Jump to content

Corrupted backdrop image -> breaks playback


isamudaison
 Share

Recommended Posts

I've recently encountered a problem where a certain movie was unable to playback... I would press play and immediately get a 'there was an error encountered' modal.  Enabling debugging I saw this trace:

2016-12-21 09:00:15.9642 Error ImageProcessor: Error encoding image
	*** Error Report ***
	Version: 3.1.0.0
	Command line: /usr/lib/emby-server/bin/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby-server -ffmpeg /usr/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/bin/ffprobe -restartpath /usr/lib/emby-server/restart.sh
	Operating system: Unix 4.4.0.53
	64-Bit OS: True
	64-Bit Process: True
	Mono: 4.6.2 (Stable 4.6.2.7/08fd525 Mon Nov 28 20:49:26 UTC 2016)
	Processor count: 4
	Program data path: /var/lib/emby-server
	Application directory: /usr/lib/emby-server/bin
	ImageMagickSharp.WandException: Empty input file `/media/data/emby-metadata/metadata/library/bf/bf5be3e608f420579a9264ce34418890/backdrop.jpg' @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/322
	  at ImageMagickSharp.WandCore`1[T].CheckErrorBool (System.Int32 status) [0x00009] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at ImageMagickSharp.MagickWand.OpenImage (System.String path) [0x0000d] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at ImageMagickSharp.MagickWand..ctor (System.String path) [0x0003e] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at Emby.Drawing.ImageMagick.ImageMagickEncoder.EncodeImage (System.String inputPath, System.String outputPath, System.Boolean autoOrient, System.Int32 width, System.Int32 height, System.Int32 quality, MediaBrowser.Controller.Drawing.ImageProcessingOptions options, MediaBrowser.Model.Drawing.ImageFormat selectedOutputFormat) [0x00028] in <17f4d1dc47fc44cebf08500df1508f14>:0 
	  at Emby.Drawing.ImageProcessor+<ProcessImage>c__async1.MoveNext () [0x005de] in <43ad72a16dd046de98f98ca0cf2fddca>:0 
	ImageMagickSharp.WandException
	  at ImageMagickSharp.WandCore`1[T].CheckErrorBool (System.Int32 status) [0x00009] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at ImageMagickSharp.MagickWand.OpenImage (System.String path) [0x0000d] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at ImageMagickSharp.MagickWand..ctor (System.String path) [0x0003e] in <256b1c1ea9f54fe39d5f58f7aa82a335>:0 
	  at Emby.Drawing.ImageMagick.ImageMagickEncoder.EncodeImage (System.String inputPath, System.String outputPath, System.Boolean autoOrient, System.Int32 width, System.Int32 height, System.Int32 quality, MediaBrowser.Controller.Drawing.ImageProcessingOptions options, MediaBrowser.Model.Drawing.ImageFormat selectedOutputFormat) [0x00028] in <17f4d1dc47fc44cebf08500df1508f14>:0 
	  at Emby.Drawing.ImageProcessor+<ProcessImage>c__async1.MoveNext () [0x005de] in <43ad72a16dd046de98f98ca0cf2fddca>:0 

Which pointed to a corrupted backdrop image.  I went into the metadata manager, forced a refresh of metadata for that movie and it started working again...  Would it be possible to get a try/catch around that backdrop loading method? :D

Link to comment
Share on other sites

Hi, the problem is actually the html video player. We give it an image url and if the image fails it won't load the video. It's on our list for review to not do this anymore and display the image using our own methods. Emby Theater already does this.

 

http://tv.emby.media

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...