Jump to content

Files and folders deleted - Cause unknown


Soki

Recommended Posts

Hello fellow Emby enthusiasts,

 

I have just recognized that several media files have been deleted from the server.

It is not just a database/scanning issue, the actual folders where this media files have been in, are gone. I just found out about the deletion because the collection folder had some movies in it which are not present under the corresponding folders. The media harddrive is raid protected, a manual deletion can be excluded also.

 

 

- Can you guys think of any other possibility which may randomly deleting media folders?

- The option to allow deletion which can be done in user settings, could that have been it maybe?

... and if yes, is there a log which can be searched for this event - and what string should be looked for?

EDIT: searched the logs and couldnt find any deletion - but have to say logs go only back for a couple of days and the deletion could have very well happened several month ago.

 

Thanks.

Soki

 

EDIT: just allowed media deletion for a test account and i was not able to delete any file under any section.

Therefor I assume another situation must have caused the deletions.

Edited by Soki
Link to post
Share on other sites

check your system logs

For what exactly? Where exactly? There is no user active in the backend so looking in bash history will no bring up anything. And i dont know where to find logs which may show any deletions. Just a phrase like "check system logs" is not really helpful sorry.

Link to post
Share on other sites

I guess it's pretty moot since they could've been deleted months ago and no logs are persisted for that long.  gl

true. i can only go back a couple of days.

 

but it is still important if anybody may have experienced something like this before too.

I mean it is not pleasent to have my beloved collection cut in pieces and not being able to find the cause and therefor to prevent another event like this.

Link to post
Share on other sites
mastrmind11

true. i can only go back a couple of days.

 

but it is still important if anybody may have experienced something like this before too.

I mean it is not pleasent to have my beloved collection cut in pieces and not being able to find the cause and therefor to prevent another event like this.

Yeah the only time anything similar has happened was when my NAS was offline during a scheduled library scan and I tried playing something and got the "file not found" thing.  Brief moment of panic.  

 

I can't think of any reason/possibility why emby would initiate a delete w/o a manual trigger.  Have you ruled out corrupted disk(s)?

Link to post
Share on other sites

If it happened months ago then unfortunately all we can do is speculate. In the past there were defects with older server versions where for example if you delete a movie, it would delete the whole parent folder. Maybe that was it, but unfortunately there's no way to know.

 

If it happens again, then we can dive in and chase it down. Thanks !

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...