Jump to content


Photo

Movie Folder will not scan


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Jarery OFFLINE  

Jarery

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 24 February 2019 - 09:35 AM

I posted this on the Freebas forum but perhaps this is a better location

I have used FreeNAS and both Plex and Emby for years, but I'm far from competent at freenas.

I recently updated my Emby to 4.0.2.0 from a 3.5.3 plugin.

Then I went away on a business trip for a couple weeks and now home, my Emby server has not updated with all the new movies that are downloaded via radarr, sonarr, sabnzbd..

I turn on Plex, and it has all the new movies.
In Emby, nada, no movies. If I remove the folder and re-add it, It now shows zero movies not just the new ones. My TV shows are there, but the movies are not. They are physically there they just won't scan and populate as part of my collection.

I created a new video folder, dragged in some movies, add it to library, nothing.

I created a new iocage jail, installed the latest 4.1.0.8_Beta, add a tv folder and a movie folder.
The tv folder comes in fine, the movie folder does not, does not scan/import a single movie

So the movies are there and playable within Plex, but non existent within Emby.
Any suggestions ?

 

Edit : In the new iocage. with the beta 4.1.0.8, if I create a new folder, copy a few movies over, it works. When I add the main Video folder, it does not. Is there a size limit either in number of files/folders, or TB size that I've surpassed ?


Edited by Jarery, 24 February 2019 - 11:35 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 24 February 2019 - 11:12 PM

Hi there, can you please go over an example? What is the folder structure? How did you setup the library in Emby library setup? Thanks !



#3 Jarery OFFLINE  

Jarery

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 25 February 2019 - 12:48 AM

Freenas Server 11.2

Emby_server installed in Iocage jail

Nas has a Media folder, with a TV folder and a Video folder within it

Each movie is a single file (plus info, and artwork on some) in a folder named similar to the movie during post download script from SABnzbd .

 

Video Folder has 1005 folders, each folder with a movie, and it will not scan. Not every folder has a movie, as I keep the folder but delete the movie file to prevent Radarr from redownloading.

 

Steps

1) create a second folder named Movies.

2) drag all the A movies (60) in to Movies. Video folder files still not scanned, files in new Movies folder DO scan

3) continue to drag over 100 or so at a time over to Movies folder, rescan, and everything is fine till I get to about 800-900 movies into the new Movies Folder . Then any new movie I drag over does not scan.

4) drag some movies back to Video Folder and eventually when I get to 200 back in the original Video folder, now all the files in both folders scan

 

This is a system that has been running fine for years.

So seems I have foundd a folder or file limit.So I now have 2 folders, one with about 200 folders and one with about 800 folders.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 25 February 2019 - 01:36 AM

what is the path to the video folder, and the movie folder?



#5 Jarery OFFLINE  

Jarery

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 25 February 2019 - 11:03 PM

paths in jails are are:

 

/mnt/tank/iocage/jails/emby/root/media/Videos

 

/mnt/tank/iocage/jails/emby/root/media/Movies

 

On the nas they are:

 

/mnt/tank/bignas/Media/Videos

 

/mnt/tank/bignas/Media/Movies


Edited by Jarery, 25 February 2019 - 11:12 PM.


#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 26 February 2019 - 03:13 PM

Can you please run a library scan and then attach the emby server log? thanks.



#7 Jarery OFFLINE  

Jarery

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 28 February 2019 - 09:40 PM

Will be a few days before I can get the time to revisit this issue. Its still ongoing. hopefully by weekend I can troubleshoot more



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 01 March 2019 - 12:41 AM

Thanks !



#9 Hisma OFFLINE  

Hisma

    Advanced Member

  • Members
  • 71 posts
  • Local time: 02:01 AM

Posted 05 July 2019 - 10:16 PM

I am having this exact same issue.  Movie folder refuses to scan.  It's not even giving an error.  It just doesn't scan.  TV & music folders scan just fine.  Permissions are fine, I can open the folder and view the files directly from the link in my jail.  Something with the plugin is broken.
 
Here's the log capture - 
 


2019-07-05 21:06:55.345 Info TaskManager: ExecuteQueuedTasks
2019-07-05 21:06:56.291 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks/Running/6330ee8fb4a957f33981f89aa78b030f. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.36 Safari/537.36
2019-07-05 21:06:56.291 Info TaskManager: Executing Scan media library
2019-07-05 21:06:56.291 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.0.204. Time: 1ms. http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks/Running/6330ee8fb4a957f33981f89aa78b030f
2019-07-05 21:06:56.291 Info App: Validating media library
2019-07-05 21:06:56.292 Debug App: FolderImageProvider reports change to 1 - /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:56.292 Debug App: Running FolderImageProvider for /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:56.299 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks?IsEnabled=true. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.36 Safari/537.36
2019-07-05 21:06:56.300 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.0.204. Time: 1ms. http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks?IsEnabled=true
2019-07-05 21:06:56.300 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.300 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.303 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.303 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.468 Debug App: FolderImageProvider reports change to 1 - /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:56.468 Debug App: Running FolderImageProvider for /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:56.476 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.476 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: Running post-scan task RefreshIntrosScanTask
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: Running post-scan task TvdbPrescanTask
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: Running post-scan task ArtistsPostScanTask
2019-07-05 21:06:56.481 Debug App: Running post-scan task GenresPostScanTask
2019-07-05 21:06:56.482 Debug App: Running post-scan task StudiosPostScanTask
2019-07-05 21:06:56.482 Debug App: Running post-scan task CleanDatabaseScheduledTask
2019-07-05 21:06:56.483 Info TaskManager: Scan media library Completed after 0 minute(s) and 0 seconds
2019-07-05 21:06:56.483 Info TaskManager: ExecuteQueuedTasks
2019-07-05 21:06:58.059 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks/Running/6330ee8fb4a957f33981f89aa78b030f. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.36 Safari/537.36
2019-07-05 21:06:58.060 Info TaskManager: Executing Scan media library
2019-07-05 21:06:58.060 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.0.204. Time: 1ms. http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks/Running/6330ee8fb4a957f33981f89aa78b030f
2019-07-05 21:06:58.060 Info App: Validating media library
2019-07-05 21:06:58.061 Debug App: FolderImageProvider reports change to 1 - /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:58.061 Debug App: Running FolderImageProvider for /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:58.066 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks?IsEnabled=true. UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.36 Safari/537.36
2019-07-05 21:06:58.067 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.0.204. Time: 1ms. http://192.168.0.225:8096/emby/ScheduledTasks?IsEnabled=true
2019-07-05 21:06:58.069 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.069 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.072 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.072 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.236 Debug App: FolderImageProvider reports change to 1 - /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:58.236 Debug App: Running FolderImageProvider for /var/db/emby-server/root
2019-07-05 21:06:58.244 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.244 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.248 Debug App: CollectionFolderImageProvider reports change to 7819 - /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.248 Debug App: Running CollectionFolderImageProvider for /var/db/emby-server/root/default/Movies
2019-07-05 21:06:58.248 Debug App: Running post-scan task RefreshIntrosScanTask
2019-07-05 21:06:58.249 Debug App: Running post-scan task TvdbPrescanTask
2019-07-05 21:06:58.249 Debug App: Running post-scan task ArtistsPostScanTask
2019-07-05 21:06:58.249 Debug App: Running post-scan task GenresPostScanTask
2019-07-05 21:06:58.249 Debug App: Running post-scan task StudiosPostScanTask
2019-07-05 21:06:58.250 Debug App: Running post-scan task CleanDatabaseScheduledTask
2019-07-05 21:06:58.250 Info TaskManager: Scan media library Completed after 0 minute(s) and 0 seconds

I clicked the "scan" button multiple times.  You can see it states "scan completed after 0 minutes & 0 seconds".  It's not even attempting to scan it.

 
God freenas 11.2 is a buggy mess.  The old emby freenas plugin jail worked just fine.

Attached Files

  • Attached File  Log.txt   80.81KB   1 downloads

Edited by Hisma, 05 July 2019 - 10:17 PM.


#10 Hisma OFFLINE  

Hisma

    Advanced Member

  • Members
  • 71 posts
  • Local time: 02:01 AM

Posted 05 July 2019 - 11:11 PM

As an aside, I also tried adding a standard 11.2 jail and manually installing emby freebsd version.  Still same issue.  Movies won't scan but others do just fine.

 

Luckily I have an Ubuntu VM I use for things that I can't run on freebsd.  I went and installed emby server in a docker container on my ubuntu VM, mounted the movie directory in there, and it scanned my movie folder just fine.

 

So yeah.  Something is broken in the freebsd version.  But my gut is it doesn't really have anything to do with emby or even freebsd, and everything to do with freenas 11.2/iocage.  It's been an extremely buggy experience.


Edited by Hisma, 05 July 2019 - 11:11 PM.


#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 05 July 2019 - 11:36 PM

Are you sure you even added a folder to your movie library?



#12 Hisma OFFLINE  

Hisma

    Advanced Member

  • Members
  • 71 posts
  • Local time: 02:01 AM

Posted 06 July 2019 - 12:26 AM

Yes, 100% sure.  

I was certain that emby could see the contents of the movie directory as well, because when I pointed it to my movie folder, it brought up all of my movie subdirectories as well.  I even went as far as to add a few movie subdirectories to see if it could even find an individual movie.  Didn't work.  It doesn't attempt to scan.

 

My ubuntu VM emby server is working perfectly so I'm going to just stick with that unless it's confirmed someone has found a solution to this.  As I said I think this is probably something that needs to be resolved on the freenas side.  The emby plugin worked fine on the warden-based (legacy) jail system.    

 

If you do a random google search you will find that several other people ran into this same problem as well, but nobody has posted any kind of solution.  I'm only assuming they gave up and found an alternate path, similar to myself.


Edited by Hisma, 06 July 2019 - 12:32 AM.


#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 06 July 2019 - 01:10 AM

Can you please show a screenshot of library setup? thanks.



#14 Hisma OFFLINE  

Hisma

    Advanced Member

  • Members
  • 71 posts
  • Local time: 02:01 AM

Posted 06 July 2019 - 03:42 AM

Old or new?  My old non-working setup is gone now.  But my new library setup on my ubuntu VM is identical to the setup I used for my freebsd install, I just have a different mountpoint for my movie folder - 
mnPqKhv.png[/size]
 
Everything is left as default except the folder.  And this setup is working just fine on ubuntu.  It didn't work at all on freebsd (freenas plugin version).  And strangely only "Movies" didn't work.  TV and music worked fine.  Those were the only other 2 I tried.

Edited by Hisma, 06 July 2019 - 03:44 AM.


#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 06 July 2019 - 12:01 PM

Ok thanks for the info. If you use the directory picker to add a new folder, does it show the contents under /mnt/movies? Or is it empty?



#16 Hisma OFFLINE  

Hisma

    Advanced Member

  • Members
  • 71 posts
  • Local time: 02:01 AM

Posted 09 July 2019 - 09:06 AM

Ok thanks for the info. If you use the directory picker to add a new folder, does it show the contents under /mnt/movies? Or is it empty?


it shows the contents. It did in my freenas jail setup as well.

#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134449 posts
  • Local time: 10:01 PM

Posted 19 July 2019 - 10:59 PM

@Hisma

 

Did you figure this out?



#18 MYLISAT OFFLINE  

MYLISAT

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 03:01 AM

Posted 25 July 2019 - 02:46 PM

As an aside, I also tried adding a standard 11.2 jail and manually installing emby freebsd version.  Still same issue.  Movies won't scan but others do just fine.

 

Luckily I have an Ubuntu VM I use for things that I can't run  Tutuapp 9Apps ShowBox  on freebsd.  I went and installed emby server in a docker container on my ubuntu VM, mounted the movie directory in there, and it scanned my movie folder just fine.

 

So yeah.  Something is broken in the freebsd version.  But my gut is it doesn't really have anything to do with emby or even freebsd, and everything to do with freenas 11.2/iocage.  It's been an extremely buggy experience.

 have used FreeNAS and both Plex and Emby for years, but I'm far from competent at freenas.

I recently updated my Emby to 4.0.2.0 from a 3.5.3 plugin.


Edited by MYLISAT, 25 July 2019 - 03:41 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users