Jump to content


Photo

Subtitles not showing in video playback (Emby LG App)

emby lg app subtitles webos

  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#101 amb13 OFFLINE  

amb13

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 06:48 PM

Posted 08 October 2019 - 02:28 PM

Hi

So after using the app for a few days now it's VERY inconsistent with internal SUBRIP subtitles in .mkv files. Sometime they don't show at all. Sometimes I will put them on then watch the video and after 5-10 minutes the subtitles suddenly appear.

I'm using Embyserver 4.2.1.0 with the newest app on an 2017 LG OLED B7 tv. Transcoding is turned off for my user just to avoid it at all costs.

All subtitles show without any problems when I play the same video file on my android phone.

 

Log attached for trying to play some files file where the for some the subtitles show right away for the last there was no subtitles.

Attached Files


Edited by amb13, 08 October 2019 - 02:29 PM.


#102 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138216 posts
  • Local time: 12:48 PM

Posted 08 October 2019 - 07:03 PM

Hi

So after using the app for a few days now it's VERY inconsistent with internal SUBRIP subtitles in .mkv files. Sometime they don't show at all. Sometimes I will put them on then watch the video and after 5-10 minutes the subtitles suddenly appear.

I'm using Embyserver 4.2.1.0 with the newest app on an 2017 LG OLED B7 tv. Transcoding is turned off for my user just to avoid it at all costs.

All subtitles show without any problems when I play the same video file on my android phone.

 

Log attached for trying to play some files file where the for some the subtitles show right away for the last there was no subtitles.

 

You need to turn these features back on or you will run into problems such as this. Please make sure to read the help text:

5d9d159330392_Untitled.png

 

The apps will already direct play whenever possible. There's nothing you need to do to turn on direct play.



#103 oggeu OFFLINE  

oggeu

    Newbie

  • Members
  • 2 posts

Posted 09 October 2019 - 12:26 AM

Hi
So after using the app for a few days now it's VERY inconsistent with internal SUBRIP subtitles in .mkv files. Sometime they don't show at all. Sometimes I will put them on then watch the video and after 5-10 minutes the subtitles suddenly appear.
I'm using Embyserver 4.2.1.0 with the newest app on an 2017 LG OLED B7 tv. Transcoding is turned off for my user just to avoid it at all costs.
All subtitles show without any problems when I play the same video file on my android phone.

Log attached for trying to play some files file where the for some the subtitles show right away for the last there was no subtitles.


I have the exact same problem. Very inconsistent

#104 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138216 posts
  • Local time: 12:48 PM

Posted 09 October 2019 - 01:54 AM

I have the exact same problem. Very inconsistent

 

hi there @oggeu, can we look at an example? Please attach the information requested in how to report a media playback issue. thanks !



#105 amb13 OFFLINE  

amb13

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 06:48 PM

Posted 09 October 2019 - 12:44 PM

You need to turn these features back on or you will run into problems such as this. Please make sure to read the help text:

5d9d159330392_Untitled.png

 

The apps will already direct play whenever possible. There's nothing you need to do to turn on direct play.

 

I don't see why any of these option would have anything to do with showing subtitles consistent.

Anyway, @Luke , I tried turning them all on I get get the same results. Mostly no subtitles.

If I play the same videos on the tv through DLNA with Kodi all subtitles also work perfectly.

 

What I do notice though is that TrueHD atmos audio tracks get reencoded even though there is no need for it. And it's things like this that make me turn of these options.


Edited by amb13, 09 October 2019 - 01:06 PM.


#106 lSi OFFLINE  

lSi

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 06:48 PM

Posted 09 October 2019 - 01:33 PM

@amb13

 

Emby cant decode embedded Subtiltes with directplay on the fly on LG TV. Emby read the whole movie at playback start to extract the embedded subtitles. That can take some minutes... and there is a timeout for that extracting. So ... with embedded subtitles ... works after extracting (after some minutes with big movies) or never display (timeout for extracting).

 

And TrueHD Audiotracks must be transcoded ... because your B7 not support TrueHD Tracks directly.



#107 amb13 OFFLINE  

amb13

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 06:48 PM

Posted 09 October 2019 - 01:46 PM

@amb13

 

Emby cant decode embedded Subtiltes with directplay on the fly on LG TV. Emby read the whole movie at playback start to extract the embedded subtitles. That can take some minutes... and there is a timeout for that extracting. So ... with embedded subtitles ... works after extracting (after some minutes with big movies) or never display (timeout for extracting).

 

And TrueHD Audiotracks must be transcoded ... because your B7 not support TrueHD Tracks directly.

 

Thanks for the answer @lSi

That makes sense. Is there any reason emby can't decode the subtitle with direct play? And is that something that can be fixed? The software on the TV does it just fine.

If it can't be fixed, is there any way in emby to extract the subtitle before you start watching? Or do I just have to get a Shield.

 

When I play a file with TrueHD and direct play I still get sound, does the video with TrueHD automatically switch to the 5.1 track then? (but still showing TrueHD in emby playback)

The TV has some atmos support, but i think it quite limited, sending the sound to my receiver with optical now.


Edited by amb13, 09 October 2019 - 01:49 PM.


#108 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138216 posts
  • Local time: 12:48 PM

Posted 09 October 2019 - 03:21 PM

Thanks for the answer @lSi

That makes sense. Is there any reason emby can't decode the subtitle with direct play? And is that something that can be fixed? The software on the TV does it just fine.

 

We're using an LG video player component so that means we are limited to what it supports. It may not support all of the same formats as the LG dlna video player, if that's what you're referring to.

 

See here: http://webostv.devel...-media-formats/



#109 amb13 OFFLINE  

amb13

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 06:48 PM

Posted 09 October 2019 - 05:34 PM

We're using an LG video player component so that means we are limited to what it supports. It may not support all of the same formats as the LG dlna video player, if that's what you're referring to.

 

See here: http://webostv.devel...-media-formats/

 

Ok. Thanks for the answers. Looks like it's the extraction and conversion to .vtt that causes the hiccup for internal subtitles then.

I'm guessing you have to convert external .srt files aswell, but since those don't require extraction it's a very small task?



#110 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138216 posts
  • Local time: 12:48 PM

Posted 10 October 2019 - 02:08 AM

Yes, very small.

#111 SamES OFFLINE  

SamES

    Advanced Member

  • Members
  • 954 posts
  • Local time: 03:48 AM

Posted 10 October 2019 - 06:51 AM

does the video with TrueHD automatically switch to the 5.1 track then? (but still showing TrueHD in emby playback)

 

Yes, this is exactly what happens.  It is done by the TV, but Emby never knows about it so it still shows TrueHD



#112 Ceten OFFLINE  

Ceten

    Advanced Member

  • Members
  • 60 posts
  • Local time: 06:48 PM
  • LocationBelgium

Posted 10 October 2019 - 09:26 AM

Yes, this is exactly what happens.  It is done by the TV, but Emby never knows about it so it still shows TrueHD

It would be great if Emby could automatically select the Dolby Digital or AC3 5.1 track when present instead of the TrueHD track. Right now I've just disabled all transcoding options which results in almost every file playing without issues on my LG C7. Of course this also means that some old avi files which could be transcoded don't play anymore as the tv doesn't support them.







Also tagged with one or more of these keywords: emby lg app, subtitles, webos

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users