Jump to content


Photo

Emby Version 4 real-time monitoring is not working - Synology 2413+


  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1 Seger OFFLINE  

Seger

    Advanced Member

  • Members
  • 59 posts
  • Local time: 05:52 AM

Posted 28 January 2019 - 04:27 PM

Hello @Luke @solabc16 @All
 
It may be that there is a problem with the real-time monitoring in version 4.0.1. gives? Was always beta-tester and have updated quite normal to the stable version. Otherwise, everything was always running, but since the update to 4.0.1 real-time monitoring is running at any library (movies or series). Otherwise everything will work. As soon as I push a scan manually everything works.
 
Seger

Edited by Seger, 28 January 2019 - 04:27 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 28 January 2019 - 04:39 PM

Hi there, let's look at an example. Please see how to report a problem. Thanks !



#3 Seger OFFLINE  

Seger

    Advanced Member

  • Members
  • 59 posts
  • Local time: 05:52 AM

Posted 28 January 2019 - 04:49 PM

Edit: log

 

@Luke @solabc16

 

Edit 2: new Log

 

I've moved a bit and disabled and enabled the "Real-time monitoring" settings in the library, after which it seems to be running. But you can still see mistakes in the log ...

Attached Files


Edited by Seger, 28 January 2019 - 05:10 PM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 29 January 2019 - 12:29 PM

What mistakes?



#5 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 01:22 AM

i'm having this problem as well



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 04 February 2019 - 01:25 AM

i'm having this problem as well

 

@thekingswolf, please make sure to see how to report a problem. thanks !



#7 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 10:11 AM

Examples of movies that have been added to the library in this time frame:

 

Predator (1987)

Angels and Demons

The Hangover Part III

 

Manually scanning library adds new content.  Enable real time monitoring is checked. Files are on mapped drive VIA Synology DS1618+ NAS.  Fresh server install.

Also the scan takes a long time, longer than it used to on previous versions.  My whole database is already built.  This is just a scan to add new items that aren't being picked up automatically with the real time file monitoring.

Attached Files


Edited by thekingswolf, 04 February 2019 - 11:43 AM.


#8 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 03:39 PM

hope i can get this resolved soon.  i've never had an issue with real time monitoring not functioning.  



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 04 February 2019 - 03:46 PM

Can you please enable debug logging under logs, restart the server, then add new content, give it a little time, then attach the log? 

 

Also if you setup Emby using mapped network drives, I would suggest using the original network locations instead.

 

Thanks.



#10 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 03:56 PM

ok i will once this current scan finishes.  and I say the drive is mapped but in the library I use the network address, does that matter?

 

5c5898dfecbeb_network.png



#11 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 04:36 PM

Debug logging enabled.
Server restarted.  
Added movie to library folder- Velvet Buzzsaw (2019).
Added TV Episode to library folder - Brooklyn Nine-Nine S05E21
Waited about 45minutes.
here is the log.

Attached Files



#12 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 05:03 PM

had to restart the server for some plug in updates.  new files still not showing up in library automatically.



#13 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1967 posts
  • Local time: 05:52 AM

Posted 04 February 2019 - 05:32 PM

Hello @thekingswolf

 

Thanks for getting in touch, you're not running Emby Server on your NAS are you? This may be better addressed on the Windows forum to avoid any confusion.

 

Best

- James



#14 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 05:48 PM

no i'm not.  i thought about it but i felt the transcoding would be too weak.  i posted here cause you were having the same issue, are you running emby server on the nas itself?  my server is running on a dedicated pc.



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 04 February 2019 - 06:03 PM

ok i will once this current scan finishes.  and I say the drive is mapped but in the library I use the network address, does that matter?

 

5c5898dfecbeb_network.png

 

That's fine as it is.



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 04 February 2019 - 06:06 PM

It's possible that it's just not going to work with the network drive. The realtime monitor will not work with every possible setup out there. We're limited to what the .net core runtime supports with it, and it's possible that in this scenario it just won't work. If you were to put media on the server machine and then try it that way, I'm sure it would work fine.



#17 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1967 posts
  • Local time: 05:52 AM

Posted 04 February 2019 - 06:21 PM

no i'm not.  i thought about it but i felt the transcoding would be too weak.  i posted here cause you were having the same issue, are you running emby server on the nas itself?  my server is running on a dedicated pc.

 

Hello @thekingswolf, yeah - the 'denverton' processors are good but not going to cut it if you require transcoding in your setup.

 

The users we're troubleshooting for here are having problems with reattime monitoring when running the native Synology/XPEnology package.

 

Best

- James



#18 thekingswolf OFFLINE  

thekingswolf

    Advanced Member

  • Members
  • 164 posts
  • Local time: 11:52 PM

Posted 04 February 2019 - 09:49 PM

It's possible that it's just not going to work with the network drive. The realtime monitor will not work with every possible setup out there. We're limited to what the .net core runtime supports with it, and it's possible that in this scenario it just won't work. If you were to put media on the server machine and then try it that way, I'm sure it would work fine.

 

surely pointing emby to a NAS on a network is a common configuration.



#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124094 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 05 February 2019 - 12:10 AM

Yes of course, but that doesn't mean the file system monitor is going to be available with it, especially since it's also not windows-based. If both the server machine and NAS were either windows based or linux based, then it would probably have a better chance.



#20 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1967 posts
  • Local time: 05:52 AM

Posted 05 February 2019 - 06:59 AM

@thekingswolf - what protocol are you using for the file share, and if SMB what version?

 

Best

- James






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users