install of Emby and its components while retaining all my data and cache files and it seems to have worked. 

WMC Emby is now working after resume-from-standby like it used to do.

Go to the full post


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#21 Teddy OFFLINE  

Teddy

    Advanced Member

  • Members
  • 396 posts
  • Local time: 02:34 AM
  • LocationMadrid (SPAIN)

Posted 23 March 2019 - 12:02 PM

@Teddy


Emby for WMC has been working well until today. I have not made any network changes and Emby for WMC does not start giving a "Critical error" error referring to a socket problem. The rest of the app is working well ... android, Roku or Web.
I have uninstalled Emby for WMC and I have done a fresh installation EWMC and the same error appears.
Any idea what's going on?

The Server version is 4.0.3.0 and EWMC is the last beta.

Attached Files


Edited by Luke, 23 March 2019 - 12:06 PM.


#22 Teddy OFFLINE  

Teddy

    Advanced Member

  • Members
  • 396 posts
  • Local time: 02:34 AM
  • LocationMadrid (SPAIN)

Posted 23 March 2019 - 12:10 PM

Luke, I thing my issue is different of original post.



#23 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 23 March 2019 - 12:22 PM

@Teddy


Emby for WMC has been working well until today. I have not made any network changes and Emby for WMC does not start giving a "Critical error" error referring to a socket problem. The rest of the app is working well ... android, Roku or Web.
I have uninstalled Emby for WMC and I have done a fresh installation EWMC and the same error appears.
Any idea what's going on?

The Server version is 4.0.3.0 and EWMC is the last beta.

 

That just looks like you lost the connection to your server.



#24 Teddy OFFLINE  

Teddy

    Advanced Member

  • Members
  • 396 posts
  • Local time: 02:34 AM
  • LocationMadrid (SPAIN)

Posted 23 March 2019 - 02:10 PM

Well, I've found it by uninstalling the Esset nod32 antivirus which is the last change I made.


  • ebr likes this

#25 cucoops OFFLINE  

cucoops

    Advanced Member

  • Members
  • 31 posts
  • Local time: 12:34 AM

Posted 30 March 2019 - 03:54 PM

However, you can also enter it manually in the Hosting settings in the server.

 

How can i do this?



#26 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 30 March 2019 - 05:19 PM

How can i do this?

 

Fill in "Bind to local IP address" in the Advanced/Hosting settings in the server.



#27 cucoops OFFLINE  

cucoops

    Advanced Member

  • Members
  • 31 posts
  • Local time: 12:34 AM

Posted 31 March 2019 - 06:16 AM

solved! Thank you for your time


Edited by cucoops, 31 March 2019 - 06:24 AM.


#28 yobrevar OFFLINE  

yobrevar

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:34 AM

Posted 21 May 2019 - 05:06 AM

My Issue throws the same error in WMC 8.1 when trying to launch Emby within WMC, only after the machine wakes from sleep.

I'm running Emby as a Service.

 

  5ce3b9a9dfed1_wmc81_EmbyError.jpg

 

I notice my local machine address disappears after every wake_from_sleep now. And the options to "Reboot" the server disappear also. 

5ce3ba0ec0a7d_wmc81_EmbyErrorEmbeyServer

 

The only way to get the connection to work again, is to go into Windows Services, Stop the running Emby Service and then Re-start it again. At which time my local address shows up again in the settings and the connection to the server works again.

As you can imagine this is far from ideal.

 

5ce3bd2f30dd9_wmc81_EmbyErrorpostrestart

 

This is the entire Log for WMC:

 

C:\ProgramData\MediaBrowser-Classic\Logs

2019-05-21 15:58:59.9095,Info,,Using String Data from C:\ProgramData\MediaBrowser-Classic\Localization\strings-en.xml,1,Application
2019-05-21 15:58:59.9205,Debug,,=========System looking for assembly: System.Data.SQLite,, Version=1.0.88.0,, Culture=neutral,, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139,1,Application
2019-05-21 15:58:59.9215,Info,,System.Data.SQLite,, Version=1.0.88.0,, Culture=neutral,, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139 is being resolved to System.Data.SQLite,, Version=1.0.88.0,, Culture=neutral,, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139,1,Application
2019-05-21 15:58:59.9235,Info,,==========Using new SQL Repo========,1,Application
2019-05-21 15:59:00.0445,Info,,Playstate initialization took 0.00 seconds.,1,Application
2019-05-21 15:59:00.0555,Info,,Total Kernel Init took 0.17 seconds.,1,Application
2019-05-21 15:59:00.0615,Info,,Successfully loaded fastload data for : C:\ProgramData\MediaBrowser-Classic\Cache\playstate MediaBrowser.Library.Entities.PlaybackStatus,14,Worker thread for FastLoadLoader
2019-05-21 15:59:00.0935,Info,,Finished validating : C:\ProgramData\MediaBrowser-Classic\Cache\playstate MediaBrowser.Library.Entities.PlaybackStatus,14,Worker thread for FastLoadLoader
2019-05-21 15:59:00.0935,Info,,Dictionary loading and validation took 0.05 seconds.,14,Worker thread for FastLoadLoader
2019-05-21 15:59:00.1045,Info,,Information DisplayText: Welcome to Emby for WMC,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1215,Info,,Emby (version 3.0.314.0 ) Starting up.,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1215,Info,,Startup parameters: ,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1315,Debug,,Having to get media experience by reflection due to bug in Windows 7,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1325,Debug,,GetMediaExperienceUsingReflection was unsuccessful,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1335,Debug,,=========System looking for assembly: MediaBrowser.resources,, Version=3.0.314.0,, Culture=en-US,, PublicKeyToken=59fc04479785fd64,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1335,Debug,,=========System looking for assembly: MediaBrowser.resources,, Version=3.0.314.0,, Culture=en-US,, PublicKeyToken=59fc04479785fd64,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1405,Debug,,=========System looking for assembly: MediaBrowser.resources,, Version=3.0.314.0,, Culture=en-US,, PublicKeyToken=59fc04479785fd64,1,Application
2019-05-21 15:59:00.1405,Debug,,=========System looking for assembly: MediaBrowser.resources,, Version=3.0.314.0,, Culture=en-US,, PublicKeyToken=59fc04479785fd64,1,Application
2019-05-21 15:59:15.9019,Info,,Application Init took 15.85 seconds.,1,Application
2019-05-21 15:59:15.9029,Info,,Information DisplayText: Welcome to Emby for WMC,1,Application
 

I've attached the Latest Emby Server log.

 

Hope someone can advise why this error has just started happening. Nothing has been changed on the server.

 

Thanks

Attached Files


Edited by yobrevar, 21 May 2019 - 05:24 AM.


#29 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 136117 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 21 May 2019 - 12:01 PM

Hi, try not running emby server as a windows service. That is why there is no option to restart.

#30 gordymc OFFLINE  

gordymc

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:34 AM

Posted 21 May 2019 - 05:48 PM

Hi Luke,
I need to run it as a service, as when the machine reboots (thanks to windows updates), I'm unable to login to emby (remotely) until I logon too the emby server machine. Not convenient when I'm away.
Thanks.

Why did Emby break "running as a service" with the latest server updates.

#31 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 136117 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 21 May 2019 - 05:49 PM

Why did Emby break "running as a service" with the latest server updates.

 

Hi, Emby did not break this, I am simply asking you to try it as a way of collecting information.



#32 yobrevar OFFLINE  

yobrevar

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:34 AM

Posted 22 May 2019 - 03:54 AM

Hi, Emby did not break this, I am simply asking you to try it as a way of collecting information.

Hi Luke,

I have tested it as an app only (service disabled and machine rebooted). Unofrt the same error is still occuring after wake_from_sleep.

What is the best way to re-install emby without losing all my meta-data for shows & movies & watched-show markers ?

Ta.


Edited by yobrevar, 22 May 2019 - 04:01 AM.


#33 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46431 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 22 May 2019 - 10:01 AM

I believe this is a long known issue with WMC sleeping.  It loses its network connection and lots of other things go bad.  Basically, you cannot sleep a machine with WMC running.

 

Back in the day there were utilities people wrote to close WMC when the machine went to sleep.



#34 jachin99 OFFLINE  

jachin99

    Advanced Member

  • Members
  • 628 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 22 May 2019 - 01:37 PM

Look at the MCE standby tool if need be.

#35 yobrevar OFFLINE  

yobrevar

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:34 AM

Posted 25 May 2019 - 03:43 AM

Look at the MCE standby tool if need be.

 

Yup been running MCE Standby for years, never with this issue which recently started.

 

What is the best way to save your watched-show data so i can re-install the app again?



#36 yobrevar OFFLINE  

yobrevar

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:34 AM

Posted 25 May 2019 - 07:50 AM   Best Answer

I believe this is a long known issue with WMC sleeping.  It loses its network connection and lots of other things go bad.  Basically, you cannot sleep a machine with WMC running.

 

Back in the day there were utilities people wrote to close WMC when the machine went to sleep.

 

Did a full un-install and re-install of Emby and its components while retaining all my data and cache files and it seems to have worked. 

WMC Emby is now working after resume-from-standby like it used to do.


  • Luke likes this

#37 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 136117 posts
  • Local time: 08:34 PM

Posted 25 May 2019 - 03:18 PM

Thanks for the feedback !






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users