Jump to content
ibraim

"Unable to switch audio track" - Error while trying to play videos with dual audio, one of them MP3, on Android TV

Recommended Posts

ibraim

Screenshot example:5aeee2419b42c_Screenshot_20180506065546_

Translation by Emby Translation Center: "Unable to switch audio track"

 

Problem description

Emby for Android TV, in Xiaomi Mi Box 3, does not reproduces MP3 audio in ANY video file with dual audio where the codec of the first audio is MP3 and the second is AAC or AC3.

 

Emby automatically switches to the next audio (although still reporting being on the first, watch video below).

 

ALL video files with all other combinations described below work seamlessly (included single and dual MP3 audios):
Dual AAC + AAC
Dual AC3 + AAC
Dual AC3 + AC3
Dual MP3 + MP3 !!!
Single MP3 !!!
Single AAC

I tested approximately 70 video files to substantiate these claims.

Considering this obvious relationship from the beginning, I did not analyze other variables that could be also common to all files where the problem was manifested.

The same files played normally on:
Emby App for Android Mobile
Emby Web (browser)
Emby DLNA from Android Mobile app for Samsung Smart TV model 2014

 

Problem in action (video):

https://photos.app.goo.gl/iaQxfAMsQAAZBeG89

 

Example of media file that presented the problem:

5aeeea0be72d5_Screenshot_20180506071233_

 

I hope this can catch the attention of the developers and provide informations for a brief solution.

 

P.S.: I sent two or three logs following the instructions of this page, around 7 A.M. GMT-3 through the local user "Ibraim" where the error occurred while trying to play the files "Elementary 05x08 WEB 720p Dual Dinho.mkv" and "Riverdale.S02E17.720p.WEB.DUAL.WWW.COMANDOTORRENTS.COM.mkv".

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Thanks for the detailed investigation.

 

This should be fixed with the next release.  If you'd like to test it before then, please jump on the beta for the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ibraim

Thank you @@ebr! I will install the beta.

 

Thanks for the great app. Good job.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ibraim

Hello again.

 

I installed the beta, the error message is not displayed, but the audio also does not work.

 

The two audios are displayed, but only one is played.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Hello again.

 

I installed the beta, the error message is not displayed, but the audio also does not work.

 

The two audios are displayed, but only one is played.

 

Hi.  A fix for this hasn't gone out yet.  It will be in the next beta.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ibraim

Oh! Excuse me. I'll be waiting. Thank you one more time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

There is now a new beta version (1.5.84) that should fix this.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ibraim
Solved! Everything was working OK already in version 1.5.8.4 and it still works in the new beta version.

 

Thanks, thanks, thanks!

 

P.S.: Where can I send suggestions for improvements to Emby? Which is the right place for it. Sometimes I notice some things that could get better...

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Hi.  Please search the feature requests forum out here first to see if your suggestion already exists and, if not, create a post there.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...