Jump to content


Photo

Android remote now playing disconnect

android music macos

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 mistercoffee OFFLINE  

mistercoffee

    Member

  • Members
  • 22 posts
  • Local time: 06:14 PM

Posted 02 February 2019 - 11:56 AM

Server: MacOS Sierra 10.12.6, v  4.0.1.0

Client: Moto G5 Plus, Android 8.1.0, v 3.0.31

 

This applies to music playback.

 

Scenario 1: When I connect the Android app to remote control the Chrome web player running on the server, initially everything is fine. But if I leave everything idle for a period, say a few hours, then pick up my phone again to play something different, the "now playing" display either doesn't update or is not visible at all. Sometimes the remote-controlled player actually plays in response anyway even though there's no visual indication on the Android, sometimes not. What always solves this is choosing "disconnect" from the remote menu on Android and then reconnecting.

 

Scenario 2: The same except I don't pause playback, I leave it playing for a few hours, then when I pick up the Android to pause it, there's no "now playing" or transport at all, meaning I can't pause it. The disconnect/reconnect always solves this too.

 

I see that the Android app no longer saves logs -- anything else I can provide that would help diagnose?

 

thanks :)



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121834 posts
  • Local time: 07:14 PM

Posted 02 February 2019 - 08:42 PM

Hi, this is something we'll look to improve in a future update. Thanks.
  • mistercoffee likes this

#3 mistercoffee OFFLINE  

mistercoffee

    Member

  • Members
  • 22 posts
  • Local time: 06:14 PM

Posted 02 February 2019 - 09:02 PM

Hi, this is something we'll look to improve in a future update. Thanks.

 

Ok, thanks!







Also tagged with one or more of these keywords: android, music, macos

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users