Jump to content


Photo

Playback Issue Audio and Video Stutter Every 6-9 Seconds

Browser Playback Windows 10 Emby Theater

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 UnderMiner OFFLINE  

UnderMiner

    Advanced Member

  • Members
  • 91 posts
  • Local time: 11:40 AM
  • LocationCanada

Posted 18 April 2017 - 10:41 PM

Hello,

 

When playing back video in Emby Theater or Emby in a browser on Windows 10, the audio drops out and then the video freezes.  This pattern repeats every six to nine seconds.  It only occurs on recorded TV.

The only symptom I observed is that the Task Manager show a large peak in the network traffic on the playback machine and the same infinite peak on the server.

 

This seems to have occurred after the recent update to server version Version 3.2.12.0.

 

I have reverted to using the PC because the XBox playback currently fails in less than 15 seconds.

 

Any recommendations are welcome.

 

 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142517 posts
  • Local time: 12:40 PM

Posted 19 April 2017 - 01:34 AM

Hi there @UnderMiner, we're very sorry to hear about this. In order for us to best help you, can you please discuss a specific example, and then accompany that example with the information requested in how to report a media playback issue. Thanks !



#3 UnderMiner OFFLINE  

UnderMiner

    Advanced Member

  • Members
  • 91 posts
  • Local time: 11:40 AM
  • LocationCanada

Posted 19 April 2017 - 11:12 PM

Hello,

 

I described the symptoms in the previous post.

In the example today, I tried to playback an episode of The Voice which I recently recorded on the using Emby and a SiliconDust HDHomerun with an over the air antenna.

The network spikes, the audio drops, the video stops; after two seconds, the audio starts and the video starts again.  Sometimes audio information is lost but usually it will recover, just delayed and out of step with the video.  The process repeats in a pattern every 6 to 9 seconds.

 

I attached the server and ffmpeg logs for review at the following link https://1drv.ms/f/s!...BQkg7k5lqTIts79

 

 


Edited by UnderMiner, 19 April 2017 - 11:17 PM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142517 posts
  • Local time: 12:40 PM

Posted 19 April 2017 - 11:49 PM

Ok, for the next server release we've updated our audio/video sync, so let's reevaluate then. Also Emby Theater for Windows is about to get a shiny new video player, so we should also re-evaluate once that is released. Thanks !



#5 UnderMiner OFFLINE  

UnderMiner

    Advanced Member

  • Members
  • 91 posts
  • Local time: 11:40 AM
  • LocationCanada

Posted 29 April 2017 - 09:04 PM

Hello,

 

The server updated itself last week to Version 3.2.13.0.  I still have the same symptoms on playback.

I have faith that this issue and the Xbox issue (only plays for less than 15 seconds and crashes to home screen) will be fixed eventually.

I was on the monthly subscription but purchased the lifetime version a few days ago to show my commitment.

 

Thanks,







Also tagged with one or more of these keywords: Browser Playback, Windows 10, Emby Theater

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users