Jump to content


Photo

[Beta] ASS subtitles on Android TV


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 dknaack OFFLINE  

dknaack

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 06 December 2018 - 01:17 PM

On both my Android TV (Sony 2015) and my Fire Stick subtitles in the ASS format don't show up when enabled with the synology server beta (both .net and mono).

The subtitles show up on latest stable release. Every other format of subtitle file I tried works fine (VTT, SRT, PGS, VOB) and every other client I tried works fine.

 

Logs: sendlogs_david-nas_synology_apollolake_218+_20181206T171614UTC.tgz



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 108335 posts
  • Local time: 09:00 PM

Posted 06 December 2018 - 01:23 PM

Hi there, let's look at an example. Please attach the information requested in how to report a media playback issue. thanks !



#3 dknaack OFFLINE  

dknaack

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 06 December 2018 - 01:56 PM

Expected:

5c0960b08b7a3_expected.png

Actual:

5c0961f185307_DSC_08201.jpg

Confirm sub are enabled:

5c09626902638_DSC_081911111.jpg



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 108335 posts
  • Local time: 09:00 PM

Posted 06 December 2018 - 02:02 PM

can you please attach the emby server and ffmpeg logs? thanks.



#5 dknaack OFFLINE  

dknaack

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 06 December 2018 - 02:03 PM

Is sendlogs "sendlogs_david-nas_synology_apollolake_218+_20181206T171614UTC.tgz" not fine?



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 108335 posts
  • Local time: 09:00 PM

Posted 06 December 2018 - 02:05 PM

We need to unify the problem reporting process with Synology, but if you could please follow how to report a problem, that would be very helpful. thanks !



#7 dknaack OFFLINE  

dknaack

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 06 December 2018 - 02:16 PM

log files are attached

Attached Files



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 108335 posts
  • Local time: 09:00 PM

Posted 06 December 2018 - 02:56 PM

Thanks.

@softworkz



#9 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 684 posts
  • Local time: 02:00 AM

Posted 06 December 2018 - 07:43 PM

I'm not quite sure what the error in the log output means:

[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Shaper: FriBidi 1.0.2 (SIMPLE)
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/DroidSansFallback.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Read failed, 25: Inappropriate ioctl for device
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ARIALN.TTF'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ARIALNB.TTF'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ARIALNBI.TTF'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ARIALNI.TTF'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/arial.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/arialbd.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/arialbi.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ariali.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Loading font file '/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/ariblk.ttf'
[Parsed_subtitles_3 @ 0x20b4c40] Using font provider fontconfig

Could you please verify the existence of both files:

/var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/DroidSansFallback.ttf

and

/volume1/Videos/Serien/Nichijou - My Ordinary Life/Nichijou - My Ordinary Life - S01E22 - Episode 22.en.ass

Thanks



#10 dknaack OFFLINE  

dknaack

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 03:00 AM

Posted 07 December 2018 - 05:24 AM

The extra font file were something I did to check if it was somehow caused by missing fonts... The issue also occurs with these missing and I've removed them now.

The subtitle file and the font file both exist but when checking I noticed that

 /var/packages/EmbyServerNET/target/var/fonts/DroidSansFallback.ttf

is zero-sized and doesn't appear to be a symlink. I was also able to reproduce the issue with random youtube videos and youtube-dl --convert-subs ass.


Edited by dknaack, 07 December 2018 - 05:25 AM.


#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 108335 posts
  • Local time: 09:00 PM

Posted 07 December 2018 - 12:16 PM

Thanks for the report. We'll take a look.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users