Jump to content


Photo

Some movies won't add into a collection

Movies Collection Multiple file 4K HD

  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#81 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140578 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 09 October 2019 - 05:09 PM

 

 

"The avengers" still appears ungrouped.

What do you mean by this?



#82 Deihnyx OFFLINE  

Deihnyx

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 09 October 2019 - 06:14 PM

And which items are shown in the collection.xml?

 

Apologies, I forgot to mention the 3D-SBS version,

 

For some reason on the collection.xml I have the same file twice:

 

<CollectionItem>
      <Path>/mnt/share/movies/The Avengers (2012)/The Avengers (2012) - 3D-SBS.mkv</Path>
</CollectionItem>
<CollectionItem>
      <Path>/mnt/share/movies/The Avengers (2012)/The Avengers (2012) - 3D-SBS.mkv</Path>
</CollectionItem>

 

What do you mean by this?

 

It still appears in the list of movies outside of the collection, but won't appear in the collection. 


Edited by Deihnyx, 09 October 2019 - 06:15 PM.


#83 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16268 posts
  • Local time: 07:13 AM
  • LocationWashington State

Posted 09 October 2019 - 06:57 PM

Apologies, I forgot to mention the 3D-SBS version,

 

For some reason on the collection.xml I have the same file twice:

 

<CollectionItem>
      <Path>/mnt/share/movies/The Avengers (2012)/The Avengers (2012) - 3D-SBS.mkv</Path>
</CollectionItem>
<CollectionItem>
      <Path>/mnt/share/movies/The Avengers (2012)/The Avengers (2012) - 3D-SBS.mkv</Path>
</CollectionItem>

 

 

It still appears in the list of movies outside of the collection, but won't appear in the collection. 

 

 

I will have to start testing multi-version and collections again.

 

What is your library content type?  Do you save metadata with media?  If so what nfo files are in the movie folder?

 

But there does sound like a issue with the collection.xml.

 

I am guessing deleting a version and adding other versions conflicting somewhere.



#84 Deihnyx OFFLINE  

Deihnyx

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 09 October 2019 - 07:11 PM

Library content type is movies ( I believe that's what it's called?)

I do not save anything in the movie folder. The movies volume is mounted in read only.

 

And sadly I tried removing / readding the movie after scan but I must have corrupted the library.db by constantly shutting down the container because it is now corrupted.

So I'm not rebuilding the DB, that will most definitely fix this problem :)

 

As a temporary workaround, is there a sqlite specific command you can provide to remove a specific "ghost" item (by name) from library.db? I tried to remove the items from collection.xml but they were immediately readded after a scan.

 

Thanks!


Edited by Deihnyx, 09 October 2019 - 07:12 PM.


#85 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16268 posts
  • Local time: 07:13 AM
  • LocationWashington State

Posted 09 October 2019 - 07:19 PM

Library content type is movies ( I believe that's what it's called?)

I do not save anything in the movie folder. The movies volume is mounted in read only.

 

And sadly I tried removing / readding the movie after scan but I must have corrupted the library.db by constantly shutting down the container because it is now corrupted.

So I'm not rebuilding the DB, that will most definitely fix this problem :)

 

As a temporary workaround, is there a sqlite specific command you can provide to remove a specific "ghost" item (by name) from library.db? I tried to remove the items from collection.xml but they were immediately readded after a scan.

 

Thanks!

I would make copy of your library.db and explore it for copy of "The Avengers" you replaced.  I am guessing as this is database only information, the original file for "The Avengers" was the one linking to the Collection and deleting that files did not remove all traces from the database and the new files are unable to be linked to the collection.

 

I personally don't know of a command as there is item linking across multiple tables.


Edited by Happy2Play, 09 October 2019 - 07:20 PM.


#86 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16268 posts
  • Local time: 07:13 AM
  • LocationWashington State

Posted 09 October 2019 - 08:23 PM

@Deihnyx

 

Are you doing or have you done a full library scan, after you made these changes?  I can sort of reproduce the behavior by adding multiversion to a existing collection, but after a Scan All libraries or Scheduled task Scan Media Libraries it resolves the issue.

 

 

 

Steps I took

Content type Movies with no metadata/images saved with media

Initially had Cars Collection with no multiversions

All 3 collections items appeared grouped in to collection

Went to Cars 3 folder and add "Cars 3 (2017) - 1080p.mkv" and "Cars 3 (2017) - 2160p.mkv" and deleted "Cars 3 (2017).mkv"

Real time monitoring/Refresh the Item/Refresh that library picks up the change and now "Cars 3 (2017)" is no longer Grouped into "Cars Collection"

A Full library scan is needed as that is the only time the plugin will run to check collections.  Now everything works again.

 

Did the exact same test without the Autoboxset plugin but used Cars 2 this time.

I ended up with Cars 2 outside the collection and but all I had to do is manually add the item to the existing collect so the collection.xml could be updated with then new item path.  

 

In both my test cases the 1080p version was added to the collection.xml

 

This was done on Windows beta 4.3.0.13 and stable 4.2.1.0.  All my tests are on relatively new databases though.

 

Pretty sure this goes back to migrated databases.  And what was discovered on post 38 and 40.


Edited by Happy2Play, 09 October 2019 - 08:24 PM.


#87 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140578 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 12 October 2019 - 12:21 PM

Thanks @Happy2Play

#88 L3Nerd OFFLINE  

L3Nerd

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:13 PM

Posted 26 October 2019 - 06:50 PM

@Happy2Play

 

That doesn't work for me. :(

 

Still have multiple collections with movies missing, like said before only on multiversion movies.

I remember that I added the 2160p version first to the library.

 

I tried:

  • moving folder out->rescan->moving folder in->rescan
  • removed movie from collection.xml -> rescan
  • changed to 1080p version in collection.xml -> rescan

But nothing works.

 

Example: "John Wick Chapter 2 (2017)" folder contents:

fanart.jpg
John Wick Chapter 2 (2017) - 1080p.mkv
John Wick Chapter 2 (2017) - 1080p.nfo
John Wick Chapter 2 (2017) - 2160p.mkv
John Wick Chapter 2 (2017) - 2160p.nfo
logo.png
poster.jpg

collection.xml:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?>
<Item>
  <ContentRating>R</ContentRating>
  <Added>3/20/19 6:14:21 PM</Added>
  <LockData>false</LockData>
  <Overview>A neo-noir action thriller film series that follows a former assassin, Jonathan 'John' Wick who come outs of retirement seeking vengeance for the theft of his vintage car and the killing of his puppy.</Overview>
  <LocalTitle>John Wick Collection</LocalTitle>
  <TmdbId>404609</TmdbId>
  <Genres>
    <Genre>Action</Genre>
    <Genre>Thriller</Genre>
    <Genre>Crime</Genre>
  </Genres>
  <Studios>
    <Studio>Summit Entertainment</Studio>
    <Studio>87Eleven</Studio>
    <Studio>DefyNite Films</Studio>
    <Studio>MJW Films</Studio>
    <Studio>Warner Bros. Pictures</Studio>
    <Studio>Thunder Road Pictures</Studio>
    <Studio>87Eleven Productions</Studio>
  </Studios>
  <CollectionItems>
    <CollectionItem>
      <Path>/path/movies/John Wick (2014)/John Wick (2014) - 1080p.mkv</Path>
    </CollectionItem>
    <CollectionItem>
      <Path>/path/movies/John Wick Chapter 2 (2017)/John Wick Chapter 2 (2017) - 2160p.mkv</Path>
    </CollectionItem>
    <CollectionItem>
      <Path>/path/movies/John Wick Chapter 3 (2019)/John Wick Chapter 3 (2019) - 1080p.mkv</Path>
    </CollectionItem>
  </CollectionItems>
  <DisplayOrder>PremiereDate</DisplayOrder>
</Item>

Edited by L3Nerd, 27 October 2019 - 08:35 AM.


#89 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140578 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 26 October 2019 - 09:19 PM

What problem are you having?

#90 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16268 posts
  • Local time: 07:13 AM
  • LocationWashington State

Posted 26 October 2019 - 09:43 PM

@L3Nerd how old is your installation?  Without specific steps on a new database there is no way for me to reproduce this issue.

 

I guess the question would be If you created a New Library with a new folder path and place new multiversion items in this new path do you have a issues with those items in a new collection?


Edited by Happy2Play, 26 October 2019 - 09:45 PM.


#91 L3Nerd OFFLINE  

L3Nerd

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:13 PM

Posted 27 October 2019 - 08:04 AM

@Luke In my example from above "John Wick Chapter 2" is not showing up in the collection, although it's in the XML.

 

@Happy2Play I guess I installed it in 2017. Will try on a new library.


Edited by L3Nerd, 27 October 2019 - 08:34 AM.


#92 L3Nerd OFFLINE  

L3Nerd

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:13 PM

Posted 27 October 2019 - 08:24 AM

I just created a new library, copied over the three movie folders et voilá, all movies are now in the collection - thanks!

 

(Is it possible to create a new library, moving all movies to it and preserve the watched status?)



#93 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16268 posts
  • Local time: 07:13 AM
  • LocationWashington State

Posted 27 October 2019 - 02:27 PM

I just created a new library, copied over the three movie folders et voilá, all movies are now in the collection - thanks!

 

(Is it possible to create a new library, moving all movies to it and preserve the watched status?)

Watched status is tracked by externalids (imdb, tmdb, tvdb).  So moving items will not affect their watched status.  Only items without externalids lose their watched status do to database ids changing when moved around.


Edited by Happy2Play, 28 October 2019 - 04:25 PM.


#94 L3Nerd OFFLINE  

L3Nerd

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:13 PM

Posted 28 October 2019 - 07:02 AM

Nice, thank you. That will fix the problem in a reasonable time.



#95 Traxxus OFFLINE  

Traxxus

    Member

  • Members
  • 20 posts
  • Local time: 03:13 PM

Posted 11 November 2019 - 03:48 AM

  • Cut the folders containing any offending movies which wouldn't add to collections, then paste them somewhere temporary
  • Delete the xml for the boxset in question
  • Rescan the movies library
  • Rename each of the folders that I'd temporarily pasted, i.e. 'Harry Potter V' into 'Harry Potter 5'
  • Re-add them to the library
  • Rescan
  • Manually remake the collection

This worked, but it's a pain to say the least.

Did this for mine that have been problematic for some time, it worked. I don't like having odd names though, and knowing I can't ever rename it properly.   



#96 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140578 posts
  • Local time: 10:13 AM

Posted 11 November 2019 - 01:27 PM

Now that you've done this, you can try renaming it back.





Also tagged with one or more of these keywords: Movies, Collection, Multiple file, 4K, HD

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users