Jump to content

Change to SystemUpdateLevel (almost) broke my installation?


moddie
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

I just had an interesting experience this afternoon.

 

Since is I switched to beta for some time because of a bug, the Dashboard has been asking me to update,

always showing a beta version. But any update mechanisms correctly update to the next stable version.

Not a real problem here...

 

So I started looking around and found SystemUpdateLevel in config/system.xml and proceeded to set it to "Stable".

After a quick restart I found myself faced by the 1st Install Wizzard... dafuq?

ok... system.xml has been reset to defaults. no backup to be found...

...but nice to find out that the correct keyord would have been "Release" :P

So I go through the install steps and near the end username is already filled out with "exampleuser" i change it to my

admin username and complete. Now the login screen comes up and admin is there twice. I can't login with either.

One or more errors occurred.
System.AggregateException
  at System.Threading.Tasks.Task.WaitAll (System.Threading.Tasks.Task[] tasks, Int32 millisecondsTimeout, CancellationToken cancellationToken) <0x7f30e81e38b0 + 0x004ee> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.Tasks.Task.WaitAll (System.Threading.Tasks.Task[] tasks, Int32 millisecondsTimeout) <0x7f30e81e3850 + 0x00028> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.Tasks.Task.WaitAll (System.Threading.Tasks.Task[] tasks) <0x7f30e81e37c0 + 0x00016> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Mono.MainClass.RunApplication (MediaBrowser.Server.Implementations.ServerApplicationPaths appPaths, ILogManager logManager, MediaBrowser.Server.Startup.Common.StartupOptions options) <0x41054750 + 0x00398> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Mono.MainClass.Main (System.String[] args) <0x40ffa0e0 + 0x001c7> in <filename unknown>:0
InnerException: System.InvalidCastException
Specified cast is not valid.
  at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader.VerifyType (Int32 i, DbType typ) <0x4118f280 + 0x001af> in <filename unknown>:0
  at System.Data.SQLite.SQLiteDataReader.GetBytes (Int32 i, Int64 fieldOffset, System.Byte[] buffer, Int32 bufferoffset, Int32 length) <0x411d2510 + 0x000a7> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Implementations.Persistence.DataExtensions.GetMemoryStream (IDataReader reader, Int32 ordinal) <0x411d23f0 + 0x00097> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Implementations.Persistence.SqliteUserRepository.RetrieveAllUsers () <0x411d1cf0 + 0x0014b> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Implementations.Library.UserManager+<LoadUsers>c__async3.MoveNext () <0x411d1470 + 0x0009e> in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
  at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f30e813fea0 + 0x00029> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dd60 + 0x000b3> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dcc0 + 0x00093> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dc70 + 0x0003a> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () <0x7f30e813e4e0 + 0x00017> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Implementations.Library.UserManager+<Initialize>c__async0.MoveNext () <0x411d0810 + 0x001e4> in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
  at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f30e813fea0 + 0x00029> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dd60 + 0x000b3> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dcc0 + 0x00093> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dc70 + 0x0003a> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () <0x7f30e813e2e0 + 0x00012> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Server.Startup.Common.ApplicationHost+<RegisterResources>c__async1.MoveNext () <0x41142f20 + 0x08768> in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
  at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () <0x7f30e813fea0 + 0x00029> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dd60 + 0x000b3> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dcc0 + 0x00093> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) <0x7f30e813dc70 + 0x0003a> in <filename unknown>:0
  at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () <0x7f30e813e2e0 + 0x00012> in <filename unknown>:0
  at MediaBrowser.Common.Implementations.BaseApplicationHost`1+<Init>c__async0[TApplicationPathsType].MoveNext () <0x410f5520 + 0x00813> in <filename unknown>:0

This would seem to have caused some problem. I guess related to having 2 users by the same name.

 

Now I go looking again, find users.db and delete the row of the now erroneously named exampleuser. I can login again \o/

but only to find none of my shows or movies had any of the associated metadata show up. Why did that happen? At the

moment the libraries are still being scanned at about the speed I'd expect from a first scan, all the settings have .nfo files,

which are present, priotitized. So why is the scan semingly not using those for speedup?

 

I'm not even sure there's a bug in here, but it certainly would have been nice if emby had made a backup before resetting

everything, instead of relying on me not to forget making one...

 

greetings

/moddie

Edited by moddie
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
horstepipe

argh I made the same mistake, changed the value in system.xml from "Beta" to "Stable".

Now I'm facing the same problem. Any way to rescue my Emby setup?

Link to comment
Share on other sites

CBers

argh I made the same mistake, changed the value in system.xml from "Beta" to "Stable".

Now I'm facing the same problem. Any way to rescue my Emby setup?

Just download the server level you want from the Emby website, shut down Emby and install.

 

Any further problems, report back along with the server log.

Link to comment
Share on other sites

And please note we do not suggest switching the same installation between release channels. For best results, if you want to switch you should start with a new installation.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...