Jump to content

3.0.5675.1 plugin (FreeNas) is out


sluggo45
 Share

Recommended Posts

sluggo45

The FreeNas plugin has been updated to 3.0.5675.1. I assume the FreeBSD pbi as well, though I haven't looked.

 

I've been running it overnight and so far it has fixed several problems on my FreeNAS 9.3 server (Xeon 1230v3):

 

Restarts work now - maybe I was alone in this problem, but previous versions wouldn't restart, they would always hang and I'd have to go reboot the actual Jail. Now restarts work and are nice and quick too.

 

The problem with Dynamic images, so far, appears to have been fixed - I get them for movies, tv, collections folders, and they appear to get updated when media is added. I'll keep an eye on them since they were a little squirrely last time.

 

Also so far, the problem with Mono running out of control CPU during library scans, etc. appears to have been tamped down. This is another one that I'll need to keep an eye on; I've had it run to the point where it brings down the entire jail before. Looks like Mono was updated to the newer 4.x branch too.

 

Syncing is improved, CPU throttling appears to be working, somewhat. It's not quite as fast as Plex (yet) and the client updates as far as progress, etc. are still lagging - it'll show a certain % (20, 30, 50) for a long time even after the sync is done - but it's definitely improved. I synced several movies to my Surface 3 for offline viewing and it's approaching the speed of Plex (and I prefer Emby overall). I don't know how well sync works on other platforms but it wasn't that great until recently on FreeNAS.

 

Lots of other fixes not specific to the *BSD version, read the patch notes.

 

If you are running this on FreeNAS you should definitely upgrade. Note that if you update from the plugin system itself it will take a while and seem to sit on 50% forever, however after about 20 minutes or so (in my case) it will complete. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

arvi.2701

Hi,

 

The interface seems tobe responsive . But while streaming It Just reboots the whole free nas on some error.3.0.5675.1

Link to comment
Share on other sites

arvi.2701

Sorry mate,

 

I had reinstalled the Plugin ,but in case the error shoots up again will provide u the logs.

Link to comment
Share on other sites

Vidman

Does anyone on this version find that mouse over/hover over item menus not working in the web client?

Edited by Vidman
Link to comment
Share on other sites

sluggo45

Does anyone on this version find that mouse over/hover over item menus not working in the web client?

 

 

No, works fine for me, it's a bit "touchy" if you are used to clicking and not hovering (i.e. for the main menu you don't need to click, just mouse over it, or touch), but that is more Emby than specific to this server build. 

Link to comment
Share on other sites

Does anyone on this version find that mouse over/hover over item menus not working in the web client?

 

You mean the slideups?

Link to comment
Share on other sites

No, works fine for me, it's a bit "touchy" if you are used to clicking and not hovering (i.e. for the main menu you don't need to click, just mouse over it, or touch), but that is more Emby than specific to this server build. 

 

Now that we're starting to some other interactive elements in the top left, i suspect the hover to open might not last much longer.

Link to comment
Share on other sites

Vidman

Yes I am referring to the slide ups over items posters/thumbs...And also the active devices in the dashboard

Edited by Vidman
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...