Jump to content


Photo

Solved: New to Emby. One of my Rokus will not connect


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 bremen OFFLINE  

bremen

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 04:59 AM

Posted 03 December 2018 - 08:01 PM

I am new to Emby.  Just tired of Plex getting crappier over time.  I have several Roku devices in my home.  I have purchased an Emby Premier account.  I first connected my Roku premier with zero issues.  I tried to connect my Roku 3 and it will not connect. 

 

I have confirmed that my Roku is on the same network as my server

 

 

I have tried using Emby connect and manually entering the server and port. 

I have tried uninstalling the channel and re-installing.

I have tried using Blue Neon which also will not connect.

I have tried opening the port on my router even though it is local.

 

 

When I use Emby connect I get a pin, log into my account and enter the pin via the web.  the Emby channel recognizes the pin and proceeds to the next screen.  I select my sever and user name and then nothing.  When I try to manually connect I am told it can't connect.  Same with Blue neon.  

 

Any ideas? 

 


Edited by bremen, 04 December 2018 - 12:15 PM.


#2 mastrmind11 OFFLINE  

mastrmind11

    Advanced Member

  • Members
  • 2690 posts
  • Local time: 05:59 AM
  • LocationLong Island, NY

Posted 03 December 2018 - 08:32 PM

attach your server logs.



#3 bremen OFFLINE  

bremen

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 04:59 AM

Posted 03 December 2018 - 08:34 PM

please see the attached logs. 

 

 

Attached Files


Edited by bremen, 03 December 2018 - 08:35 PM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131427 posts
  • Local time: 05:59 AM

Posted 03 December 2018 - 11:48 PM

what is the lan ip address of the roku?



#5 bremen OFFLINE  

bremen

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 04:59 AM

Posted 04 December 2018 - 05:00 AM

192.168.1.8 which i noticed was not anywhere in the logs. 



#6 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 45349 posts
  • Local time: 05:59 AM

Posted 04 December 2018 - 11:43 AM

A firewall on the server is probably blocking access.



#7 bremen OFFLINE  

bremen

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 04:59 AM

Posted 04 December 2018 - 12:14 PM

I think something was wonky on the server side.  I was running into issues via web and android app.  I found it odd that when selecting my server i didn't see any other users.  I removed the server and started from scratch and all is well.  Not a big deal since I haven't really done anything yet and was testing to see if I like it better than Plex, which as of right now I do...

 

Thank you for the quick support.  It is much appreciated. 



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131427 posts
  • Local time: 05:59 AM

Posted 04 December 2018 - 12:46 PM

Thanks for the feedback.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users