Jump to content


Photo

Freeze after resume


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 23 February 2019 - 09:12 PM

Hi
With newest version of iOS app and server I have an issue where if I pause a movie and then Try to resume it will freeze. I have to restart the app and then it resumes and plays without freezing. Ideas?

#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 127151 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 24 February 2019 - 02:58 AM

Hi there, can you please discuss an example? thanks.



#3 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 24 February 2019 - 09:57 AM

Hi there, can you please discuss an example? thanks.

Hi - see attached for logs.

I just tried to play Forrest Gump on ios App.  I paused it and then tried to unpause/play.  It plays for ~1sec then freezes.

I have tried this on several movies and had same result.

 

thanks

Attached Files



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 127151 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 24 February 2019 - 03:04 PM

How long did you pause for?



#5 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 24 February 2019 - 04:02 PM

How long did you pause for?

just a few seconds on that test

 

if you want me to repeat the test and pause for a certain amount of time let me know

thanks


Edited by chuga, 24 February 2019 - 04:03 PM.


#6 cube4 OFFLINE  

cube4

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 05:18 PM

Posted 25 February 2019 - 09:43 AM

Hi. My frends report to me about same problem on IOS 10.3.3 (Iphone 5)  and IOS 9.3.5 (Ipad mini 1). 
When he pause any movie and then click Play, the movie starts play for 2 seconds and then pauses itself. You can hit Play again, but it plays 2 sec and pause again.
On Iphone 6s (IOS 11.2.6) this problem does not appear.



#7 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 25 February 2019 - 08:04 PM

I am on an iPad 4 with ios10

#8 samuelqwe OFFLINE  

samuelqwe

    Advanced Member

  • Members
  • 263 posts
  • Local time: 08:18 AM
  • LocationEarth, Milky Way

Posted 25 February 2019 - 10:06 PM

I am on an iPad 4 with ios10


Same issue here, with the same device. I can usually play a TV episode completely, but the next one I play pauses on it’s own after a second, even if I keep pressing play again and again. Only force closing the app allows me to watch another episode.

#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 127151 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 27 February 2019 - 04:41 PM

Ok so this is specific to iOS 9/10. That is using the native apple player instead of the new player we have for iOS 11+.

 

We will look into this. Thanks guys.



#10 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 15 March 2019 - 06:16 PM

Hi @ Luke, any luck with this?

 

if not, is there any way I can roll back to an older version of the IOS app where this did not occur?

 

thanks



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 127151 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 16 March 2019 - 11:43 AM

Not yet. We are looking into it. Thanks.

#12 chuga OFFLINE  

chuga

    Advanced Member

  • Members
  • 136 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 30 March 2019 - 07:13 AM

Still broken in new version...

#13 phi45 OFFLINE  

phi45

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 03:18 PM

Posted 30 March 2019 - 02:24 PM

I have this same problem. 
Whenever I pause any video (for any duration), when I resume it plays for a millisecond and pause again. press resume again results in same behavior.  
-
iOS: 9.3.5 / iPad 2nd gen.
Server Version 4.0.3.0
app version 1.7.6
(this problem existed in the last release as well). 
-

Thank you :)



#14 Rohanaj OFFLINE  

Rohanaj

    Advanced Member

  • Members
  • 49 posts
  • Local time: 08:18 AM

Posted 31 March 2019 - 02:44 PM

I’ve noticed this issue on both an old iPad 3 as well as iPad 4 (so running iOS 9/10 as @Luke previously mentioned).

To be exact, though, I have only noticed this being a problem if I pause it long enough for the screen to begin to dim - it doesn’t need to fully lock the screen (or go to sleep, however you look at it), just that it gets to the point of starting the dimming/screensaver process. From that point on, it plays for a second and pauses as described by others.

However, if I pause playback and resume it again without ever letting the screen begin to dim (which basically means tapping the screen every 10-15 seconds to prevent that process), playback starts right back up correctly.

Not sure if any of that info helps you identify the cause, Luke, but hopefully it does.

#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 127151 posts
  • Local time: 09:18 AM

Posted 31 March 2019 - 02:51 PM

Thanks for the info.



#16 phi45 OFFLINE  

phi45

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 03:18 PM

Posted 04 May 2019 - 10:55 PM

Hi, 
I'd like to report that the issue still persists as of yesterday's (1.7.7) update :( 

iOS: 9.3.5 / iPad 2nd gen.
Server Version 4.1.0.26
app version 1.7.7
 (this problem existed in the last release as well). 

-



#17 RobbyBobby OFFLINE  

RobbyBobby

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Local time: 02:18 PM

Posted 23 May 2019 - 05:34 AM

Latest macOS + Emby Server, latest iOS and Emby app: Had a hell of a time getting an audiobook to resume on my iPad yesterday, connected via WiFi to local network.

 

As it wouldn't resume, I had to hit play to start from the beginning (which it did) and then manually move to the resume point, at which point it wouldn't play. UNLESS I moved back or forward through the book and then it would play, but only for a short while. Very strange I thought. I had to repeat this process a few times till I gave up. I should add that the app did not crash, but simply refused to resume the audiobook / suddenly stopped, and I tried the above on both Safari and the iOS Emby app. 

 

So I listened to it on my Mac Mini instead.  :)  My point being that there was no issue with the audio file (MP3) per se.


Edited by RobbyBobby, 23 May 2019 - 05:35 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users