Jump to content


Photo

Connection Failure

Server Android App

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 NANO SHELL OFFLINE  

NANO SHELL

    Advanced Member

  • Members
  • 84 posts
  • Local time: 12:28 AM
  • LocationAUSTRALIA

Posted 24 July 2015 - 10:47 PM

Hi,

 

Since the Android update a few days ago with the new VLC player thing I have been unable to access Emby outside my network either via Android app or app.emby.media.

I can log in, but when I select my server it comes up with the message:

 

"Connection Failure"

"We're unable to connect to the selected server right now. Please Ensure it is Running and try again."

 

I have no antivirus or defender blocking it as it usually works fine, I can still remote into my PC via TeamViewer so internet is no issue.

 

EMBY SERVER v3.0.5675.1

EMBY FOR ANDROID v2.3.80

 

 

Also as a side note, I still need help with another topic I posted about a few days ago.

http://emby.media/co...scoding-issue/ 

 

Thanks

Attached Files



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139871 posts
  • Local time: 09:28 AM

Posted 24 July 2015 - 11:01 PM

If it's happening from app.emby.media then it doesn't have anything to do with the android app update.

 

It looks like your server is unable to reach emby connect for whatever reason:

	Application Path: C:\Users\NANO-SHELL\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\System\MediaBrowser.ServerApplication.exe
	The remote name could not be resolved: 'connect.mediabrowser.tv'
	System.Net.WebException

Do you have a custom dns or some kind of proxy setup? Anyway, without Emby Connect, you will need to enter your ip address manually when using the android app or app.emby.media.


  • NANO SHELL likes this

#3 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16078 posts
  • Local time: 06:28 AM
  • LocationWashington State

Posted 24 July 2015 - 11:11 PM

It looks like a network issue on that machine.  Or starts out with a network issue then resolves it self.

 

Is the server starting before your network?

 

169.254.89.93

 

 Value cannot be null.
 Parameter name: ipString


  • NANO SHELL likes this

#4 NANO SHELL OFFLINE  

NANO SHELL

    Advanced Member

  • Members
  • 84 posts
  • Local time: 12:28 AM
  • LocationAUSTRALIA

Posted 24 July 2015 - 11:21 PM

Fixed it. I'm just an idiot is all haha. My Local Access changed from http://192.168.0.9:8096 to http://192.168.0.2:8096, So I just had to adjust my Port Forwarding rule accordingly. Cheers for the help.



#5 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16078 posts
  • Local time: 06:28 AM
  • LocationWashington State

Posted 24 July 2015 - 11:25 PM

You should probably look at assigning a static ip or ip reservation in your router. 







Also tagged with one or more of these keywords: Server, Android App

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users