Jump to content


Photo

Using xml but nfo's started getting saved

xml nfo library

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 12:55 PM
  • LocationPerth, Australia

Posted 10 April 2018 - 11:46 AM

Heads up to anyone still using xml built my an external tool:

 

Over the last couple of days I've noticed that .nfo files have started to be saved into my media folders.

 

I've always had "get metadata from the internet" (or whatever that setting was called) turned off. But, one of the recent beta updates seems to have created a new "Metadata savers: Nfo" setting within each library - and for some reason some (but not all) of mine had been checked causing Emby to create the nfo files.

 

I've since unchecked all of those settings and manually deleted the .nfo files, and everything appears to be back to normal.

 

Whilst I was looking in the library settings I also noticed that a number had "Enable real time monitoring" checked. I think this was also migrated from a single setting to a per-library setting - but I'm sure my single setting was "off" previously.


Edited by AdrianW, 10 April 2018 - 11:46 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153501 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 10 April 2018 - 01:03 PM

Check your per library metadata savers that you've enabled.



#3 AdrianW OFFLINE  

AdrianW

    Advanced Member

  • Super Testers
  • 2492 posts
  • Local time: 12:55 PM
  • LocationPerth, Australia

Posted 10 April 2018 - 09:34 PM

Check your per library metadata savers that you've enabled.

 

That's what I was pointing out - I didn't enable them. Once I found them I disabled them.

 

It appears that the migration to the per library settings automatically enabled some metadata savers and real time monitoring.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153501 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 10 April 2018 - 11:27 PM

Ok thanks. I'll have to go over the settings upgrade again.







Also tagged with one or more of these keywords: xml, nfo, library

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users