Jump to content


Photo

Beta Roku app


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#21 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131576 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 01:15 PM

@borngborn yes let's please look at an ffmpeg log from an example. thanks !



#22 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 09:00 PM

Here is a log with a MKV that used to be able to direct play now does not for some reason my TV handles Dolby 5.1 Natively so no transcode should be necessary



#23 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 14739 posts
  • Local time: 05:41 AM
  • LocationWashington State

Posted 05 October 2018 - 09:07 PM

Here is a log with a MKV that used to be able to direct play now does not for some reason my TV handles Dolby 5.1 Natively so no transcode should be necessary

 

Did you PM the log or forget to attach it?



#24 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 09:34 PM

here it is i thought i attached it before to but guess it didnt



#25 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 09:35 PM

my bad now here it is this is a movie that wuld direct play recently now no longer does

Attached Files

  • Attached File  LOG.txt   40KB   4 downloads


#26 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 14739 posts
  • Local time: 05:41 AM
  • LocationWashington State

Posted 05 October 2018 - 09:46 PM

Well it is currently Direct Streaming the media not transcoding it.

  Metadata:
    encoder         : Lavf58.12.100
    Stream #0:0: Video: hevc (Main 10), yuv420p10le(tv, bt2020nc/bt2020/smpte2084), 3840x2160 [SAR 1:1 DAR 16:9], q=2-31, 23.98 fps, 23.98 tbr, 90k tbn, 23.98 tbc (default)
    Stream #0:1: Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 640 kb/s
Stream mapping:
  Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
  Stream #0:2 -> #0:1 (copy)

Not sure why it isn't direct playing as it is throwing "TranscodeReasons=SecondaryAudioNotSupported" for the ac3 track.



#27 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 09:49 PM

i Know it is but it should be direct playing im having issues when emby direct streams and repackages currently No problems with Plex direct playing or direct streaming issue im having is When it uses direct stream i get a fuzzy RGB color screen its BS. it sucks cuz i dont like plex well i do like plex but not the direction its heading in i hope it gets sorted out but for right now i guess my only option is plex you guys should but a Force direct play option in the app like plex has



#28 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 14739 posts
  • Local time: 05:41 AM
  • LocationWashington State

Posted 05 October 2018 - 09:58 PM

This was a log for the beta channel app (v3.0.111), correct? 

 

 

But we will have to wait for @speechles or @ebr to comment on why it is happening.



#29 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 4662 posts
  • Local time: 05:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:24 PM

 
TranscodeReasons=SecondaryAudioNotSupported
 
    Stream #0:0: Video: hevc (Main 10), yuv420p10le(tv, bt2020nc/bt2020/smpte2084), 3840x2160 [SAR 1:1 DAR 16:9], q=2-31, 23.98 fps, 23.98 tbr, 90k tbn, 23.98 tbc (default)
    Stream #0:1: Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 640 kb/s
Stream mapping:
  Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
  Stream #0:2 -> #0:1 (copy)
 
ac3 is the second audio stream, not to mention it's surround. I believe roku still wants (can only pass-through, which dolby/ac3 only is passthrough) the 2nd audio stream to be stereo only aac for direct play. I can double check on this. This might be device model independent. I need a way to detect if this is allowed on some new models, or isn't anymore on old models.
 
But ATM in the app, it is working as designed as it's this restriction. But rest assured, the video is copied. The audio is copied. This is minimal cpu usage. It is only a remux.

Edited by speechles, 05 October 2018 - 10:29 PM.


#30 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 14739 posts
  • Local time: 05:41 AM
  • LocationWashington State

Posted 05 October 2018 - 10:29 PM

@speechles

 

So would it be the container that is causing the "fuzzy RGB color screen"?  I don't have 4K so have no means to test and see this.



#31 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:32 PM

It is not working correctly so im supposed to be watching RGB fuzz instead of the movie im streaming...... and On the TCL 6 AC3 5.1 is supported and it was working before after and update to the roku app it stoped working. i dont think your understanding what going on it was working fine now its not.... my TV didnt change im not using roku i have a roku tv AC3 5.1 pass through is supported. It works with plex perfectly it is a Emby issue. Both Direct Stream and Direct play work with out issue on plex would you like me to upload a video to show you what is going on. I dont know if you actually understand whats happening direct sream is being forced and actually causing issues with playback somthing is broken. Have you have watched cable tv and switched to a channel without service that is what my screen looks like whenever Direct Stream comes on i understand direct sream doesnt actually encode and just reformats to a compatible container but even then somthing is broken.


Edited by borngborn, 05 October 2018 - 10:38 PM.


#32 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 4662 posts
  • Local time: 05:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:38 PM

@speechles

 

So would it be the container that is causing the "fuzzy RGB color screen"?  I don't have 4K so have no means to test and see this.

 

No that would be an issue we would need a sample to demonstrate to Roku an a firmware issue in their video player. One that might just be on his device? Do others experience this?

 

You see where I am going. It isn't something where we need to do anything. Or rather, where we can without disrupting others in the opposite fashion. Playing with profiles is a double edged sword. I did in your best interest. I have all the knowledge learned from blue neon at work here. It likely isn't the container, but firmware in that Roku model/firmware version.



#33 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:42 PM

Also i have downloaded plex and their Direct stream and direct play functions do pretty much the same thing as emby as they both use ffmpeg but somthing is happening in emby to cause this as both features are working on plex i tried everything to rule out issues on my end. Also i appreciate you guys trying to help. but somthing is deff going on with emby



#34 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 4662 posts
  • Local time: 05:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:43 PM

It is not working correctly so im supposed to be watching RGB fuzz instead of the movie im streaming...... and On the TCL 6 AC3 5.1 is supported and it was working before after and update to the roku app it stoped working. i dont think your understanding what going on it was working fine now its not.... my TV didnt change im not using roku i have a roku tv AC3 5.1 pass through is supported. It works with plex perfectly it is a Emby issue. Both Direct Stream and Direct play work with out issue on plex would you like me to upload a video to show you what is going on

 

ATM the profile I built does not allow this. Never has, even blue neon you would need to "force direct" to make it direct play, it will NOT on auto-detect. The first audio stream is DTS. Your equipment doesn't support this. The app doesn't want to transcode. Hence wont accept DTS->AC3 conversion. It sees the 2nd audio codec is ac3 and will copy this instead of use in direct play. I've told it that this is NOT okay to use as a seconday audio without transcoding. This is me. Not emby, the roku, the universe against you. I am 100% working with you on this. I can see about removing that restriction, but for roku 3/2 and older this restriction MUST remain. They require it. Newer devices may not, so this can be addressed in a future update.

 

What I meant by working as designed, is that I designed that logic. I know all (read as all, as in god mode all) the inner workings and the shortcomings as you call it are actually working for you in your favor. Copy rather than transcode. The profile was just told to never directly play some audio codecs as secondary streams, only to allow them as primary. Dolby is one of these. I can see about fixing this. I completely understand what is going on. I can say this and demonstrate this to you. I just have. Please work with me on this and bear with me and let testing be the proof of what is or isn't possible. What is on one device, isn't necessarily on the other, and finding a way to tell these devices and models apart lets me work around the problem of the chicken and the egg. So work with us, we work with you. Time is the enemy. Thanks for your time. Sorry to cause disruption. We do things for a reason. Hope I have over explained this. :)


Edited by speechles, 05 October 2018 - 10:47 PM.


#35 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:46 PM

ATM the profile I built does not allow this. Never has, even blue neon you would need to "force direct" to make it direct play, it will NOT on auto-detect. The first audio stream is DTS. Your equipment doesn't support this. The app doesn't want to transcode. Hence wont accept DTS->AC3 conversion. It sees the 2nd audio codec is ac3 and will copy this instead of use in direct play. I've told it that this is NOT okay to use as a seconday audio without transcoding. This is me. Not emby, the roku, the universe against you. I am 100% working with you on this. I can see about removing that restriction, but for roku 3/2 and older this restriction MUST remain. They require it. Newer devices may not, so this can be addressed in a future update.

 

What I meant by working as designed, is as a designer of the logic, this shortcoming as you call it is working in your favor. Copy rather than transcode. It was just told never directly play some audio codecs as secondary streams, only primary. Dolby is one of these. I can see about fixing this. I completely understand what is going on. I can say this and demonstrate this to you. I just have. Please work with me on this and bear with me and let testing be the proof of what is or isn't possible. What is on one, isn't the other, and finding a way to tell them apart lets me work around the problem of the chicken and the egg. So work with us, we work with you. Time is the enemy. Thanks for your time. Sorry to cause disruption. We do things for a reason. Hope I have over explained this. :)

Just want you to know that i appreciate your help and any testing that needs to be done just let me knowin the mean time i am using plex. But i still dont understand whats going on because this was working about a week ago this fuzz just started happening recently and roku hasnt had an update well atleast the TCL 6 has had an update for about a month but if a update is released i will test 



#36 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:48 PM

Both Direct Stream and Direct play were working flawlessly with the same video files i sent you logs of nothing has changed just to let you know about 1-2 weeks ago. When Direct playing it works fine i get this fuzz when it starts to direct stream instead



#37 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 4662 posts
  • Local time: 05:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:54 PM

Both Direct Stream and Direct play were working flawlessly with the same video files i sent you logs of nothing has changed just to let you know about 1-2 weeks ago. When Direct playing it works fine i get this fuzz when it starts to direct stream instead

 

I work with a refined set of rules. Only tests can change these rules that I work with. Samples that produce reproduceable issues are most welcome. Any samples you can PM me links to that can show me what you mean. Screenshots, Videos, Etc.. But at a certain point, like now.. nothing will change my mind.

 

direct play of secondary audio streams was disabled for a reason. To enable just because it works for you, might break the emby experience for everyone else. Whilst I do a sad face that you have to turn to another platform than emby to make you happy. If in this case it has to happen then for your happiness it can. I don't get angry you had to change. I didn't also just make others unhappy to make you happy. I apologize to you, and them, to all. This doesn't mean I can't/won't eventually make that change. There may be an option in the app, in the beta, called "TESTERS" you enable for us. This would let me tuck in some options that need testing under one little umbrella. Testing for example, all secondary audio streams being enabled so users can report back if they hear audio in direct play or silence. Things of this nature.

 

I wish I could know everyone could be happy and just make that change, but I cannot risk damage the many for the saving of the one.

 

I have to (must) test these things. These things take time. Time is the enemy. :)


Edited by speechles, 05 October 2018 - 11:01 PM.


#38 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 05 October 2018 - 10:57 PM

I work with a refined set of rules. Only tests can change these rules that I work with. Samples that produce reproduceable issues are most welcome. Any samples you can PM me links to that can show me what you mean. Screenshots, Videos, Etc.. But at a certain point, like now.. nothing will change my mind.

 

direct play of second audio stream was disabled for a reason. To enable just because it works for you, might break the emby experience for everyone else. Whilst I do a sad face that you have to turn to another platform than emby to make you happy has to happen. I didn't make others unhappy to make you. This doesn't mean it won't happen. There may be an option in the app, in the beta, called "TESTERS" you enable for us. This would let me tuck in some options that need testing under one little umbrella. Testing for example, all secondary audio streams being enabled so users can report back if they hear audio in direct play or silence. Things of this nature.

 

I wish I could know everyone could be happy and just make that change, but I cannot. I have to test these things. These things take time. Time is the enemy. :)

Completely understand that but even without direct play direct stream should still work i dont understand why its not i will send u video of what happens when i get a chance because it is odd in plex for example their direct stream is the same principle as yours and i do not get this wierd rgb fuzz if you understand what im saying


Edited by borngborn, 05 October 2018 - 10:59 PM.


#39 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 4662 posts
  • Local time: 05:41 AM

Posted 05 October 2018 - 11:07 PM

Completely understand that but even without direct play direct stream should still work i dont understand why its not i will send u video of what happens when i get a chance because it is odd in plex for example their direct stream is the same principle as yours and i do not get this wierd rgb fuzz if you understand what im saying

thats what I am saying, it _is_ direct streaming. Copying both streams for you. The app mistakenly calls this "transcoding" (shows a button with the word TRANS in it) the server calls this "directstream" on the dashboard. Maybe we should change this to "Direct" and "Directstream" in the app to let users know its still doing as the other platforms show? To eliminate this as us failing at our jobs? So it matches what the web server dashboard shows? This is how we failed you? I can get this to show you correctly what is happening. We are sorry. Again, I apologize. In this case, we are doing exactly as the other platform is, it is just our app isn't displaying this to you that it is the same. The server should be showing the same on both emby and the other platform.


Edited by speechles, 05 October 2018 - 11:10 PM.


#40 borngborn OFFLINE  

borngborn

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 08:41 AM

Posted 06 October 2018 - 02:09 AM

thats what I am saying, it _is_ direct streaming. Copying both streams for you. The app mistakenly calls this "transcoding" (shows a button with the word TRANS in it) the server calls this "directstream" on the dashboard. Maybe we should change this to "Direct" and "Directstream" in the app to let users know its still doing as the other platforms show? To eliminate this as us failing at our jobs? So it matches what the web server dashboard shows? This is how we failed you? I can get this to show you correctly what is happening. We are sorry. Again, I apologize. In this case, we are doing exactly as the other platform is, it is just our app isn't displaying this to you that it is the same. The server should be showing the same on both emby and the other platform.

I know that when it says transcoding it means direct streaming i dont think your understanding what im saying idk what you mean by failing at your jobs? i think emby is a great program i have been using it for the past 6 months with out any fault. I understand Direct Stream isnt transcode. and i also understand that when it says transcoding if you look in the app on the server it explains that it is in fact direct streaming. but Right now Even the Direct Streaming is broken for me idk why this is what im trying to figure out with your help. Every Video that Direct Streams i get this wierd RGB fuzz which started as of recently Every single time somthing is being Direct Stream. As i have stated the only reason why im using a different program is beceause i cant figure out this issue of the RGB  fuzz direct play or direct stream aside. I keep trying to re convey that issue to you. I would be completely okay with just direct streaming if it wasnt breaking my videos. I think you are thinking that i am upset or somthing which i am not. I wulld like to just get to the bottom of this issue. you are one of the most active and helpful app developers i have ever seen in no way are you failing at your job.

 

So again i understand why Direct Play isnt working for me and i understand that= Direct Stream is basiclly Direct play just making it into a compatible format. But When Emby Direct Streams my Videos i get this RGB fuzz which is wierd beceause its not transcoding anything. now the Direct Stream Function on plex is working for me and they are both the same correct? that is why i have no idea why it is causing me issues with emby






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users