Jump to content


Photo

Windows 7 GPU Drivers

docker

Best Answer Doofus , 10 May 2018 - 02:03 AM

So the same Windows 7 installation is now working fine?

 

No, @koi switched to Windows 10

Go to the full post


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 03 May 2018 - 07:58 PM

Hello,

 

I'm unable to play media on Emby Theater with Emby Server running in a Docker.  Using Emby WMC, Android, and Web clients works fine.  Wasn't sure if this should go in the Linux forum, or here, so please move if appropriate.  Attached are the log files after a clean start.

 

Any suggestions would be welcome.

 

Thanks!

Attached Files


Edited by koi, 03 May 2018 - 07:58 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152603 posts
  • Local time: 01:40 PM

Posted 03 May 2018 - 09:06 PM

hi, looks like emby theater might be trying to direct play to the file over the network:

\\192.168.11.110\TV\Channel Zero\Season 03\Channel Zero - S03E01 - Insidious Onset.mkv

so i would make sure that it has access to that location.



#3 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 04 May 2018 - 01:07 AM

Hi Luke.  It does have access to that location as far as I can tell.  I can access it directly through the same path in File Explorer.  Also, when playing the same file on WMC or through the web client on the same PC, it doesn't have any trouble.  Are there any other settings I should check?  Thanks!



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152603 posts
  • Local time: 01:40 PM

Posted 04 May 2018 - 09:17 AM

What version of Emby Theater?



#5 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 04 May 2018 - 10:51 AM

Sorry, thought version was in the log.  It's v3.0.0



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152603 posts
  • Local time: 01:40 PM

Posted 05 May 2018 - 12:38 AM

@Doofus didn't you have a guide somewhere on how he can setup mpv logging?



#7 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 05 May 2018 - 12:46 AM

@Doofus didn't you have a guide somewhere on how he can setup mpv logging?

 

Yup!

 

How to setup mpv logging



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152603 posts
  • Local time: 01:40 PM

Posted 05 May 2018 - 12:48 AM

Thanks! @koi, if you could do that and obtain an mpv log, that would be helpful. Thanks.



#9 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 05 May 2018 - 10:39 PM

@Luke I wish I could attach a log but even after adding a mpv.conf and configuring it to save a log, there are no log files in the location I specified.  After I select an item to play, the "No compatible streams..." error appears, and after clicking OK, it just returns to the splash screen for the series, and spins its wheels until I manually terminate it through Task Manager.



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152603 posts
  • Local time: 01:40 PM

Posted 05 May 2018 - 10:45 PM

Are you sure you put the mpv.conf file in the right place? @Doofus is that part of the guide up to date?



#11 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 05 May 2018 - 11:39 PM

Are you sure you put the mpv.conf file in the right place? @Doofus is that part of the guide up to date?

 

Yes, if I was following the guide correctly.  In my home folder/Appdata/Roaming/mpv directory?



#12 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 12:03 AM

Two possibilities. One, the file wasn't specified in the .conf. You can't just give the location, you have to name the file, too. Two, if a stream isn't initiated, mpv won't generate a log, as there is nothing for it analyze. 

 

 

Yes, if I was following the guide correctly.  In my home folder/Appdata/Roaming/mpv directory?

 

What directory and file name did you use to save the log?



#13 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 01:30 AM

I tried a few variations in the use home/appdata/roaming/mpv/mpv_log.txt, and "C:\logs\mpv_log.txt".  I also just tried naming it log.txt in case something with special characters was preventing a log from being written.



#14 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 01:42 AM

Try double clicking on the mpv.exe in the Theater directory, and dragging your video onto it

 

%AppData%\Roaming\Emby-Theater\system\x64\mpv



#15 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 02:30 AM

Dragged a video on the network onto the executable and it played without problems.



#16 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 03:17 AM

At this point, I'd suggest a clean install. Completely remove Theater and reinstall.



#17 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 03:03 PM

Hi Doofus.  I have uninstalled completely removing all traces twice, but to no avail.  I have a temporary workaround but it doesn't appear to work perfectly.  I set up an external player.  However, after selecting an item to go into the details page, it immediately throws up an incompatible streams error.  Then I can select the item to play, and it opens in the external player.  However, this only works with TV episodes, and not with movie files for some reason. 



#18 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 03:13 PM

Have you tried the windows store app? That would tell us if it's app specific, or not.

 

Or use the theater web app

 

http://tv.emby.media/


Edited by Doofus, 06 May 2018 - 03:14 PM.


#19 koi OFFLINE  

koi

    Advanced Member

  • Members
  • 76 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 03:42 PM

Hi Doofus, thanks for your suggestions.  Videos accessed through the web interface at server ip:8096 work fine, as well as through WMC.  I should have mentioned that I was using Emby Theater x86 on a Windows 7 machine where the problems occur.



#20 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13711 posts
  • Local time: 10:40 AM

Posted 06 May 2018 - 03:46 PM

Try changing the compatibility mode.

 

5aef5b75d75d9_Snapshot_53.jpg







Also tagged with one or more of these keywords: docker

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users