Jump to content

DLNA cast to Yamaha RX-A2040 fails


gino86
 Share

Recommended Posts

gino86

Hi all

I have recently built a new NAS to replace my already quite aged Synology DS414. My new build runs TrueNAS Scale and Emby from the official TrueNAS charts catalog.

A feature that I'd not want to miss out from the old NAS is the casting of music to my Yamaha RX-A2040 (runs on latest firmmare available 1.98) which currently works fine with DS Audio from Synology. The Yamaha only supports audio streaming, and no video/photo.

I have now the problem that I cannot cast from the Emby server to the Yamaha directly, but I can browse the Emby library from the Yamaha on-screen UI or via the Yamaha app and stream music in those ways.

When I try to cast e.g. an album to the Yamaha from Emby, the following things happen:

  • The Yamaha UI shows song title etc. but no sound is audible
  • Immediately after, the Yamaha UI shows an 'Access error' on the screen
  • After ~10s Emby switches to the next song in the queue and the same happens again

BTW, in the same network on the same router, I have an Xbox One X connected and streaming music to it works from the Emby app.

I have attached some logs.

Any idea what could be the cause of my issue or anybody managed to DLNA-cast to a Yamaha RX-Ax040 yet?

Thanks
Gino

desc_ConnectionManager_RX2040.xml desc_RX2040.xml embyserver_RX2040.txt udhisapi_XBoxOne.xml

Link to comment
Share on other sites

gino86

Maybe it could be related to this and Emby is somehow sending in the wrong format? My library is all MP3 and Emby should not transcode (if it does...)

 

Link to comment
Share on other sites

gino86

Hi again

When I read the following post and look at my log files, I can find the same 'Access token invalid or expired' errors where folks state that it worked for them on Emby 4.6 and stopped working from 4.7 owards. I cannot confirm that, because I started directly with 4.7.10 and then updated to 4.7.11.

Another log attached below.

Best
Gino

embyserver.txt

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Unfortunately I too found that emby's dlna server is completely buggy. Same problem with my Yamaha RX-V777 that just can't access emby via dlna control point app like HiFi-Cast (same access-error response). Unfortunately, as you may have noticed, I didn't get support to fix the problem; I had to resolve by eliminating the emby dlna plugin and use another dlna server software (kodi in my case), waiting to completely replace emby with another software when my emby premiere subscription ended.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...