Jump to content


Photo

Xbox One X Emby App Issues


  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#21 Jeffius OFFLINE  

Jeffius

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 03:05 PM

I agree. It would be pretty excellent to uave this app working flawless on xbox. There is also the greenscreen issue on 4k HVEC with 7.1 TRUEHD audio. Everytime.. greenscreen

#22 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 03:21 PM

Is this thread dead or were any DEV's able to reproduce this issue?  @Luke? For me its the only issue I'm having with Emby.  It would be so awesome to finally have Emby theater for xbox working flawlessly :)

 

Try removing the Messages plugin. If the issue remains, try removing other third party plugins.



#23 Jeffius OFFLINE  

Jeffius

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 03:23 PM

Just as a reference Luke, i have zero plugins on mine and this issue persists



#24 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4034 posts
  • Local time: 10:20 PM
  • LocationThe UP

Posted 20 June 2018 - 06:34 PM

Yes it does. Are you on insider?

 

Not right now.  I was, but then wiped my XB1X and reloaded everything fresh recently and now I'm back on release version

 

Maybe my playlists got corrupted on my NAS then or it's because they are huge.  I'll try and recreate them and do some more testing because it looks like it's on my side then if I'm the only one having issues

 

Thanks



#25 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 06:40 PM

And the web app is ok?

#26 sampsonight OFFLINE  

sampsonight

    Advanced Member

  • Members
  • 37 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 20 June 2018 - 07:14 PM

Hello,

 

Thanks for the reply!

 

1148 Albums total.

At this point it is hit/miss on if the albums load, but at least one of the sub directories Albums/Album Artists/Artists/Genres experience a spinning circle and do not load. While the circle is spinning I am unable to use the controller to move to other UI elements. The only solution when this happens is to hold down the xbox button on the controller and force quit the app.


Edited by sampsonight, 20 June 2018 - 07:15 PM.


#27 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4034 posts
  • Local time: 10:20 PM
  • LocationThe UP

Posted 20 June 2018 - 10:26 PM

No issues with the web, Windows store, or Samsung app using playlist

 

I did create a smaller playlist (785 mins long) which plays fine on the XBOX so it seems to be related to this playlist and the XBOX only now

 

Prior to v209 though I've never had an issue and I play music quite often from the XBOX too.

 

The only thing I may have done is maybe added a song or two to it.  I have the same issue when clicking Play All or Shuffle on the XBOX.  Main playlist is 12,707 minutes long (probably several thousand songs), but I thought shuffle only grabbed 100 random songs so not sure if the size of the playlist would have anything to do with it either.

 

 

I'll probably use WinSCP and take a look at the playlist on my NAS next.

 

Anyhow, my issue doesn't appear to be an overall problem with the XBOX and playlists, but rather something to do with my one playlist and the XBOX client


Edited by FrostByte, 20 June 2018 - 10:28 PM.


#28 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 10:51 PM

Thanks for the feedback. I'm not able to reproduce this but will watch out for it. I'm not doubting it though.

 

As far as your release notes question, yes there is a pinned topic where you can always find changelogs.



#29 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 20 June 2018 - 11:07 PM

Was the audio direct playing or transcoding?



#30 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4034 posts
  • Local time: 10:20 PM
  • LocationThe UP

Posted 21 June 2018 - 05:53 AM

Direct playing, files are all lossy wma



#31 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 21 June 2018 - 09:39 AM

Ok I tested flac and mp3.

#32 Scott310 OFFLINE  

Scott310

    Advanced Member

  • Members
  • 560 posts
  • Local time: 03:20 AM

Posted 21 June 2018 - 03:44 PM

I removed all plugins and restarted to test and still the issue remains...



#33 jasonwilliams OFFLINE  

jasonwilliams

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 172 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 21 June 2018 - 04:53 PM

Not sure if this helps, but one commonality is that my library is also huge.  I don't have issues with playlists, but they are also pretty small.  For me, the issue occurs when I try to navigate through the music section of the app.  

 

Music -->  Albums (mine are sorted by Date Added).  Select an album (in this case MP3) and choose a song.  Spinning wheel. 

 

This only happens on the ET app for XBONE.  Everywhere else is fine (tested Android app, Windows Mobile app, Web App, Windows Store App for PC)


  • FrostByte likes this

#34 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4034 posts
  • Local time: 10:20 PM
  • LocationThe UP

Posted 21 June 2018 - 06:01 PM

Oh, I can sort of duplicate this also, but I can't get that far.

 

Music...Albums and then infinite twirling circle. 

 

I've been sitting here for over 20 minutes now and nothing has come back and this used to work also.  As of today I have 4,730 albums.

 

No problems using the same UWP app though on a PC



#35 jasonwilliams OFFLINE  

jasonwilliams

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 172 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 21 June 2018 - 06:33 PM

I remember when this issue first came up, I experienced the same thing - it happened right away when I selected Albums.  It wouldn't even load the album covers.  I kept killing the app and each time I restarted it would get further, to the point I could select a song.

 

It's almost like the app is trying to build a cache but can't handle the load.  

 

Don't mean to self-diagnose, just want to describe the behaviour in hope that it helps.

 

Thanks,

 

Jason



#36 sampsonight OFFLINE  

sampsonight

    Advanced Member

  • Members
  • 37 posts
  • Local time: 07:20 PM

Posted 21 June 2018 - 07:13 PM

No problem. I tend to search or play from latest music anyway so its not hampering my music playback :). I'll update this thread if come across any additional info.



#37 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4034 posts
  • Local time: 10:20 PM
  • LocationThe UP

Posted 21 June 2018 - 07:19 PM

Sounds similar to this thread started a couple releases ago.  Do you get a spinning circle that never ends when selecting theses items?

 

https://emby.media/c...yback-et-xbone/



#38 Scott310 OFFLINE  

Scott310

    Advanced Member

  • Members
  • 560 posts
  • Local time: 03:20 AM

Posted 24 June 2018 - 02:07 PM

I have tried everything but still can't go to "all movies" and pick a movie to play.  The only way I can watch something is if I search for it or it happens to be on the front page.  Choosing it from the mobile app to play works and so far hase been a workaround.  but my wife and my son both love to go to "all movies" and scroll until they find something to watch.  Lately I have had to tell them to go back to using ember :(.

 

I'm guessing this might be related to the issue people are having with music as well.  The same spinning circle forever when you pick something to play forcing to to shut down the app.



#39 Scott310 OFFLINE  

Scott310

    Advanced Member

  • Members
  • 560 posts
  • Local time: 03:20 AM

Posted 28 June 2018 - 04:59 PM

Just checking back to see if you have been able to reproduce this @Luke? If this one thing is fixed I will finally be able to use emby theater exclusively and I have been really looking forward to that. :)



#40 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 131197 posts
  • Local time: 10:20 PM

Posted 28 June 2018 - 05:01 PM

When scrolling through very large lists, yes. We are working on a virtualized scrolling solution that will resolve it. Thanks.


  • FrostByte likes this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users