Jump to content


Photo

Emby Theater - no sound


  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#61 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 19 February 2019 - 01:47 PM

48 kHz is probably the most common sample rate for AC3. When you guys play these videos in other apps that play the audio, is the audio being resampled?


Edited by Doofus, 19 February 2019 - 10:48 PM.

  • FrostByte likes this

#62 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 3854 posts
  • Local time: 12:05 AM
  • LocationThe UP

Posted 19 February 2019 - 02:36 PM

 Please look at post #30 DTS track has sound, DD5.1 has no sound.

 

Thanks, I don't believe I ever mentioned DTS though and the first part of that was a response to Luke's question about sound where I said that would affect ALL codecs :)  Anyhow, I was just wondering if there are differences in the AC3 tracks that work and don't work, but it looks like zsoltsuhajda may have found something.  I don't have anything with AC3 44 kHz sample rate to test though.  


Edited by FrostByte, 19 February 2019 - 02:41 PM.


#63 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 03:15 AM

Is there any news regarding this topic? 



#64 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124277 posts
  • Local time: 12:05 AM

Posted 09 April 2019 - 02:09 PM

I have not been able to reproduce this on either Windows or Xbox one.



#65 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 02:58 PM

What is the difference? I have audio with 6ch, and no audio with stereo
https://ibb.co/Sm1wbkW
https://ibb.co/84yNGB3

Edited by zsoltsuhajda, 09 April 2019 - 03:02 PM.


#66 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 03:15 PM

The bitrate is different. It looks like it doesn't like some bitrates. Is this only on Xbox?

#67 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 03:27 PM

Yes, it only affects xbox

#68 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 03:44 PM

So that sounds like Xbox doesn't like those bitrates. I would think the solution would be for the server to resample the audio to a standard bitrate with AC3, when Xbox is being used. Something like 384 at 48khz. Eventually, mpv will be the player, and this will never be a problem.

Edited by Doofus, 09 April 2019 - 03:46 PM.


#69 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 03:51 PM

I have no sound with this bitrate too. There is no logic which movies work, which is not.
https://ibb.co/X2PDGH5

#70 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 03:52 PM

Well that's bizarre. When you play it, what do the stats, say?

#71 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 03:56 PM

How can I prove that there is a problem with emby theater xbox. 4 pages of explanation was not enough.I'm out of ideas.
On xbox all my movies play fine in plex, in emby for kodi. Some of the movies have no sound in emby theater.

#72 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 03:59 PM

And, all my movies play fine on my mi box too

#73 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124277 posts
  • Local time: 12:05 AM

Posted 09 April 2019 - 04:02 PM

What is your xbox connected to that receives the audio? Is there anything in the app that does produce sound? Have you tried music  playback?



#74 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 04:04 PM

I'm thinking it may have something to do with SPDIF. You're using optical, right? I wanted to look at the stats to see if it's showing audio. If it does, then that points to SPDIF. If not, then it's player side. I understand your frustration, but I'm trying to help narrow this down.

#75 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 04:07 PM

Luke please. I have sound in emby theater, I just don't have audio in several movies. To Doofus, I don't use optical, xbox connected to JBL soundbar which connected to TV, both hdmi cables.

#76 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 04:14 PM

This is when there is no audio
https://ibb.co/TcH8CNQ

#77 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 04:15 PM

Can you try connecting the HDMI directly to the TV, and try playing them again?

#78 zsoltsuhajda OFFLINE  

zsoltsuhajda

    Advanced Member

  • Members
  • 42 posts
  • Local time: 06:05 AM

Posted 09 April 2019 - 04:20 PM

I get the same result

#79 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10961 posts
  • Local time: 09:05 PM

Posted 09 April 2019 - 04:29 PM

I get the same result


Well, I'm out of ideas. I'm stumped.

#80 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 124277 posts
  • Local time: 12:05 AM

Posted 09 April 2019 - 11:58 PM

You said some of the movies - is it the ones with the ac3 audio codec?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users