Jump to content


Photo

Philips TV not appearing in the device list and no DLNA access


  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#121 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139858 posts
  • Local time: 10:42 PM

Posted 23 January 2017 - 02:05 PM

If it's not showing at all it's probably not profile related, but i can't say for sure without being able to personally test on a sharp.



#122 Psycnotics OFFLINE  

Psycnotics

    Advanced Member

  • Members
  • 85 posts
  • Local time: 03:42 AM

Posted 17 January 2018 - 04:25 PM

any news about Phillips Androide Tv???  is still not working.

 

 



#123 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139858 posts
  • Local time: 10:42 PM

Posted 17 January 2018 - 04:29 PM

any news about Phillips Androide Tv???  is still not working.

 

Can you please describe what not working means, just so that we can have more up to date information? thanks.



#124 josch.hh OFFLINE  

josch.hh

    Advanced Member

  • Members
  • 122 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 19 January 2018 - 06:39 PM

Can you please describe what not working means, just so that we can have more up to date information? thanks.

 

Read this thread and you will know.



#125 josch.hh OFFLINE  

josch.hh

    Advanced Member

  • Members
  • 122 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 19 January 2018 - 06:40 PM

any news about Phillips Androide Tv???  is still not working.

 

Use Serviio... or any other DLNA server. All are working with Phillips Androide TV.



#126 Mericon OFFLINE  

Mericon

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 22 January 2019 - 08:24 AM

any effords here? i have an Philips android tv and see the DLNA server but cant get any media over dlna.



#127 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139858 posts
  • Local time: 10:42 PM

Posted 22 January 2019 - 12:54 PM

Not yet unfortunately as I haven't been able to personally test on a Phillips. We do have an Android TV app though.

#128 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 02 November 2019 - 05:23 PM

Hi,

 

I wanted to know if you found a solution for the Philips Smart TV?

 

If not, I'm ready to test some things if you tell me what to do.



#129 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139858 posts
  • Local time: 10:42 PM

Posted 02 November 2019 - 05:27 PM

Hi,

 

I wanted to know if you found a solution for the Philips Smart TV?

 

If not, I'm ready to test some things if you tell me what to do.

 

We haven't been able to personally test on a Philips ourselves, so it's hard to say. Recent releases have made fixes for other devices though, so there's always a chance it will help with Philips too. You may want to try the 4.3 beta. Thanks.



#130 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 02 November 2019 - 07:52 PM

We haven't been able to personally test on a Philips ourselves, so it's hard to say. Recent releases have made fixes for other devices though, so there's always a chance it will help with Philips too. You may want to try the 4.3 beta. Thanks.

Well, I've just tested it: I see my server listed on the DLNA devices now but when I enter, it freeses my TV (I can't even turn it off). The model is 58PSU6203.

It hasn't Android TV. 

I used the 4.3.0.18 beta

 

EDIT: I tested again and It worked!!!

I'll try tomorrow just to be sure...


Edited by aldoemby, 02 November 2019 - 08:00 PM.


#131 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139858 posts
  • Local time: 10:42 PM

Posted 02 November 2019 - 07:58 PM

Ok thanks for testing.



#132 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 03 November 2019 - 03:49 AM

Ok thanks for testing.

I tested again this morning. What I did:

- I turn the TV on

- Go to Network

- I see my Emby DLNA (good!)

- I go inside: the TV freezes

:(

I tested twice and came with the same result.


Edited by aldoemby, 03 November 2019 - 04:15 AM.


#133 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 04 November 2019 - 07:34 PM

Hi,

 

I went back to the 4.2.1.0:

I don't know if it could be a lead but when I selected "Blast alive messages", Emby appears on my smart tv.

It still freeze my tv when I select it.

 

I even saw in the log that emby create a profile with the friendly name of my tv.
It may be a profile problem finally.

 

What do you think ?



#134 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16076 posts
  • Local time: 07:42 PM
  • LocationWashington State

Posted 04 November 2019 - 07:59 PM

I would think the profile would only affect playback, but I could be wrong.

 

What happens if you try the profile in post 33?

https://emby.media/c...ccess/?p=332454

 

Can you post a server log after trying that profile.



#135 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 05 November 2019 - 03:52 AM

I would think the profile would only affect playback, but I could be wrong.

 

What happens if you try the profile in post 33?

https://emby.media/c...ccess/?p=332454

 

Can you post a server log after trying that profile.

Hello,

 

The problem remains the same.

 

Here is my log file.

Attached Files


Edited by aldoemby, 05 November 2019 - 03:52 AM.


#136 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16076 posts
  • Local time: 07:42 PM
  • LocationWashington State

Posted 05 November 2019 - 10:47 AM

The Philips TV profiles is not used at all do to different user-agents.

2019-11-05 08:06:10.886 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.11.47:8096/dlna/25a30dc01ea34102906b7941a59ef620/description.xml. UserAgent: IPI/1.0 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
2019-11-05 08:06:10.921 Debug Dlna: No matching device profile found. HOST=192.168.11.47:8096, DATE=Tue, 05 Nov 2019 07:06:09 GMT, CONNECTION=Keep-Alive, USER-AGENT=IPI/1.0 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50

Can you go to DLNA-Profiles and select the Philips TV custom profile.  Scroll down and expand Identification, then go to HTTP Headers and add another.

Name: User-Agent

Value: IPI

Match type: Substring

Cilck OK then save.

Don't think you need to but restart Emby.

 

Does that make any difference.  Post another server log.



#137 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 05 November 2019 - 04:04 PM

The Philips TV profiles is not used at all do to different user-agents.

2019-11-05 08:06:10.886 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.11.47:8096/dlna/25a30dc01ea34102906b7941a59ef620/description.xml. UserAgent: IPI/1.0 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
2019-11-05 08:06:10.921 Debug Dlna: No matching device profile found. HOST=192.168.11.47:8096, DATE=Tue, 05 Nov 2019 07:06:09 GMT, CONNECTION=Keep-Alive, USER-AGENT=IPI/1.0 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50

Can you go to DLNA-Profiles and select the Philips TV custom profile.  Scroll down and expand Identification, then go to HTTP Headers and add another.

Name: User-Agent

Value: IPI

Match type: Substring

Cilck OK then save.

Don't think you need to but restart Emby.

 

Does that make any difference.  Post another server log.

 

I did what you asked me to do: the profile is used but Emby still freezes my TV.

 

I don't know if it helps but Plex DLNA and OMV MiniDLNA works too.

Attached Files



#138 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 10 November 2019 - 04:59 PM

Well, I may think that there's no solution for the philips smart tv problem...  :unsure:



#139 josch.hh OFFLINE  

josch.hh

    Advanced Member

  • Members
  • 122 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 10 November 2019 - 06:13 PM

I guess you realized that emby is the only so call server with dlna function which is not working with philips and i think also not with other android tvs.

Other tvs only run by trail and error coding. Lukes argument is that he needs to physically own such a tv to record the traffic and to customize emby to be able to talk to such tvs.

Mega lol. 

Please read all the posting in this thread and you will see. ;-)

 

Use any other DLNA server -> because ALL others are working, even the intel upnp toolkit!

 

The most funny think is that Luke simply ignores that fact that emby is NOT upnp/dlna compatible.



#140 aldoemby OFFLINE  

aldoemby

    Newbie

  • Members
  • 8 posts
  • Local time: 04:42 AM

Posted 11 November 2019 - 05:00 AM

Luke, I'm ok to be a beta tester if you need one.
We could talk about this by MP if it's ok with you.

Edited by aldoemby, 11 November 2019 - 05:04 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users