Jump to content


Photo

Xbox One Creators Update issues?

xbox xbox one windows 10 creators update emby theater windows store

  • Please log in to reply
253 replies to this topic

#1 StLDreiling OFFLINE  

StLDreiling

    Advanced Member

  • Members
  • 69 posts
  • Local time: 07:29 PM
  • LocationKansas City, MO

Posted 29 March 2017 - 03:30 PM

​The Creators Update went out to consoles today, as well as an update to the Emby Theater app on Xbox One and Emby Server 3.9.2 beta, and ever since I can't sustain playback within the app on the Xbox. Browsing works normally, and playback starts as expected, but will only last appx. 1 minute. No one attempted playback on the console (I believe) from when I updated Emby Server around 9:30 am until 1:56 pm (after both the console and Xbox app were updated), so I can't be sure that it's not a server issue (though I sincerely doubt it, since other clients - including Emby Theater UWP on a Windows PC - have been connecting/streaming all day without issue). The first title required transcoding, and when it failed I thought it might be a transcoding issue (log attached). The second title was direct play ready, and suffered the same playback failure. Any thoughts?

Attached Files



#2 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3952 posts
  • Local time: 08:29 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 29 March 2017 - 05:05 PM

I went through the exact same thing a couple days ago when M$ pre-released the March update.

Set the theater playback so that it transcodes media. Then atleast you will be able to watch your content for longer then just a couple seconds/minutes before the theater crashes back to dashboard.

Use DLNA playto functionality to actually watch content in your Xbox one.

The theater is currently not corporating with the March update.

I absolutely HATE this March update to Xbox one! It is useless. horrible just horrible!

Edited by chef, 29 March 2017 - 07:33 PM.

  • StLDreiling and mathandhive like this

#3 StLDreiling OFFLINE  

StLDreiling

    Advanced Member

  • Members
  • 69 posts
  • Local time: 07:29 PM
  • LocationKansas City, MO

Posted 29 March 2017 - 06:18 PM

Welp, @7illusions to the rescue. Once again. Ember works just perfectly for me. I guess my night isn't ruined after all.

Of course, I won't get the delightful mood lighting from Vera tonight. Oh well. 🙂
  • 7illusions and Vicpa like this

#4 StLDreiling OFFLINE  

StLDreiling

    Advanced Member

  • Members
  • 69 posts
  • Local time: 07:29 PM
  • LocationKansas City, MO

Posted 29 March 2017 - 09:23 PM

Seems that if you skip ahead past the 1 minute mark in Emby Theater on Xbox 🎮 One, you're in the clear. So strange.

#5 coolspot OFFLINE  

coolspot

    Advanced Member

  • Members
  • 113 posts
  • Local time: 06:29 PM

Posted 29 March 2017 - 10:14 PM

I can reproduce the problem on Emby Theater after Xbox one update as well.  Ember works fine.  It's nice to have both =)

It's probably just the detected "version" doesn't match any known or something.


Edited by coolspot, 29 March 2017 - 10:15 PM.


#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138046 posts
  • Local time: 08:29 PM

Posted 30 March 2017 - 12:51 AM

I was able to reproduce one crash during video playback so I am looking into that. Thanks guys.


  • chef and FrostByte like this

#7 xxJonoxx OFFLINE  

xxJonoxx

    Advanced Member

  • Members
  • 31 posts
  • Local time: 11:29 AM

Posted 30 March 2017 - 12:53 AM

It was reported a while ago while in preview,

https://emby.media/c...-to-dash/page-1

Unfortunately Luke was not in preview to replicate it. Hopefully he can now that it's out in the wild.

Edit: looks like he beat me by a couple of minutes. :) - thanks Luke!

Edited by xxJonoxx, 30 March 2017 - 12:54 AM.


#8 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4283 posts
  • Local time: 08:29 PM
  • LocationThe UP

Posted 30 March 2017 - 06:33 PM

Just updated to new Xbox One app today v1.1.88.0 and was hoping that would fix the problem but it didn't.   Still crashes within the first minute of playback.



#9 Sahne OFFLINE  

Sahne

    Advanced Member

  • Members
  • 35 posts
  • Local time: 12:29 PM

Posted 31 March 2017 - 04:39 AM

Same issue. If I can help with something let me know otherwise I will stay tuned for update.

#10 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4283 posts
  • Local time: 08:29 PM
  • LocationThe UP

Posted 31 March 2017 - 07:00 AM

Just updated to 1.1.90 and it seems like it is no longer crashing within the first minute though I'm still experiencing crashes further into the video.  In the log attached the show Powerless crashed to the dashboard several minutes (maybe about 5 min) into it

 

Also, in the log is the movie Penguins of Madagascar which just stopped playing, but returned to the movie details screen right at ~5 min. 

 

Edit: Adding remux log for PoM, the show Powerless did not transcode/remux

 

 

Attached Files


Edited by FrostByte, 31 March 2017 - 07:04 AM.

  • StLDreiling likes this

#11 xxJonoxx OFFLINE  

xxJonoxx

    Advanced Member

  • Members
  • 31 posts
  • Local time: 11:29 AM

Posted 31 March 2017 - 07:19 PM

Just updated to 1.1.90 and it seems like it is no longer crashing within the first minute

 

Likewise. I just updated and it's no longer crashing right at the start of playback.

 

Time constraints means I couldn't sit though a whole title, but I was about to get about 10mins in without the crash to dash (when it would have been within the first few minutes)

 

Very positive. 



#12 TrainAss OFFLINE  

TrainAss

    Advanced Member

  • Members
  • 148 posts
  • Local time: 06:29 PM
  • LocationEdmonton, AB

Posted 01 April 2017 - 01:20 AM

I too am experiencing issues like this. One thing I noticed is a movie that should be direct playing claims it is, but it appears that it's actually transcoding.

 

At first I thought it was Emby so I tried Ember, which is where I see the transcoding bit (as see in the below screenshots). I've also attached logs as well.

 

 

Attached Files


Edited by TrainAss, 01 April 2017 - 01:23 AM.


#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138046 posts
  • Local time: 08:29 PM

Posted 01 April 2017 - 01:36 AM

@TrainAss, what issues are you having?



#14 TrainAss OFFLINE  

TrainAss

    Advanced Member

  • Members
  • 148 posts
  • Local time: 06:29 PM
  • LocationEdmonton, AB

Posted 01 April 2017 - 01:52 AM

@TrainAss, what issues are you having?

Sorry Luke (Maybe I should create a new thread?) When playing it seems H264 content, the theater client (Emby or Ember) will stop playing after about 5min (which was the chapter points in the 3rd Matrix film).



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138046 posts
  • Local time: 08:29 PM

Posted 01 April 2017 - 01:53 AM

Try dropping the in-app quality setting lower than the video bitrate to force a full transcode, and see if that makes a difference. thanks.



#16 TrainAss OFFLINE  

TrainAss

    Advanced Member

  • Members
  • 148 posts
  • Local time: 06:29 PM
  • LocationEdmonton, AB

Posted 01 April 2017 - 02:11 AM

Try dropping the in-app quality setting lower than the video bitrate to force a full transcode, and see if that makes a difference. thanks.

You're a genius Luke. That worked.

 

I spoke too soon. It did the same thing only at 10min in, instead of 5. If you feel I've hijacked this thread, I'll create a new one or locate a better suited thread.


Edited by TrainAss, 01 April 2017 - 02:16 AM.


#17 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3952 posts
  • Local time: 08:29 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 01 April 2017 - 06:17 AM

I can confirm that after installing the theater update last night, I am able to begin streaming but eventually the show will freeze. It doesn't crash back to the Xbox home screen, like the behaviour observed before.

It does this for both transcoding and direct stream.
  • StLDreiling likes this

#18 xxJonoxx OFFLINE  

xxJonoxx

    Advanced Member

  • Members
  • 31 posts
  • Local time: 11:29 AM

Posted 02 April 2017 - 03:19 AM

I can confirm that after installing the theater update last night, I am able to begin streaming but eventually the show will freeze. It doesn't crash back to the Xbox home screen, like the behaviour observed before.

It does this for both transcoding and direct stream.

 

 

Experiencing exact same behaviour. No longer crashing as it was, but will randomly freeze. Was about 15mins 30sec into a title. Direct Steam according to the Emby dash   


Edited by xxJonoxx, 02 April 2017 - 03:20 AM.


#19 StLDreiling OFFLINE  

StLDreiling

    Advanced Member

  • Members
  • 69 posts
  • Local time: 07:29 PM
  • LocationKansas City, MO

Posted 03 April 2017 - 10:01 AM

Experiencing exact same behaviour. No longer crashing as it was, but will randomly freeze. Was about 15mins 30sec into a title. Direct Steam according to the Emby dash   

 

Likewise, this is my experience now using ET on XB1. The point at which the stream will freeze varies, and I can't link it to anything specific. I've gotten over an hour into some movies, only a few minutes into others.

​In related news, I'm definitely deferring the Creators Update on all my other W10 devices, at a minimum until issues w/ the XB1 versions of all the UWP apps I use are fully resolved.



#20 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 4283 posts
  • Local time: 08:29 PM
  • LocationThe UP

Posted 03 April 2017 - 10:25 AM

There is another issue where the app feezes at random spots anywhere up to an hour and you go back and resume the movie which has been happening for a long time now.  Way before the latest update.  There are several posts in this forum on that if that's what you're seeing







Also tagged with one or more of these keywords: xbox, xbox one, windows 10, creators update, emby theater, windows store

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users