Jump to content


Photo

Subtitles not showing in video playback (Emby LG App)

emby lg app subtitles webos

  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#1 calexandre OFFLINE  

calexandre

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 25 October 2017 - 02:31 PM

Hello @Luke,

Thanks for finally bringing Emby to LG AppStore  :)

 

I've tried the app on my TV (LG 43UJ701V / webOS 3.5) and unfortunately I cannot play with subtitles - they just don't show up no matter what language I choose. 

  • DLNA playback is OK and shows subtitles accordingly.
  • I am using a custom profile named "LG Smart TV 2017" that is derived from the built-in "LG Smart TV" profile. The only difference is the support for HEVC; other than that, the profile is equal. You can find it attached below.
  • I also noted in the logs that subtitle encoding is ANSI (aka windows-1252). Is this an issue? They work OK via DLNA or XPlay (plex).

I've updated Emby server the latest version, also cleaned up the log folder before reproducing the issue so that you can have a clean slate of everything that is going on the server.

I attached a zip with:

  • The server log
  • The subtitle file
  • The custom profile that I'm using

My tv model is: LG 43UJ701V / webOS 3.5

 

Waiting for an update!

Thanks!

 

Attached File  server-63644482863.zip   70.29KB   24 downloads


Edited by calexandre, 25 October 2017 - 02:37 PM.


#2 barnum OFFLINE  

barnum

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 07:04 PM

Posted 26 October 2017 - 03:49 AM

Hi All,

 

I have the same PB with Subtitles.

if I use plex app or DLNA, it work but with the Emby LG APP, there are not display.

 

I try with two video, same PB with both

 

Regards,

Vincent

Attached Files


Edited by barnum, 26 October 2017 - 04:31 AM.


#3 calexandre OFFLINE  

calexandre

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 27 October 2017 - 11:05 AM

@Luke, any feedback on this issue? I find it strange that not many users are complaining about this...



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138217 posts
  • Local time: 01:04 PM

Posted 27 October 2017 - 11:07 AM

Thank you for your patience.

#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138217 posts
  • Local time: 01:04 PM

Posted 27 October 2017 - 04:38 PM

Do the subtitles work in the web app?



#6 vangeliis OFFLINE  

vangeliis

    Advanced Member

  • Members
  • 137 posts
  • Local time: 05:04 PM
  • LocationLondon, England

Posted 28 October 2017 - 05:46 AM

  • I also noted in the logs that subtitle encoding is ANSI (aka windows-1252). Is this an issue? They work OK via DLNA or XPlay (plex).

 

Hi @Luke

I also see the same thing- I think, external Unicode subtitles are incorrectly recognised as ANSI, or somehow the character encoding is ignored and the server uses the "default" which is ANSI?


Edited by vangeliis, 29 October 2017 - 12:41 PM.


#7 barnum OFFLINE  

barnum

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 07:04 PM

Posted 28 October 2017 - 07:58 AM

Do the subtitles work in the web app?

Yes, it work

I attach servers logs :

one with lgapp (directory lgapp in zip)

one with webapp (directory web in zip)

 

Barnum

Attached Files



#8 calexandre OFFLINE  

calexandre

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 28 October 2017 - 08:37 AM

Do the subtitles work in the web app?

Yep, they are working in the webapp.



#9 mattykellyuk OFFLINE  

mattykellyuk

    Advanced Member

  • Members
  • 137 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 29 October 2017 - 08:23 AM

I have this problem, works everywhere else but not the lg app. SRT subs are fine but vobsubs are not displaying.

 

I have had to turn off transcoding to make playback work for me so when I turn it on, my computer cant really handle it but subs do work.

 

Hope that helps



#10 barnum OFFLINE  

barnum

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 07:04 PM

Posted 02 November 2017 - 07:09 AM

Thank you for your patience.

@Luke, any feedback on this issue?



#11 guigfreitas OFFLINE  

guigfreitas

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 15 November 2017 - 01:00 PM

Having the same issue here, I downloaded Emby on the hopes of getting easier subtitles for my movies, although they work on the webapp, nothing shows up on the TV. :(
 


Edited by guigfreitas, 15 November 2017 - 01:00 PM.


#12 guigfreitas OFFLINE  

guigfreitas

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 04:04 PM

Posted 15 November 2017 - 04:26 PM

I managed some sort of solution.

I found out that If I choose the movie and subtitle and send it to remote play trough the web app, it uses LG's video player instead of the Emby's, there the subtitles show up.

Once it starts I cannot change the language, but at least it shows up.

I kind of solves my problem, but I also can't choose titles from the TV, only from the computer. Which is kind of a pain, since I have to go up and down stairs. lol

I hope this information helps. :)



#13 vangeliis OFFLINE  

vangeliis

    Advanced Member

  • Members
  • 137 posts
  • Local time: 05:04 PM
  • LocationLondon, England

Posted 16 November 2017 - 05:39 AM

I managed some sort of solution.

I found out that If I choose the movie and subtitle and send it to remote play trough the web app, it uses LG's video player instead of the Emby's, there the subtitles show up.

Once it starts I cannot change the language, but at least it shows up.

I kind of solves my problem, but I also can't choose titles from the TV, only from the computer. Which is kind of a pain, since I have to go up and down stairs. lol

I hope this information helps. :)


What happens when you press the input/source button on your TV’s remote control?

#14 bardmaster OFFLINE  

bardmaster

    Advanced Member

  • Members
  • 227 posts
  • Local time: 10:04 AM

Posted 17 November 2017 - 06:57 PM

I noticed this too, but prefer to burn the subtitles (foreign/alien only for me) into the video file so not a priority for me.  I recommend Handbrake for this, works great...note it helps to have a 4+ core CPU!



#15 Keifrenath OFFLINE  

Keifrenath

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 07 December 2017 - 02:23 AM

I'm encountering the same issue.
Any update on this?



#16 altaroinj OFFLINE  

altaroinj

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 07 December 2017 - 12:17 PM

+1 for me.

 

Just to clarify my tests, I installed Emby in order to be able to read 4K movies using direct play between my NAS and my new 4K TV (I had Plex before but it can not perform this when video files are mkv).

I then created a LG user and disabled all transcoding and conversion on it (as suggested on some posts in order to force direct stream).

It correctly direct-played the movie in LG Emby app but even if the subtitle is selected, it does not appear.

I tried using DLNA and the subtitle worked (at least for some of my videos files : those with external srt file and some including subtitles but not all - it may be due to the format of the srt inside the mkv file)



#17 andyblac644 OFFLINE  

andyblac644

    Advanced Member

  • Members
  • 714 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 07 December 2017 - 03:30 PM

+1 for me.

 

Just to clarify my tests, I installed Emby in order to be able to read 4K movies using direct play between my NAS and my new 4K TV (I had Plex before but it can not perform this when video files are mkv).

I then created a LG user and disabled all transcoding and conversion on it (as suggested on some posts in order to force direct stream).

It correctly direct-played the movie in LG Emby app but even if the subtitle is selected, it does not appear.

I tried using DLNA and the subtitle worked (at least for some of my videos files : those with external srt file and some including subtitles but not all - it may be due to the format of the srt inside the mkv file)atm I use

 

while I wait for WebOS2 emby app, use XPlay that direct plays 4K UHD REMUX's in MKV from Plex np, LG's can only Direct play SRT subtitles, none of the graphics subtitle work with LG tv's, so I would make Emby has SRT subtitles for you movie / video file.

 

Andy.



#18 mattykellyuk OFFLINE  

mattykellyuk

    Advanced Member

  • Members
  • 137 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 14 December 2017 - 02:41 PM

The new update is great! So I have everything direct playing apart from video with vobsub subtitles. Is this a known issue or should I use the 'report a problem' procedure?

 

Thanks



#19 andyblac644 OFFLINE  

andyblac644

    Advanced Member

  • Members
  • 714 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 14 December 2017 - 03:53 PM

The new update is great! So I have everything direct playing apart from video with vobsub subtitles. Is this a known issue or should I use the 'report a problem' procedure?
 
Thanks


whats the speed like, for me it pretty useless, too dam slow, and crashes a lot, movie info page takes 10 - 20 seconds to open.

#20 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138217 posts
  • Local time: 01:04 PM

Posted 14 December 2017 - 04:40 PM

The new update is great! So I have everything direct playing apart from video with vobsub subtitles. Is this a known issue or should I use the 'report a problem' procedure?

 

Thanks

 

@SamES do we know if LG supports these?







Also tagged with one or more of these keywords: emby lg app, subtitles, webos

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users